Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Mirka 23:40, 04 lip 2018

Anabell napisał(a)
Mirko! Nadwyżki pomidorów pójdą w słoiki, ta odmiana wyśmienita mięsista, ściągam skórkę i do słoików pakuję połówki, potem do lazani się nadają.

Ja jeszcze nie mam czerwonych choć tuż tuż. Jeszcze dziś kupiłam.

U ciebie też wysokie porosły rozchodniki?

Mam w miejscach co zupełnie nie podlewałam i też wysokie.
Haniu na przetwory mam posadzone pomidorki i powiem ci że już mnie przeraża ile bedze roboty z przetworzeniem ich. Co roku narzekam i robię bo lubimy swoje przetwory mieć.
Dziś zbierałam czerwoną poprzeczkę z 2 krzaczków jutro reszta.
Mam wnuki na wakacjach to za dużo nie podziałam.
Mirka 23:42, 04 lip 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Wcale nie wczesnie moje tez tak rosly dobra ziemia podlewanie to im sie podoba przynajmniej u mnie.

U mnie to bolsze nie wiem co z tym zrobic bo dzielenie to ponad moje sily. Trzeba faceta z krzepom i siekiera czyli drwala.
Nikt z domownikow sie do podzialu nie kwapi wiec przycinam zielone zdzbla co jakis czas.

No patrz a ja myślałam że im się coś pomieszało przez tę pogodę.
ElzbietaFranka 23:52, 04 lip 2018

Mirka fajnie wyglada to pospolstwo twoje. Powiedz mi co ta ziemia u ciebie taka jasna w tych roslinach czy to jakas podsypka.

Urodzaje masz nie z tej ziemi. Ja nic nie sialam bo sie nie oplaca mam tyle roboty, ze nie ma sensu abym jeszcze obrabiala poletko warzywne.
Mam tylko dwa rzadki ogorkow aby zjesc na surowo i koperek posialam razem z pjetruszka koperek zszedl pietruszka nie.

Pojechalam pod hale mirowska kupilam flance seleranaciowego i cukinie i rosna.
A jeszcze zeszly na glebie pomidory zeszloroczne widocznie jakis zostal i rosna juz kwitna ale nie przywiazuje do zbiorow zadnej nadziei bo w miedzyczasie choroba je porazi i tyle.

Jak wiesz mieszkamy w zaglebiu owocowo warzywnym wiec nie oplaca sie przynajmniej dla mnie siac i lazic kolo tego.
Mam bazarek nie daleko u tego samego chlopa kupuje warzywa i owoce od iks czasu ma dobre i nie drogie raz w tygodniu eM jedzie samochodem i przywozi.
Ale chyle czolo przed takimi jak Ty ktora sieje, hoduje i zjada swoje.

Pozdrawiam znowu cieplo ziemia jak skała
ElzbietaFranka 23:56, 04 lip 2018

Te bledy w pisowni to nie ja to slownik mi tak wyrazy przerabia. Mam dziadowski tablet i nie mozna tego zmienic na lepszy.
Mirka 23:57, 04 lip 2018

Iwk4 napisał(a)

Ojej, a u mnie każda ilość jest zjadana. Na razie jeszcze kupuję, ale z niecierpliwością czekam na swoje
Iwonka u mnie też, dzieci przyjeżdżają i część zabierają. W tym roku pierwszy raz posadziłam groszek cukrowy ale za mało bo już zjedliśmy taki pycha.
Mirka 00:00, 05 lip 2018

Te bledy w pisowni to nie ja to slownik mi tak wyrazy przerabia. Mam dziadowski tablet i nie mozna tego zmienic na lepszy.
Mnie też tak tablet zmienia pisownię więc nie przejmuj się.
Mirka 00:04, 05 lip 2018

Mirka fajnie wyglada to pospolstwo twoje. Powiedz mi co ta ziemia u ciebie taka jasna w tych roslinach czy to jakas podsypka.

Urodzaje masz nie z tej ziemi. Ja nic nie sialam bo sie nie oplaca mam tyle roboty, ze nie ma sensu abym jeszcze obrabiala poletko warzywne.
Mam tylko dwa rzadki ogorkow aby zjesc na surowo i koperek posialam razem z pjetruszka koperek zszedl pietruszka nie.

Pojechalam pod hale mirowska kupilam flance seleranaciowego i cukinie i rosna.
A jeszcze zeszly na glebie pomidory zeszloroczne widocznie jakis zostal i rosna juz kwitna ale nie przywiazuje do zbiorow zadnej nadziei bo w miedzyczasie choroba je porazi i tyle.

Jak wiesz mieszkamy w zaglebiu owocowo warzywnym wiec nie oplaca sie przynajmniej dla mnie siac i lazic kolo tego.
Mam bazarek nie daleko u tego samego chlopa kupuje warzywa i owoce od iks czasu ma dobre i nie drogie raz w tygodniu eM jedzie samochodem i przywozi.
Ale chyle czolo przed takimi jak Ty ktora sieje, hoduje i zjada swoje.

Pozdrawiam znowu cieplo ziemia jak skała
Elu warzywnik to działka mojego ema ja tylko do pielenia dostęp mamWarzywa jakie by nie urosły to zawsze bez chemii są. Dlatego mam 2arzywnik i chyba nie tylko ja.
Ps. Elu to jasne na ziemi to są zrębki z tartaku od znajomego.
MirellaB 01:08, 05 lip 2018

Trawy faktycznie ładnie przyrosły
Rosa 07:22, 05 lip 2018

Mirka napisał(a)
Ewo nie mam takiego samochodu żeby od ciebie zabrać te roślinki. Dziękuję za propozycję, może ktoś bliżej ciebie mieszkający będzie chętny.

u siebie wstawiłam zdjęcia. Bez problemu zmieszczą się w moim samochodzie osobowym, wystarczy złożyć tylną kanapę i mnie poprowadzić na miejsce. Proszę o szybką decyzję i bez krępacji jeśli nie chcesz albo nie pasuję napisz wprost .
Mirka 21:09, 05 lip 2018

MirellaB napisał(a)
Trawy faktycznie ładnie przyrosły
Mirelko trawy troszkę mi podeschły nie wiem czy zakwitną. Straszna suszą u mnie. Działka na dojazd to masakra.