Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Dominiki

Ogród Dominiki

gierczusia 20:44, 15 lip 2013

Fotki są piękne .. I u mnie też poziomo .. Ale ciutek fitnessu siem przyda
agata19762 21:03, 16 lip 2013

Domi śliczniusio
AgnieszkaW 21:35, 16 lip 2013

Ślicznie Dominiko u ciebie. Ja też wywaliłam dwa lata temu te większe bordowe berberysy, ale zakochałam się w małych, typu Admiration, Atropurpurea Nana - i tych mam trochę. U Ciebie ta rabata z kulami bukszpanowymi to majstersztyk. Pozdrawiam
Evchen 23:42, 16 lip 2013

Domi napisał(a)
Kochane i Kochani, kilka aktualnych fotek ogarniętej części ogrodu:

Ale fajnie wygląda ta żółta plamka pod RH Małe, a widoczne bardzo
Domi doczytałam, ze masz gaurę. Kupiłam ostatnio i nie wiem jak bardzo się rozrasta i jak wysoka rośnie. jakie masz z nią doświadczenia?..
BEATA_S 07:24, 17 lip 2013

Oczywista oczywistość, że cudowny ogród! I jak idealnie przycięte kule...Jakim sprzętem tniesz Dominiko? Pytam, bo niebawem czeka mnie zakup nożyc do cięcia bukszpanów i cisków.
gierczusia 18:33, 17 lip 2013

Dominisia nam uciekła ...
Domi 23:49, 20 lip 2013

Ela mnie rozpracowała Nie było mnie, ale już wróciłam.

Ane3ko, dzięki za linka. Tak się właśnie zastanawiam czy obsadzenie ogrodu jednym gatunkiem jest plusem czy minusem jeśli chodzi o pielęgnację.
Bardzo mi miło, że mój ogród nie daje o sobie zapomnieć.

Ewo, ja też do Ciebie macham

Marzenko, poczucie ogarnięcia zależy od punktu widzenia: im dalej od ogrodu tym większe poczucie.

Tosiu, dzięki za pomocną dłoń.

Sebku, Joaśko, Agatko, ściskam mocno za cudne komplementy.

Gabisiu, poczytałam o komarach i jednoczę się w bólu z innymi „łakomymi kąskami”. Ju are wery najs

Elu, nie wiem jak Ty, ale ja mam dużo ogrodniczych obsesji Czerwone berberysy były (chyba?) jedną z nich…

AgnieszkoW, te małe Admiration i Bagatelle w pierwszej kolejności podarowałam Mamie. Bo i one były u mnie w ogrodzie…

Evchen, gaury już nie mam. Wcięło mi ją kiedyś po zimie i nie odbiła. Na jej miejsce dokupiłam nową, ale też ją wcięło. Mój M. nie lubi gaury, bo właziła na trawnik, więc już jej więcej nie sadzę. Ona ma bardzo luźny pokrój. Jak jej nie podwiążesz, to pokłada się. Wysokość ok. metra.

Beato, tnę kultowymi szpalerowymi , a resztę elektrycznym Boschem i Husqvarną do żywopłotów.
gierczusia 15:33, 21 lip 2013

Dominiko .. Mnie baRRRRdzo żal ,że tak mało jezdeś.....

Buziaki .. Miłej niedzieli
Domi 17:11, 21 lip 2013

gierczusia napisał(a)
Dominiko .. Mnie baRRRRdzo żal ,że tak mało jezdeś.....

Buziaki .. Miłej niedzieli

Ja też żałuję, że nie zawsze wystarcza mi czasu na ogród i Forum, ale jakoś staram się to wszystko godzić. Byłam teraz przez tydzień w górach. Również życzę przyjemnego popołudnia i ściskam mocno.
Gosia "Malkul" tak fajnie ostatnio wylistowała wszystkie swoje codzienne obowiązki, że aż się uśmiechnęłam jednocząc się z Nią w zapracowaniu i pomyślałam, że jak to dobrze, iż przynajmniej księgowanie mam z głowy (Gosia księguje).

Właśnie wróciłam z ogrodu, gdzie w ramach niedzielnego relaksu wyrwałam starego, schorowanego jałowca płożącego i przycięłam do zera kłosówkę miękką. To taki trening przed zabraniem się za rabatę pod latarnią, gdzie jest masakryczna dżungla. Najpierw muszę zrobić tam porządek, żeby można było wsadzić dwa stożki, które już od dawna czekają na wkopanie.
bociek 17:44, 21 lip 2013

Domis, Twoj ogrod nieustannie zachwyca. Jest taki piekny, uczesany, wypieszczony A jak Ty sie czujesz z tymi wszystkimi obowiazkami, ktorych Ci przybylo?

Pozdrawiam serdecznie