Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

marba 10:27, 04 lip 2018

Asieńko, ta hortensja Bodensee wygląda niesamowicie, będzie wspaniałą ozdobą ogrodu jej kolor przyciąga wzrok. A ta na ostatniej fotce też niezwykła.
Pozdrawiam
m_gocha 23:51, 04 lip 2018

Margerytka40 napisał(a)

Hortensja Bodensee cudna
A ta z drugiej fotki to co to za piękność?
Margerytka40 23:13, 05 lip 2018

Basiu
Małgosiu

Na h. Bodensee polowałam już dawno,będę ją testować u mnie. Jest polecaną odmianą.
Hortka na fotce to hortensja kosmata,niestety nie kwitnie mi co roku ,ma złe stanowisko bo w przeciągu rośnie ale jesienią zmienię jej miejsce
kasja83 07:30, 06 lip 2018

Margerytka40 napisał(a)

Ja też wolę chłodek delikatny ,upał mnie osłabia i mogę wtedy ewentualnie w cieniu posiedzieć

Z racji upałów stosuję się do powyższych zasad-mopszę się ogrodowo
paniprzyroda 07:36, 06 lip 2018

Mam tegoroczne siewki ożanki, mogą spokojnie poczekać na Ciebie do sierpniowego spotkania
AngelikaX 08:33, 06 lip 2018

Śliczna hortensja
Życzę umiarkowanych ale systematycznych opadów deszczu co by trawka ładnie wzeszła

Podzielam Twój ból 9 lat temu jak z siewu zakładaliśmy trawnik także przyszła mega burza, większość nasion spłynęła... przez dobre kilka lat wyłaziły ze szczelin kostki oporowej oddzielającej pas tui wąsy trawy... w sumie po 5 latach jak ta kostkę wywalałam, to ilość nasion w jej szczelinach mnie przeraziła...
mrokasia 09:04, 06 lip 2018

Ja mogę pracować w upał w ogrodzie ale w cieniu. W słońcu nie daję rady.
Margerytka40 12:46, 06 lip 2018

kasja83 napisał(a)

Z racji upałów stosuję się do powyższych zasad-mopszę się ogrodowo

Też bym tak chciała,nawet próbuję ale jak dzień się poobijam to póżniej mam wyrzuty sumienia,że tyle roboty a ja nie robię.
Margerytka40 12:48, 06 lip 2018

paniprzyroda napisał(a)
Mam tegoroczne siewki ożanki, mogą spokojnie poczekać na Ciebie do sierpniowego spotkania

Wpisałam się u Ciebie,a co za spotkanie będzie w sierpniu. Nic nie wiem a chciałabym
Margerytka40 12:51, 06 lip 2018

AngelikaX napisał(a)
Śliczna hortensja
Życzę umiarkowanych ale systematycznych opadów deszczu co by trawka ładnie wzeszła

Podzielam Twój ból 9 lat temu jak z siewu zakładaliśmy trawnik także przyszła mega burza, większość nasion spłynęła... przez dobre kilka lat wyłaziły ze szczelin kostki oporowej oddzielającej pas tui wąsy trawy... w sumie po 5 latach jak ta kostkę wywalałam, to ilość nasion w jej szczelinach mnie przeraziła...

Dziękuję,na razie kiełkowanie trawki przebiega spokojnie i oby tam dalej. U mnie nasionka na stary trawnik przeniosło,trochę wygarnęłam. Dobrze że z rabaty nie muszę wybierać bo to by była masakra