Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:39, 12 kwi 2018

Do góry
malkul napisał(a)
I jeszcze raz stipa.

Stipy zazdro ... moja cały czas sucha ... chyba nigdy nie pojmę od czego zalezy jej żywotność
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:05, 12 kwi 2018

Do góry
nic sie nie umiem dziś skupić więc wybyłam z aparatem na ogród...nie ma za wiele do focenia :/ mimo ciepła i słońca chyba brak deszczu nie pozwala roślinom nadgonić w espresowym tempie straconych dni później wiosny..ale na wszytko przyjdzie czas
grusza już za momencik już za chwileczkę

kupiona w zeszłym roku świecznica przetrwała zime w doniczce i pieknie rośnie mus jej znależ miejsce

stipa i tulipanki...no włąsnie tulipanki....widze że ponad połowa ma tylko liście :/ a te co mają kwiaty sa drobniutkie...miałam nadzieję że jednak z 2 sezony pociągną...

Zielonym do góry... 08:28, 12 kwi 2018

Do góry
stipa cd..

rozchodniki

Zielonym do góry... 08:26, 12 kwi 2018

Do góry
uaktualnienie:

z dnia na dzień coraz fajniej

Pissardi zaczynają..

..jeżówki..

Stipa przeżyła

Ptasi gaj 00:26, 12 kwi 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
Ogllądam z lekka zazdrością
Stipy nie posialam bo nie mam warunków w tym roku

Kasiu przy Puławskiej no wiesz gdzie zawsze jest stipa. Ta w zielonej doniczce z zeszłego roku tam kupowana.
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:03, 11 kwi 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)
Melduję że ożanka ruszyła. Ciepło jak było potrzebne. I stipa też. Czekam na molinie.

U mnie też ożanka ruszyła. Przy tych upałach przyspieszenie ogromne.

Ptasi gaj 20:08, 11 kwi 2018

Do góry
Annak napisał(a)
A ja posiałam stipę pierwszy raz w życiu, a teraz się zastanawiam, jak to możliwe, żeby z takiego coś udało się się rozsady porobić Mam poważne wątpliwości, że mi się to uda

Aniu popatrz to jest zeszłoroczne Stipa która się uchowała na balkonie podciełam i wypuściła nowe odrosty.

Ja też pierwszy raz zaśiałam to jest trawa kepiasta i trzeba więcej trawek wziąć przy rozsądnie. Przynajmniej tyle co w tych małych doniczkach.

Nie dałam rady dzisiaj zrobić rozsady. Byłam na długim spacerze w Powsinie nogi czuje na ramionach.
Po drodze w L.... U kupiłam podpory do powojników nie drogie po 25 zł. Kupiłam też ostatniego powojnika "Montana" taki okaleczony trzeba go ratować, ma już pęd zabandażowany, mam nadzieję, że będzie mu dobrze u mnie.

Ptasi gaj 12:00, 11 kwi 2018

Do góry
Ja też mam kuwetki ładne.

Stipa będę dzisiaj rozsadzała jak zdążę

Orliki ładnie rosna

Werbena

Ogródkowe perypetie:) 11:08, 11 kwi 2018

Do góry
Zakwitły tulipany w donicy, o dziwo lepiej sobie poradziły niż te w gruncie.

Ciemiernik w moim ulubionym kolorze

Rododendrony maja mnóstwo pąków

Hmm stipa po zimie..
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:14, 10 kwi 2018

Do góry
Bukszpanu u mnie tez niektóre zżarte przez grzyba. Za to stipa i trzcinniki już u Ciebie szaleją!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:02, 10 kwi 2018

Do góry
I jeszcze raz stipa.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 18:48, 10 kwi 2018

Do góry
Moja stipa w większości wygląda tak

Ale są też egzemplarze te na środkowej rabacie które mają po kilka zielonych igiełek więc spokojnie tak jak Magda pisze.
Blaski i cienie nowego życia 12:10, 10 kwi 2018

Do góry
I jeszcze dom

Stipa i ożanka

Typografia ogrodu 10:06, 10 kwi 2018

Do góry
sylwai napisał(a)

No właśnie ja moją też bym już wysadziła,cały dzień hartuje ją na dworze,tylko na noc zabieram do domu.Tylko mogłyby jej zaszkodzić przymrozki,które pewnie jeszcze się pojawią.ale chyba w jedno miejsce już zaryzykuję,bo właśnie przerabiam front,bo wczoraj kupiłam pięknego 2,5m graba i stipa miałaby pójść między kulki bukszpanowe
jesli nie masz ich bardzo dużo to możesz w razie czego je zabezpieczyć.
Typografia ogrodu 08:43, 10 kwi 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
najchetniej juz bo wielka jest i mi zawadza ale chyba jeszcze chwilke poczekam. Najbezpieczniej w połowie maja

No właśnie ja moją też bym już wysadziła,cały dzień hartuje ją na dworze,tylko na noc zabieram do domu.Tylko mogłyby jej zaszkodzić przymrozki,które pewnie jeszcze się pojawią.ale chyba w jedno miejsce już zaryzykuję,bo właśnie przerabiam front,bo wczoraj kupiłam pięknego 2,5m graba i stipa miałaby pójść między kulki bukszpanowe
Podmiejski ogródek 08:00, 10 kwi 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Porządeczek pierwsza klasa.
Wywód o ginięciu roślin z powodu zastoin wody dotyczył traw. Azalie mam akurat na wyniesionej rabacie. Stipy i wszystkie inne trawy mają się na mojej glinie dobrze.

U mnie trzymają się też dobrze ostrokrzewy, mimo że teoretycznie nie powinny.

Za to stipa mnie u mnie denerwuje, bo się strasznie rozkłada. Ma pokrój jak rozplenica. Zeszłoroczne chyba mi wymarzły, ale pewnie nowe wykiełkują. Jeśli też się będą tak pokładały, to się ze stipą pożegnam.

Z ukorzenianiem wrzosów bardzo dobry pomysł i zastosuję. Szkoda tylko, że właśnie je zdążyłam przyciąć, więc nie mam żadnych gałązek do przyłożenia
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 11:50, 09 kwi 2018

Do góry
Przyjrzałam się w końcu tym moim i takie mini mini kiełki się pojawiły za to stipa w większości martwa, zresztą praire fire tez..
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 09:11, 09 kwi 2018

Do góry
Aniu donoszę śpiesznie, że stipa z Twoich nasionek ma się nieźle i przybiera powoli na masie
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:32, 08 kwi 2018

Do góry
Melduję że ożanka ruszyła. Ciepło jak było potrzebne. I stipa też. Czekam na molinie.
Życie w wiejskim ogrodzie 20:01, 08 kwi 2018

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Boskooooooooo

I tam ... szału jeszcze nie ma

sylwia_slomczewska napisał(a)
Przemek przepięknie masz Masa koloru i cudne efekty ciężkiej pracy, a ławka wymiata

Sylwuś Ty to najlepiej wiesz z czym to się je i ile to wszystko pracy kosztuje ale warto, warto bo cieszy. Dziękuję

Ewa777 napisał(a)
Ta ławeczka tak zaprasza, że chętnie bym na niej posiedziała w ten słoneczny dzień Rośliny u Ciebie rzeczywiście rosną w oczach Świetnie wyglądają wschodzące krokusy. Moje tylko noski wystawiły.

Ewa ławka jest przepiękna, chyba sobie jeszcze jedną kupię, tylko miejsca już na nią brak, no chyba ze w ogrodzie warzywnym.
Patrzyłem na prognozy pogody, cały tydzień ma być bardzo ciepły, pod koniec trochę deszczu zapowiadają. Mam nadzieję że zima czegoś nie zapomniała i nie wróci bo straty będą ogromne jak w zeszłym roku.

Mirka napisał(a)
Przemku kolorowa wiosna już u ciebie. Czy ja dobrze widzę, trawy już ruszyły?
Ps. Czy Lady U wykiełkowała u ciebie? U mnie nie.

Wiosna jest chyba najbardziej lubianą porą roku przez ogrodników a na pewno przeze mnie.
Niestety z bólem serca donoszę że u mnie tak samo. Siałem trzy tygodnie temu i nic za to rudbekia ładnie wzeszła
Z traw ruszył jak zawsze najwcześniej KF, carexy nieźle przezimowały, stipa padła a na resztę trzeba poczekać bo za wcześnie rokować.

frezja napisał(a)

Po tych fotkach doła można złapać

A takie radosne zdjęcie zacytowałaś z przekwitającymi już krokusami
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies