Czas na fotki, ale tym razem tylko dla ludzi o mocnych nerwach
Śniadanko, obiadek i kolacyjka Jeśli mszyc jest pod dostatkiem, to pożyteczne owady przychodzą do restauracji Nie wiem, co to za stworzenie, ale mam ich parę na bzie czarnym. Niedługo bez będzie czysty
o, pisałam że miałam dwie odmiany a ta tez była tylko siedziała 5 lat i nie kwitła. Po przesadzeniu zaczęła. Pomieszane sa dwa kłącza razem majówka kwitnie pierwsza a potem ta, wydaje mi się że to odm. Shirley Temple.
lubię ją za kolor jaśniutki subtelny.
To Callis Mary i pewnie się zgadza odmiana.
to jeszcze z ciemnych
Zakwitła pierwsza z pojedynczymi płątkami tylko zapomniałam zrobić zdjęcie.
Ta biała też jest cudna, ostatnie zdjęcie z hakone bardzo ładne ujęcie Nie dziel tej piwoni, szkoda jej a piwonie nie lubią przesadzania i może nie kwitnąć to mi jeszcze babcia tak mówiła, pamiętam z dziecinstwa u babci w ogrodzie przecudne piwonie A znasz nazwy tych piwoni? To są te zwykłe czy drzewiaste?
U ciebie to samo chwast jednoroczny tZw ogniszka kiedy na nia mowiono kwitnie na żółto.
Kosic i nie dopuscic do mwitnienia. Usuwaj recznie dobrze sie wyrywa. Chyba lebiodka tez tam jest.
Zrob jeszcze dosiewki bo jak nie ma trawy to chwasty sie panosza.
Dziękuję kochani za odwiedziny. Greg witam , przed chwilą wróciłam od Ciebie, zostawiłam swój ślad.
U nas dziś ładna pogoda, gdzieś grzmiało ale bez opadów, po wczorajszej ulewie nie podlewałam.
Kochana, wiesz, że zawsze wzdycham do Twojej bylinowej, ale tym razem szczęka mi opadła na ten widok. Cudownie to wygląda!!! Płotków nie mam z czego zrobić, ale, pozwól, ścieżkę zerżnę.
Sa to chwasty jednoroczne przy czestym koszeniu znikaja. Nie wolno dopuscic do za kwitnienia.
Przyjechaly z ziemia to jest nieuniknione nie jestes w stanje slrawdzic skad ziemia zawsze jakies nasiona sie znajda.
Nie ma sensu czym kolwiek pryskac.
Dzięki Kasieńko, tulenie pomogło . I tak sobie myślę, że skoro u Ciebie ta werticilioza się zatrzymała, to może i u mnie wreszcie przystopuje. Super ta trawka, nie? Ja też ją uwielbiam, a mam od Ciotuni Gosiuni .