Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród Sylwii od początku cz.II 20:22, 25 sty 2014

Do góry
Poproszę kolor limonkowy w Twoim ogrodzie
Mimo że w domu cieplo siedzę w kapturze... Nie mogę się do tego chłodu przyzwyczaić....
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:18, 25 sty 2014

Do góry
Buuu u nas nie sypie... Jak kcem śnieg! Cudownie u ciebie
Postawić trawkę nad i... 20:17, 25 sty 2014

Do góry
Aż mi się ciepło robi na wspomnienie Keukenhoff
Ogród niby nowoczesny ale... 20:14, 25 sty 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)
O jejej...ale się rozgadałyście

Ewcia..a z drugiej strony nie ma to jak własny synek.... Bociuś ma troszkę racji...

Mrozi jak diabli u nas....brrrr ale ja pod kocykiem sobie leniuchuję...

Wpadnij do mnie na cytrynowke. Od poniedziałku ocieplenie!
Boćkowe perypetie ogrodkowe 20:12, 25 sty 2014

Do góry
Bociu wołaj już kuzynow, niech się przygotowują do wylotu z Afryki!
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 20:08, 25 sty 2014

Do góry
Widzę, że ciągle zmainy planujesz . Ja głosuję na miskanty np morning light (pieknie będą się wyrózniać na tle thuj) , bo wg mnie rozplenice się bardziej rozłaża.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:05, 25 sty 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
''Mizerność'' wspaniała

Dokładnie to samo mialam napisać. Na dodatek zdjecia piękne!
Rododendronowy ogród II. 20:03, 25 sty 2014

Do góry
O to ja zacznę sprawdzać temp i zapisywać, ale o 6:00 bo wtedy jak automat idę odczytać temperaturę zewnętrzną, termometr zamontowany na wschodniej ścianie nieogrzewanego garazu.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 19:57, 25 sty 2014

Do góry
Aby nie umknęło potomnym Iza w moim wątku
Konstancja30 napisał(a)
Madżen zrobiłam sobie retrospekcję od 740 stronki bo podglądałam co nie co ale tu trzeba się zawsze skupić bo to może się dla człowieka i jego wizji areału okazać ważne ... no i nic się nie omyliłam w tym względzie ...

fantastycznie ciepło i kofanie zrobiło mi się już przy hiacyntach ... nie fiem tylko czy to hiacynty czy ich "domki" mnie zachwyciły bardziej ... te mini mini beton kubik są absolutnie "the best" ... no i z tygodniowym poślizgiem ale lepiej późno niż wcale donoszę, że nie forfosowałam się bynajmniej ani na rzecz domowej harmonii ... ani na rzecz swej fizycznej doskonałości (nawet bliska jestem teorii, ze taki szalony termin mnie nie dotyczy ))))) ) ...

ogarnąć forum ! ... nie to nie jest możliwe ... nie wiem czy kiedyś było bo od kiedy tu jestem każdy ze mną na czele zadaje pytanie Marty "jak" ...???... jak być w domu ... pracy ... wielu innych miejscach i na forum ... jak pogodzić rolę matki ... żony i ogrodniczki (kiedyś popularny serial inaczej za to też melodyjnie przedstawił tę trójcę) ... i na początku tej drogi mi wyjasniłaś to bardzo obrazowo ... pamiętam każde słowo ... jest jak mówiłaś i dobrze mi z tym ...

ja w rododendronowym oniemiałam !!! ... ja wiedziałąm, ze Bogdzia ma duzo rododendronów ... ale dużo to jest o wiele mniej niż to co zobaczyłam ... i zobaczyć to w maju kcem na własne oczy !!!
jak nie być na bieżąco jak forum wyznacza priorytety ...
jak walczyć z opuchlakami to wespół ... cała Polska ... co ja goopia pisze świat niemal się zaangażował ... zagadkowe kulki były obserwowane ... wekowane ... i nic z cyklu tej ohydy nie mogło umknąć zacietrzewinym ogrodniczkom ... nie fiem tylko, która ma pierwszeństwo materiał tu w tym temacie opublikować i tytuł naukowy posiąść
skąd wiedzieć kiedy ruszyć na cebulki ... wystarczy sobie przypomnieć cyfry i zapał a każdy wie, że Holandia nie ma szans ... no w każdym razie ma je dużo mniejsze ...
zresztą tam też już jest ogrodowiskowo ...
no i czeba wiedzieć kiedy pleść wianki i jakie są trendy ...
kiedy ubrać a kiedy rozebrać choinkę
ile stopni poniżej zera nam zagraża ... i ociec okrywac czy nie okrywać ??? oto jest pytanie

no właśnie, że się nieelokwentnie zapytam ... okryłaś w końcu te hortki ogrodowe ... ??? ... bo stanęłam na tym, ze nie ale może zmiękłaś ... Madżen hmmm ...

muszę wtrącić swoje trzy grosze w temacie obsikujących i nie tylko piesków ... to żałosne ... każdy w tym kraju ma o sobie mniemanie iż jest człekiem zacnym i kulturalnym ... a gdy jego czy jej pupil szcza na czyjąś furtkę czy nasadzi tuż przed nią (sorry ale lotność umysłu mi siadła w złości by to ująć bardziej poetycko) tak pan czy pani uparcie łeb zwraca ku chmurom by ich układzie odnaleźć pewnie wytłumaczenie dla swego uwłaczającego zachowania ... no cóż ... myślę, ze jedyna skuteczna metoda to zapakować prezent i udając się krok w krok za ofiarodawcą zostawić to na jego wycieraczce ... nic lepiej nie przekonuje niż namacalne fakty ...

żeby nie kończyć swej przydługiej tyrady na ekstrementach ... jakże by to mało sprawiedliwie dla równoważnika tematów pięknych i ważnych było ... wspomnę o planowanym szpalerze drzewek formowanych ... nie ważne buk ... grab czy lipa (ta chyba już odpadła ) ... i tak to będzie czad ...

na pergolę czekam bardzo ... na elewację ... ... też ...

i dlaczego Madżen nie bryka służbowo po świętokrzyskim ??? ... no dlaczego ... ???

edit: bo mi się przypomniało, ze kupuję Kondzia "kszanisz" ... urocze ... bez nawiązania absolutnie do treści powyżej ... ujęło mnie ot co ...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:56, 25 sty 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Wszystkie kolory bez wyjątku fantastyczne
Rano u mnie też był cukier puder a teraz już chyba z 10 cm śniegu i ciągle sypie...
Buziaki

U mnie nie sypie a ja chcę wreszcie:
- aby był umiarkowany mrozek a nie syberyjski,
- aby napadalo śniegu w górach a nie nad morzem!!!
Uprasza się o wysłuchanie moich próśb!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:55, 25 sty 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

jak ja sobie spojrzałam co byłam uprzejma powyżej naskrobać to się zastanawiam czy jednak nie zaszkodził ... Madżen ja chyba więcej piszę u Ciebie niż u siebie ... wybacz tu po prostu jest o czym ...

zapomniałam ... ostatnie cebulki sadziłam jak Wy szalałyście w Białce ... to też był styczeń ale ziemia łaskawsza ... wystarczyła łopatka ...

i w temacie cebul pędzonych w domu ... edukując się onegdaj w temacie być albo nie być cebulowych wyczytałam, ze one mają takiego focha żeby kwitnąć po przemrożeniu ... no mus ten miesiąc poczuć ciary muszą ... czyli pędzić w domu można po stosownym okresie wymrożenia w ogrodzie ... dobrze to rozumiem ??? ...

Iza przeklej ten poprzedni tekst do siebie, szkoda by było aby umknąl potomnym
Cebulki możesz przemrozić w lodówce.
Skoro ziemia byla laskawa i nie zamarźnieta to twoje cebulki na pewno wiosną zakwitną... Bo skoro wiosna była w grudniu i polowę stycznia to w kwietniu i maju może być zima.... Tfu tfu !
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:51, 25 sty 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)

Ach Marzenko, Twoje "tyły" to moje wymarzone "przody".
I zaznaczam, że mówię tu o nasadzeniach

Widziałam, ze na laurowiśnie już zachorowałaś, do tego hortki a graby juz masz
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:51, 25 sty 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
a ja cię hi hi hi nie pisz ze sie stazejesz bo ja cię trzepne hi hi hi

Kondzio dobrze motywujesz!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:50, 25 sty 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Wiesz co Ci powiem? Jesteś niesamowicie żywiołowa...niezmordowana...twórcza...ja się starzeję! Trudno!

Pozdrawiam

Kindzia przecieź Ty wulkan energii jesteś Bilans się robi raz w roku, czytałam z osobowymi jesteś do przodu Gdy wiosna nadejdzie będziesz po bilansie i rachunku wynikow tylko walne przed Toba będzie

Kszanisz ze sie starzejesz !
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:48, 25 sty 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Hej Madzen, widze, ze popruszylo u Ciebie. Huhuha, zima zla, my sie zimy nie boimy, i ja szybko przegonimy

A hortki booooskie. Czemu moje incrediball sa inkerdibli nedzne

Buziam, -15 i dalej idzie w dol, ale co tam, przeciez wiecznie zimno nie bedzie, wiec niech sobie mrozi poki czas, a w marcu sio

Bociek napisz, ze kot linieje i kuzyni wkrótce przylecą! Prosze bo ja już trawki sadzić kcem i te moje nowe roze .....i rubensy ... I lilije.....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:47, 25 sty 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)
No właśnie u Was we Wrocku też mrozi...Żon mi doniósł bo dziś gdzieś w Twoich okolicach się kręci...ech gdyby to była już wiosna to na kawę bym wpadła....a tak w domciu zostałam....

Madzia to ja na kwakę serdecznie z M. Zapraszam!!! Tylko plizzz zabierz te mrozy aby było ciut cieplej. Zaraz chyba znów zacznę pic cytrynówkę, bo M hajcuje ostro w kominku a mi wciąż zimno...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:46, 25 sty 2014

Do góry
Iza ja sobie ten tekst w ramkę oprawię i będę czytać wnukom na emeryturze. Oj widze że wróciłaś i upadek na lodzie ci nie zaszkodził
Ps hortek nie okryłam, rzuciłam na nie matę coby je słońce nie grzało i niech walczą. Dlaczego ja mialam w takim mrozie walczyć?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:35, 25 sty 2014

Do góry
Dadzą radę i niech się nie stresują, każdy odpada
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:34, 25 sty 2014

Do góry

Kondzio napisał(a)
hi hi hi poplułem monitor hi hi hi

Przez ciebie przeszukałam maila z podaniem odmian, które zamowiłam i wiem, że mam jamesa galeway oraz alnwick... Ale jak je rozróznić.... Poczekam do lata. Teraz dosadzę do nich purpurowe . Już sobie dokladnie nazwy zamówionych zapisalam....

A okrywowych mam fairy, bonicę (czy ją można uznać za okrywową?) oraz NN a takze białą aspirin rose
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:31, 25 sty 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
no obejrzałam zaległości fotograficzne i se myślę ja chce wiooooosny i zastanawiam się czy decyzja co do odmiany drzew zapadła?
dumam też nad zamianą rh pod pisardi na róże które posiadasz.

Wiosną w szkółce zywiołowo podejmę decyzję.... Jak planuję to potem szukam i nic nie mogę znaleźć.... Ale aby nie kombinować bedą bordowe buki lub graby ... Drzewa mają być formowane a te najłatwiej utrzymać w ryzach.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies