Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodniczka i jej mały ogródeczek

Ogrodniczka i jej mały ogródeczek

Agania 18:35, 26 sty 2014

Jolu, u Ciebie jak na tą porę roku gorące planowanie nasadzeń, trzeba to dokładnie przemyśleć, ja robiłam wszystko, żeby jak najszybciej stracić ogrodzenie z siatki z moich oczu, thuje, to sprawiły najszybciej, pomieszane ze świerkami, sonami i jodłami, żywopłot z cisa Hicsi, też mam, rośnie na samym dole ogrodu, więc mnie nie drażniło to, że wolno przyrasta, ale jak się go dobrze posadzi i nawozi, to rośnie nawet nadspodziewanie szybko

Pozdrawiam, odbyłam wizytę, przy wieczornej herbatce i też było mi bardzo miło u Ciebie
Ewa 19:00, 26 sty 2014

No będzie się działo wiosną u Ciebie Pola
A ja zapadłam w sen zimowy i nic nie planuję , choć pewien kwadracik mus obsadzić
Pozdrawiam
Madzenka 20:41, 26 sty 2014

Pola napisał(a)
Drogie ogrodniczki, myślę o czymś takim, tylko nie wiem czy dodatkowe szmaragdy, czy thuje żółte, a może jakiś inny pomysł???????

Danusiu, zastanawiam się czy najpierw zrobić tło a pod nim miskany.... co o tym sądzisz?

Gdybyś zainwestowala w wyrośniete graby to mogłabys zrobić luk z połączenia dwoch grabow a pozostałe ciąc prosto, byłoby iście po angielsku. Widziałam takie w centrum ogrodniczym w cenie po ok 130- zł kazdy, w donicach, polączone w łuk. Wyglądało to znakomicie.
Danusia doradziła tuje, wiec wszystko zależy od finansów.
Pomysł na pokoje rewelacyjny.
Pola 20:57, 26 sty 2014

Marzena2007 napisał(a)

Gdybyś zainwestowala w wyrośniete graby to mogłabys zrobić luk z połączenia dwoch grabow a pozostałe ciąc prosto, byłoby iście po angielsku. Widziałam takie w centrum ogrodniczym w cenie po ok 130- zł kazdy, w donicach, polączone w łuk. Wyglądało to znakomicie.
Danusia doradziła tuje, wiec wszystko zależy od finansów.
Pomysł na pokoje rewelacyjny.

U Pudełki znalazłam informacje że cisy 160-180 kopane z gruntu po 120zl , na wiosnę tam uderzę, bo mnie się marzą jednak cisy... a w to miejsce wcale nie trzeba ich tak dużo, a szmaragdy potrzebuję na bok domu, to miejsce jest dopiero w planie...
dajana 23:27, 26 sty 2014

O cisy takie duże też mnie intresują A jaki to gatunek cisa Jolu? Daleko te Pudelki ? Dzisiaj to ja całą niedziele prawie odśnieżałam ,prowadzałam koty na smyczy hi,hi No nie mam wyboru bo mi ptaszki mordują ,Łopatą zanosiłam snieg na róże Porządnie je zakopałam bo jeśli ma lutym byc -30 stopni to chyba żadna róża nie przetrwa Nie podoba mi się ta prognoza
kasiek 09:31, 27 sty 2014

Płoty sa zawsze denerwujące, zwłaszcza że troche trzeba poczekać na efekt, a najszlachetniejsze gatunki rosną najwolniej. Jodłę zostaw 0 jest przepiękna, tylko faktycznie dosadź tuje. I szkielet jest będzie super, juz jest super!
Pola 09:56, 27 sty 2014

dajana napisał(a)
O cisy takie duże też mnie intresują A jaki to gatunek cisa Jolu? Daleko te Pudelki ? Dzisiaj to ja całą niedziele prawie odśnieżałam ,prowadzałam koty na smyczy hi,hi No nie mam wyboru bo mi ptaszki mordują ,Łopatą zanosiłam snieg na róże Porządnie je zakopałam bo jeśli ma lutym byc -30 stopni to chyba żadna róża nie przetrwa Nie podoba mi się ta prognoza

Dajanko, cisy są w Pisarzowicach blisko mnie, na Śląsku....u mnie piękne słońce i -3.
Pola 09:59, 27 sty 2014

kasiek napisał(a)
Płoty sa zawsze denerwujące, zwłaszcza że troche trzeba poczekać na efekt, a najszlachetniejsze gatunki rosną najwolniej. Jodłę zostaw 0 jest przepiękna, tylko faktycznie dosadź tuje. I szkielet jest będzie super, juz jest super!

Kasiu, zobaczymy może cisy będę tam sadzić, zobaczymy ....byle już wiosna była... u mnie -3 i piękne słońce...
gaga 12:38, 27 sty 2014

Witaj Pola,ładny ogród weranda cukiereczekpomysł podzielony ogród na pokoje rewelacja.
GorAna 16:46, 27 sty 2014

Jolu, wpadam z rewizytą....jeśli mogę....to moje trzy grosze sa takie....ja w miejscu tajemnego przejścia mam posadzone tuje szeroko rosnącce....szmaragdy nie dadzą takiego łuku, gdyż rosną kolumnowo....tam pasowałyby albo graby, bądź tak jak radzi Danusia cisy ....ale z grabów może to przejście być szersze, bo rozrastają się szeroku....można gałęzie przyginać i będzie szybciej
Pozdrawiam i kibicuję