Dzisiaj w czasie pakowania go do auta chciałam go ponownie wkopać u teściowej w ogrodzie....
Przy wkopywaniu uszkodzilismy powojniki i nową austinkę...
Dzięki Sebek za odwiedziny. Myślę, że efekty po stosowaniu takiego nawozu jak rosahumus będą widoczne po kilku latach w poprawie jakości gleby. Tego właśnie oczekuję, bo u mnie taka ciężka gliniasta gleba. Na roślinki dodatkowo stosuję florovit i jakiś wieloskładnikowy w granulkach, ale w minimalnych dawkach. Nie lubię sztucznych nawozów, no ale trochę mus użyć.
Są nawozy startowe dla trawnika, jednak to dla mnie po prostu chwyt marketingowy Możesz kupić saletrę amonową (zawiera dużo azotu, a ten teraz trawie potrzebny), azofoskę, polifoskę, lubofoskę - wszystkie wzbogacą podłoże Najważniejsza jednak jest dobra mieszanka trawy Po wysianiu odczekaj gdzieś ze 2 miesiące i możesz już go nawozić normalnie - wyżej wymienionymi nawozami lub innymi - np. hydrocomplexem.
Widzę na nich ślady żerowania miodówki bukszpanowej - na nią trzeba stosować Mospilan. Jednak najpierw uformuj je - możesz radykalnie, szybciej się zabudują niż myślisz - a potem dopiero je opryskaj.