Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja działka na Dębowym Lesie 15:51, 15 lip 2018

Do góry
Róża Deep Impression

Ogród wśród pól i wiatrów 15:45, 15 lip 2018

Do góry
Porządeczek porobiony również na rabacie z larissą Wszystko ciachnięte, czeka na oprysk na rdzę i jakiś nawóz podtuczający, co by raz jeszcze zakwitła z mocą. Mam jeszcze beczkę "pokrzywóweczki", w sumie dopiero lipiec jest, więc myślę że mogę podlać nią róże.

Rzut oka na rabatę z larissą i dalej ponad trawy na hortensje..

Na tym zdjęciu widać, jak mi choiny bujnęły.
Kurczę, niektóre musiałam sadzić trzy razy nim zaskoczyły!!
Ogrod Botaniczy w Jenie 15:44, 15 lip 2018

Do góry
Rosiny byly czesciwo podzielone na kontynenty skad poczodza, czesciowo na gatunki

Moja działka na Dębowym Lesie 15:41, 15 lip 2018

Do góry
violaskom napisał(a)
Ta Marmalade to jakiś nieudany osobnik. Miałam 3 szt kupione ok 4 lata temu. W Pierwszym roku zakwitła, z każdym następnym rokiem była coraz słabsza. W tej chwili nawet nie wiem czy jeszcze jest. Bardzo jestem ciekawa tej Green Twister. W tym roku ją wysiewałam i wyszło mi parę sadzonek, ale jak to bylina zakwitnie dopiero w następnym roku. (Jak przeżyje zimę)

O widzisz,,, to nie tylko ja mam takiego nieudacznika.
Green Twister jest u mnie pierwszy raz.Kupiłam ją na Gardenii
też jestem jej bardzo ciekawa jak będzie się rozwijać w kwitnieniu

Duzo moich liliowców jeszcze młodych, to i kwitnień nie każda karpa ma duzo.

Ogrod Botaniczy w Jenie 15:40, 15 lip 2018

Do góry
Ogród wśród pól i wiatrów 15:38, 15 lip 2018

Do góry
Wczoraj zrobiliśmy częściowy porządeczek na rabacie z bonicą Przekwitnięte róże ciachnięte, chwasty wyplewione. Zostało lawendę ciachnąć i bukszpanowy żywopłocik, troszkę kory sypnąć i nawozu. No i czekać do września.

Ogrod Botaniczy w Jenie 15:36, 15 lip 2018

Do góry
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 15:32, 15 lip 2018

Do góry
Akcja grab ciąg dalszy.

Cięcie lawendy za nami.
Ma cztery lata i jest w gorszy stanie (od spodu) niż rok temu.

Chcemy ją przesadzić. I teraz pytanie.
Czy zaraz po przesadzeniu jest sens ją ciąć?
Myślałam o tym, żeby upitolić ją na samym dole, może odbije.
Ma to sens?

Ogród wśród pól i wiatrów 15:28, 15 lip 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)
Jolu, do jakiej wysokości dorastają Twoje anabelki?

Hmm.. nie wiem dokładnie, ale na pewno ponad metr mają.

Floksiki zostawiam i okolice

Ogród wśród pól i wiatrów 15:23, 15 lip 2018

Do góry
m_gocha napisał(a)
Jola zbieram się do napisania u Ciebie i zbieram.... No ale sama już nie wiem co mam napisać w tym zachwycie
Tak masz ślicznie, że słów brak Roślinki wypasione jakby na jakiś sterydach czy innych środkach Cudne różyczki, Annabelki, miskanty no i jeżówy No na pewno o czymś zapomniałam... Ciekawa jestem czy kwitną Ci te jeżówki-cudaczki z ubiegłego roku (te które jakby na płatkach miały drugie kwiatki)? Macham cieplutko PS. Pracujesz? Czy odpoczywasz?

Małgosiu, a ja się zbieram, żeby zadzwonić do Ciebie i Cię zaprosić na kawkę Czas jest sprzyjający a odległość niewielka Rośliny faktycznie mocno idą, a ja sama czasem nie wiem na czym się skoncentrować Czy plewić, czy ciachać, czy przetwory robić, czy pryskać, hehe.. Ciężko mi samej to ogarnąć
Teraz J. przyjechał, to mi pomaga w ogrodzie i mogę trochę się zrelaksować

Jeżówki kwitną najróżniejsze, tych o których wspominasz jeszcze nie widziałam, ale są różne hybrydy zielonych, niektóre jeszcze w pąkach, tak więc zobaczymy Jeżówki odmianowe w tym roku jakby słabsze, w dodatku trawy tak się rozrosły, że całkowicie na nie włażą!! Na jesień lub wiosnę muszę tu remont zrobić, w sensie - wszystkie jeżówki bliżej chodniczka

PS. jeszcze pracuję, ale już wolniejsze obroty
Ogrod Botaniczy w Jenie 15:21, 15 lip 2018

Do góry
Drugi pod wzgledem starszenstwa ogrod botaniczny w Niemczech (najstarszy jest w Lipsku). Ponad 4,5 hektara i okolo 12 tysiecy roslin. Kilka duzych szklarni, alpinarium, Ogrod Goethego, zielnik.
Przywital nas taki widoczek tuz przy wejsciu.

Tam padalo jeszzce mniej jak u nas. Widac to bylo w nasadzeniach niestety,szczegolnie ucierpial ogrod Goethego.

Mimo to bylo warto, szczegolnie podobaly nam sie szklarnie. I roznorodnosc drzew.

Ogród wśród pól i wiatrów 15:11, 15 lip 2018

Do góry
nicol21 napisał(a)
no i pięknie jest! Kiedy otwierasz taras i ogród dla gości ? masz na co popatrzec jakby Ci się widoki ogrodowe znudziły. Ogród prezentuje się rewelacyjnie - już pomału zaczyna dojrzewać, rośliny kipią życiem - co jak sama widzisz/pokazujesz po trawach, czy brzozach widać jak mężnieją - aż miło popatrzeć.

Ewelina, taras i ogród dla Ciebie jest otwarty all the time
Rzeczywiście wszystko kipi życiem, a ja cały czas chodzę z sekatorem, bo ciągle trzeba gdzieś coś przycinać Nawet rośliny na które marudziłam dwa lata [czytaj: winogrona] w końcu się wzięły do życia!!! Jedyne z malinami wciąż mam pod górkę, ale może... może.. kiedyś się zrozumiemy

Po okresie zmagań i trudów, aż mnie samej ciężko w to uwierzyć, hehe..
.. moje własne - osobiste - rano fotnięte winogronka

Ogród wśród pól i wiatrów 15:02, 15 lip 2018

Do góry
jolanka napisał(a)
Witaj imienniczko
Widoki to masz nieziemskie
Siedzę teraz na Twoim wątku i tylko wzdycham. Wypieszczone rabaty, rośliny gadające z niebem ufff

Czy mozeszmi napisać jak radza sobie hortensje w pobliżu brzóz? Posadzilam sobie ostatnio lasek brzozowy sztuk 5 i planuję co między nimi posadzić. Wszyscy piszą, ze wypijaja bardzo wodę i np. hortki nie bardzo dadzą sobie radę a u Ciebie jak to wygląda?

Witaj Joliś Fajnie, że wpadłaś i dziękuję za miłe słówka Co do anabell... u mnie pod brzozami radzą sobie dobrze. Jak widzę, że bardzo sucho jest to zostawiam na noc wąż z delikatnym strumieniem wody i tak sobie leci. Przez noc ziemia porządnie się nawilży. Przy wielkich upałach i braku deszczu taki zabieg raz na tydzień załatwia temat.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 15:02, 15 lip 2018

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 15:00, 15 lip 2018

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 14:58, 15 lip 2018

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 14:56, 15 lip 2018

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 14:56, 15 lip 2018

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 14:55, 15 lip 2018

Do góry
Nie wiem, czy te fotki już były czy nie, ale aktualnych brak

Ale będą

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 14:53, 15 lip 2018

Do góry
Tutaj trawnik jest już do koszenia

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies