Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Pogubiłam się po drodze... 10:24, 29 sie 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
Amelka śliczne foty ta rozplenica taka inna superowa
i kropelki. uwielbiam kropelki
Kamilko ja też uwielbiam poranną rosę i ospałe motyleI miękkie światło, inne niż to wieczorne
Pogubiłam się po drodze... 10:20, 29 sie 2016

Do góry
Amelka śliczne foty ta rozplenica taka inna superowa
i kropelki. uwielbiam kropelki
Pogubiłam się po drodze... 09:52, 29 sie 2016

Do góry
iwka napisał(a)
Jakie śliczne fotki zrobiłaś co to za rozplenica takie ładne kotki ma?

a to srebrne to czyściec? jak on rośnie, słońce, cień wysoki, niski, kwitnie, rozłazi się ?
Iwonka nie wiem co to za rozplenica, sama się zdziwiłam ze w słońcu na różowo się mieni, kupiłam jako "rozplenica"czyściec na słońcu rośnie, ok 15 cm bez kwiatostanu,kwitnie na fioletowo, ładna zbita kępa, wstawię ci zdjęcia jak wyglądał wiosną, ładnie przyrósł, troszkę się rozłazi, ale jest świetny
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 22:26, 28 sie 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Cudnie Kasiu ........ Twoj potfor piekne ma kotki . Hortki masz takie wielkie wow

A piesa cudnista pomiziaj. ja

Jezowki jak las )) oj bosko

Właśnie ją miziałam, ale nie myślałam, że to od Ciebie

Rozplenica dwuletnia i aż się boję o to jaka będzie kiedyś Stoi w takim miejscu, że nie potrzeba jej dzielić.

Jeżówkowy rok - tak mi się wydaje.
Pogubiłam się po drodze... 21:41, 28 sie 2016

Do góry
Jakie śliczne fotki zrobiłaś co to za rozplenica takie ładne kotki ma?

a to srebrne to czyściec? jak on rośnie, słońce, cień wysoki, niski, kwitnie, rozłazi się ?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:59, 28 sie 2016

Do góry
A_gawa napisał(a)
Szukam niekspansywnych traw na wrzosowisko. Które polecacie? Coś innego niż rozplenica i miskanty o fontannowym pokroju.

Widziałam mini mini rozplenice z małymi kłosami Little Bunny,obejrzyj sobie ciekawa jest
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:23, 28 sie 2016

Do góry
Szukam niekspansywnych traw na wrzosowisko. Które polecacie? Coś innego niż rozplenica i miskanty o fontannowym pokroju.
Typografia ogrodu 17:09, 27 sie 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
Ja się jeszcze nie wpisalam ? mega oryginalnie ja rozplenica podrosna mmmmmmmm....

Nie boisz dwie lawendzie będzie za mokro?
bez obaw.lawenda rośnie na lekkim stoku pochylonym w południowa stronę.woda spływa w przeciwnym kierunku.
Dzisbcaly dzień siedzimy przy korycie i wylewamy metry wody
Typografia ogrodu 16:21, 27 sie 2016

Do góry
Ja się jeszcze nie wpisalam ? mega oryginalnie ja rozplenica podrosna mmmmmmmm....

Nie boisz dwie lawendzie będzie za mokro?
Czyżykowy zakątek 23:14, 26 sie 2016

Do góry
Wiesz jaki jest problem z tobą? Zapominasz, że ta rabata ma zaledwie 105cm
Trochę droczę się, ale zauważam, że chcesz na tym pasku upchnąć wszystko na raz. A to źle.

Nie rób pstrokacizny. Ogranicz się do 3-5 gatunków - czysto, klarownie bez naćkania.
Dobieraj kolory, fakturę i pokrój.

Rozplenica jest zbyt masywna na tą rabatę -rozłozy się na min. 1m szerokosci.
Lepiej stipa. Jednak klony dadzą cień. W przyszłości tuje też... a róże, wiekszość traw potrzebują słońca.
Przemyśl
Czyżykowy zakątek 22:45, 26 sie 2016

Do góry
Czy rozplenica japońska nada się pod róże?
Kulą w płot 17:26, 25 sie 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Aga rozchodnik jezowki rozplenica uuu jesien bedzie piekna gdzies słysze blisko mieszkasz )))

Na granicy Bytomia z Radzionkowem i chodnik zwinęli ale pies szczeka słuszną stroną
Czyżykowy zakątek 11:40, 25 sie 2016

Do góry
Dostałam właśnie sms-a, że kurier z różami dzisiaj będzie. Oby zdążył zanim pójdę do pracy. Mój eM na pewno ich nawet nie rozpakuje, właśnie krawężnik kładzie wzdłuż szmaragdów i oleje róże. Po wypłacie zamówię jeżówki i jakieś trawki (jakie? może rozplenica japońska?).
Plewiłam liliowce i zauważyłam, że wysiało mi się sporo kwiatków ze srebrnymi, omszonymi liśćmi i fioletowymi drobnymi kwiatkami. Jakbym dała kilka sadzonek w róże to czy będzie to jakoś wyglądało?
Róże pastelowo różowo-morelowe, jeżówka kremowo-biała(meringue), na siatce clemantisy (Jan Paweł II), trawki i te fioletowe kwiatki( chyba filaretka).
Kulą w płot 11:29, 25 sie 2016

Do góry
Aga rozchodnik jezowki rozplenica uuu jesien bedzie piekna gdzies słysze blisko mieszkasz )))
Ogrodowy song 22:50, 24 sie 2016

Do góry
grygooor napisał(a)
Twoje rozplenica są naprawdę cudne. U mnie przez dwa lata też rosły bezproblemowo ale tej zimy chyba nie przeżyły. Jeszcze daję im szanse i coś małego słabego zielonego jakby wychodziło ale czy to wystarczy nie wiem.

Mam też ubiegłoroczne z jesieni i jakieś niewielkie ale "kotki" już mają
daj im czas..teraz wszystko w rękach zimy.
Ogrodowy song 22:19, 24 sie 2016

Do góry
Twoje rozplenica są naprawdę cudne. U mnie przez dwa lata też rosły bezproblemowo ale tej zimy chyba nie przeżyły. Jeszcze daję im szanse i coś małego słabego zielonego jakby wychodziło ale czy to wystarczy nie wiem.
Ogrodowe skarby 12:32, 24 sie 2016

Do góry
Ja jestem za trawą Rozplenica może?
Gazetkę już mam, tylko autograf by się przydał teraz
Inspiracja łazienkowa pięęęęęękna! Prosta, ponadczasowa, elegancka. Moje klimaty.
Buziaki i lecę na działkę.
Ogród Nety- moje marzenie 08:46, 23 sie 2016

Do góry
Rabata przed domem- lubię rabaty żwirowe, rozjaśniają miejsce. Niestety jedna rozplenica poprzedniej zimy zmarzła i musiałam dosadzić nową- stąd różnica w wielkości.
Ogród, mydło i powidło. 22:49, 22 sie 2016

Do góry
Betka napisał(a)

No proszę jak im dobrze
Pięknie u ciebie

Tak myślę, że są zadowolone .

Betka napisał(a)

Kasiu a co to za trawa na pierwszym zdjęciu ? Podoba mi się

Trawka to rozplenica Karley Rose - rośnie błyskawicznie, zobaczymy jak z zimowaniem będzie.

amelia_b napisał(a)
fajnie zobaczyć Twój ogród znów na żywo mimo ze powojniki przestały już oczy cieszyć dalej jest cudnie

Betka napisał(a)
Kasiu dziękuję za miłe spotkanie Ogród kolekcjonerski pełen rarytasów ....szkoda ze mam słabą pamięć następnym razem wezmę długopis i kajet co by zapisać nazwy
Dziekuje

Dziewczyny dzięki że przyjechałyście! Ostatnio doła strasznego miałam a dziś po Waszej wizycie podgoniłam sobie robotę i humor mi dopisuje a zdaje się że jutro też mnie świetny dzień czeka .
Wczoraj fotek mi wrzucić nie dało bo z netu mi zabrakło, dziś już nie wyrobię się ale jeszcze kilka wstawię.
Beatko na pierwszym zdjęciu Barbula Worcester Gold - ta która Ci się spodobała.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:08, 22 sie 2016

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
O żółte rozplenice, a myślałam, że moje nie wsadzone jeszcze do gruntu zasuszyłam, choć ciągle pilnuję podlewania

Można je przed wsadzeniem do gruntu podzielić? Pisałaś, że robisz to wszystkim trawom do mrozów?

Można dzielić. Zdążą się ukorzenić i na wiosnę wystartują normalnie.

Te w cieniu są u mnie zielone. Tylko te na patelni pożółkły.

Po przeciwnej stronie koło rozchodników rośnie mniejsza rozplenica. Tam słońce jest cały dzień. Żółknie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies