Kochana on ciągle linieje.... Tylko teraz nie... Aż strach się bać co to oznacza... Na świeta strasznie gubił sierść... Przecież potem zrobiło się +14... A teraz nic a nic!!,
A pisałam , ze na narty teraz na północ.... Zazdroszczę śniegu...
Danusiu u nas mróz -13 w nocy, więc nie jest tak strasznie, ale wczoraj w ciagu dnia poszalał bo było -10....
Gdybyś zainwestowala w wyrośniete graby to mogłabys zrobić luk z połączenia dwoch grabow a pozostałe ciąc prosto, byłoby iście po angielsku. Widziałam takie w centrum ogrodniczym w cenie po ok 130- zł kazdy, w donicach, polączone w łuk. Wyglądało to znakomicie.
Danusia doradziła tuje, wiec wszystko zależy od finansów.
Pomysł na pokoje rewelacyjny.
Tessiu i Aniu życzę aby zawitała do nas szybko wiosna i aby zima była łagodna dla roślinek. Ja oprotestowałam okrywanie wszystkiego, najwyźej wymienię na nowe rośliny. Z pogodą nigdy nic nie wiadomo. 5 na 7 modeli prognostycznych twierdziło, że zima będzie łagodna.... Jesli się jutro skończy na mrozach u mnie to będzie najłagodniejsza zima odkąd mieszkam we Wrocławiu. Jeśli nadejdą zapowiadane te ostre mrozy i zima będzie do kwietnia to przestaną czytać jakiekolwiek prognozy długoterminowe.
Pomiziaj twoja kicie ode mnie i ucałuj w pyszczek!!! Na kuzynow troszkę poczekamy, nich się podtuczą jeszcze skoro all inclusive! Ale z tym przelotem w 4 tygodnie to juz przesadyzm, nie moga jakiegos expressu wynajac?
Ja przeczytałam OŚWIACZENIE i już nic nie komentuję
Ja bym posadziła naprzemiennie róźe, powojnik, rożę...etc. Bo i tak kwitna w róznym terminie i mają rózne liscie i pokroj, to niech cała sciana bedzie jednolicie mieszana. Ale nich inni też głosuja a nie synka już niańczą.
To piszę ja Heniutek
Madziu masz trudne warunki gruntowe dla trawnika... Zatem ścieźki ze żwierkiem i ciekawe nasadzenia w nich to jest to. Będzie iście angielski small city garden!!! Bomba , czekam na realizację.
Ja mój zachwaszczony karmnik chyba wyrzucę i wysypię wszystko żwirkiem, gdzie niegdzie posadzę rośliny skalne.