Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Ewy 23:30, 24 cze 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Miło Was widzieć kobietki
Hortensjami niesamowite

Kwintet zwarty i gotowy na wszystko.

Snow Queen

Przedogródek pod dębem 23:30, 24 cze 2018

Do góry
i jeszcze dla miłośników rdzą malowanych

a na koniec facet wbił zęby w parapet
Ogród w dolinie 23:22, 24 cze 2018

Do góry
W projektowaniu niestety nie doradzę. Ale pogrubiłam nieco linię, bo słabo było widać.

Blaski i cienie nowego życia 23:10, 24 cze 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Widzę, że budleja wystartowała, u mnie lada moment zacznie, a przecież to czerwiec jeszcze. Zastanawiam się, co będzie u mnie kwitło w lipcu poza hortensjami, może jeżówki, bo traw nie mamBiałe jeżówki śliczne.

U mnie rabaty letnio-jesienne dzięki trawom i hortensjom. Budleja pierwszy raz taka wysoka ale kwiatostany ciągle za małe.
Do jesieni zdobią kosmosy, rozchodniki i czekam na ożankę ( chyba dopiero za rok zakwitnie).
Ciągle mam mało wiosny u siebie

Przedogródek pod dębem 23:09, 24 cze 2018

Do góry

w cieniu, pod drzewem hosty i liliowce rosną"
nad najwyższym stawem

I szkoda tylko, że jakość zdjęć nie taka i brak zdolności Doroty, Sylwii, Agaty czy innych forumowiczek do łowienia obrazów
No po prostu, trzeba tu przyjechać i uwieczniać
Ogrodowe skarby 23:02, 24 cze 2018

Do góry
Moja bajka 23:01, 24 cze 2018

Do góry
Katkak napisał(a)

Ależ masz cudne te hortensje. Znasz może nazwę tej ogrodówki? Okrywasz je na zimę?
Ciekawa jestem, czy zakwaszasz im ziemię a jeżeli tak to czym, że mają niebieski kolor? Ja próbuję zniebieścić swoje podlewając nawozem Niebieska hortensja ale one wciąż są uparcie pozostają różowe

PS. Busz piękny - lubię jak roślinki wzajemnie się przenikają
U mnie też "buszowato" . Ale jak ogród maleńki a chciejstw sporo to tak to się kończy
A i biżuterię ogrodową muszę pochwalić
A za bieganie podziwiam
Przedogródek pod dębem 23:00, 24 cze 2018

Do góry
arboretum rozciąga się na kilku wzgórzach które zachodząc na siebie dają zapierające dech widoki

Ogród zawiera narodową kolekcje liliowców należy również do amerykańskiego stowarzyszenia Liliowców
Blaski i cienie nowego życia 22:56, 24 cze 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ula czasem tak bywa pod górkę, ale przecież Ty nie z tych co się łatwo poddają

Nie poddaję się jak ten zawilec co postanowił kwitnąć w ciasnocie

Za drzwiami do ogrodu... 22:53, 24 cze 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Witaj Aniu, Twoja ceglana brama i biała architektura to coś w moim stylu- mam skromną białą kratkę z różą pnącą czerwoną i nic więcej . Twoje piękności chyba mnie zainspirowały i muszę to zmienić, choć nie wiem jeszcze co to będzie.Pozdrawiam

Chętnie służę, inspiruj się.Biel fajnie podkreśla roślinki
Też podobają mi się rojniki, ale nie mam ich zbyt dużoMam też trochę rozchodników ,ale muszę obfocić
Moja bajka 22:52, 24 cze 2018

Do góry
Katkak napisał(a)
z miseczki i kija od miotły zrobiłam kolejne poidełko. Mam ich już srylion

dziurawe kamyki wprost z Chorwacji też wylądowały w ogrodzie

róże spowite w welonie ze stipy

Piękne nawet na kiju od miotły a nawet na kamyki ciekawy pomysł znajdziesz sedszko też mi się bez fugi podoba.
Przedogródek pod dębem 22:51, 24 cze 2018

Do góry
łąka kwietna

wrażenie robią umieszczane co krok wiersze, opisy i fotografie na szkle

w łączce
Bawarka 22:48, 24 cze 2018

Do góry
Kasiek napisał(a)
Robalowo tez Wam pokaze

Guzik z petelka...chcialoby sie napisac A guzik To nie guzik To dziewczynka ogrodowa, tak sobie zycie zaplatala

Hi hi hi ja miałam kosmate skojarzenie
Moja glebo terapia 22:47, 24 cze 2018

Do góry
Przybyła mi kolejna różyczka ale nie wiem co za jedna "żółta" )

a skoro mowa o nowościach i na dodatek żółtych to mam jeszcze jeżóweczkę

Diamantino i rozplenica Moudry

I jeszcze jedna Phantom

Wszystko na razie w pąkach
Ogrodowe skarby 22:47, 24 cze 2018

Do góry
Deszczyk popadł można sądzić nowe rośliny
Bawarka 22:46, 24 cze 2018

Do góry
Kasiek napisał(a)
Sami spojrzcie, to sa liscie jednego z Rubensow...Sa ogromne Wyslalam tez fotki do mojego ogrodniczego, chca zobaczyc go na wlasne oczy

To, pokaze Wam dla przypomnienia, lub jako ciekawostke Nie spotkalam sie z ta informacja na forum, wiec moze o tym napisze...Otoz, pozwalam w krzakach pomidorow, tym ,,dzikuskom,, rosnacym pomiedzy lodyga a galazkami, tak sporo podrosnac, i dopiero wtedy je odrywam ( zabieraja tylko soki i nie ma z nich owocow)

I....sadze je do osobnej doniczki. Z takiego niechcianego ,, palucha,, mam kolejny, wartosciowy krzak pomidora W ten sposob, zaoszczedzam sobie pracy przy sianiu/pikowaniu/sadzeniu itp...bo z jednego krzaka, mam kilka, lub pieniedzy przy kupowaniu gotowych sadzonek

Polecam ten sposob

Tom bardzo ciekawa i cenna informacja
Przedogródek pod dębem 22:46, 24 cze 2018

Do góry
na najwyższym wzniesieniu

Oczywiście są i inne zakątki
Ogrodowe przygody 22:45, 24 cze 2018

Do góry
Ogród z wilkiem zamkn. 22:45, 24 cze 2018

Do góry
Kasiek napisał(a)
Mega fajne spotkanie w cudnym ogrodzie

dziękuję spotkanie przefajne

tu jeszcze prezenty widać

i takie tam na koniec fotorelacji

koniec fotek
lecę nadrabiać zaległości w ulubionych ogródkach
Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 22:43, 24 cze 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Powód: złej jakości materiał, być może przetrzymany w transporcie, bo jedzie tirami w upale lub mrozie, nikt tego nie podlewa, za mało korzeni w stosunku do masy zielonej, zła ziemia do sadzenia lub brak podlewania, albo za dużo podlewania po posadzeniu, jesli jest szmata pod korą to od razu usuwaj.
Przy sadzeniu nieco poluzuj korzenie żeby nie rosły "w kółko" tylko szukały pożywienia dalej.

Martwe usuń, kup ziemię do iglaków.
Może nawożenie było za wcześnie i załątwiło tuje, a może za dużo było nawozu. Na pewno błąd tkwi w materiale, albo w złym postępowaniu.

Szmaty nie ma. Odnośnie ziemi to przed sadzeniem gdzieś wyczytałem (chyba forum muratora), że akurat szmaragd lubi neutralne PH dlatego zastosowałem czarną ziemię kupioną w bardzo dużej ilości pod trawę która miała (i ma - sprawdziłem przed chwilą) ok 6,5 PH. Czy na pewno lepsza jest kwaśna ziemia pod iglaki ?

Dzisiaj podczas wycinania uschniętych pędów znalazłem kilku żyjątek które się w nich zadomowiły.

Po konsultacji ze znajomym spryskałem ok 13:00 PROMANALEM 60 EC.
Przed godziną 20:00 wróciłem do wycinania obumarłych pędów i zaobserwowałem, że thuje są pełne mszycy (?). Czarnych robaczków które potrafią latać. Kilka godzin wcześniej na pewno ich nie było. Teraz jest cała masa. Zdjęcia nie oddają ilości tego cholerstwa.

Co zastosować na tych czarnych szwagrów ? Będę bardzo wdzięczny za pokierowanie jak to ratować.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies