Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 19:48, 25 sty 2014

bociek napisał(a)
Hej Madzen, widze, ze popruszylo u Ciebie. Huhuha, zima zla, my sie zimy nie boimy, i ja szybko przegonimy

A hortki booooskie. Czemu moje incrediball sa inkerdibli nedzne

Buziam, -15 i dalej idzie w dol, ale co tam, przeciez wiecznie zimno nie bedzie, wiec niech sobie mrozi poki czas, a w marcu sio

Bociek napisz, ze kot linieje i kuzyni wkrótce przylecą! Prosze bo ja już trawki sadzić kcem i te moje nowe roze .....i rubensy ... I lilije.....
Madzenka 19:50, 25 sty 2014

Kindzia napisał(a)
Wiesz co Ci powiem? Jesteś niesamowicie żywiołowa...niezmordowana...twórcza...ja się starzeję! Trudno!

Pozdrawiam

Kindzia przecieź Ty wulkan energii jesteś Bilans się robi raz w roku, czytałam z osobowymi jesteś do przodu Gdy wiosna nadejdzie będziesz po bilansie i rachunku wynikow tylko walne przed Toba będzie

Kszanisz ze sie starzejesz !
Madzenka 19:51, 25 sty 2014

Kondzio napisał(a)
a ja cię hi hi hi nie pisz ze sie stazejesz bo ja cię trzepne hi hi hi

Kondzio dobrze motywujesz!
Madzenka 19:51, 25 sty 2014

Gabisia napisał(a)

Ach Marzenko, Twoje "tyły" to moje wymarzone "przody".
I zaznaczam, że mówię tu o nasadzeniach

Widziałam, ze na laurowiśnie już zachorowałaś, do tego hortki a graby juz masz
Konstancja30 19:52, 25 sty 2014

Marzena2007 napisał(a)
Iza ja sobie ten tekst w ramkę oprawię i będę czytać wnukom na emeryturze. Oj widze że wróciłaś i upadek na lodzie ci nie zaszkodził
Ps hortek nie okryłam, rzuciłam na nie matę coby je słońce nie grzało i niech walczą. Dlaczego ja mialam w takim mrozie walczyć?

jak ja sobie spojrzałam co byłam uprzejma powyżej naskrobać to się zastanawiam czy jednak nie zaszkodził ... Madżen ja chyba więcej piszę u Ciebie niż u siebie ... wybacz tu po prostu jest o czym ...

zapomniałam ... ostatnie cebulki sadziłam jak Wy szalałyście w Białce ... to też był styczeń ale ziemia łaskawsza ... wystarczyła łopatka ...

i w temacie cebul pędzonych w domu ... edukując się onegdaj w temacie być albo nie być cebulowych wyczytałam, ze one mają takiego focha żeby kwitnąć po przemrożeniu ... no mus ten miesiąc poczuć ciary muszą ... czyli pędzić w domu można po stosownym okresie wymrożenia w ogrodzie ... dobrze to rozumiem ??? ...
leon60 19:53, 25 sty 2014

Wszystkie kolory bez wyjątku fantastyczne
Rano u mnie też był cukier puder a teraz już chyba z 10 cm śniegu i ciągle sypie...
Buziaki
Madzenka 19:55, 25 sty 2014

Konstancja30 napisał(a)

jak ja sobie spojrzałam co byłam uprzejma powyżej naskrobać to się zastanawiam czy jednak nie zaszkodził ... Madżen ja chyba więcej piszę u Ciebie niż u siebie ... wybacz tu po prostu jest o czym ...

zapomniałam ... ostatnie cebulki sadziłam jak Wy szalałyście w Białce ... to też był styczeń ale ziemia łaskawsza ... wystarczyła łopatka ...

i w temacie cebul pędzonych w domu ... edukując się onegdaj w temacie być albo nie być cebulowych wyczytałam, ze one mają takiego focha żeby kwitnąć po przemrożeniu ... no mus ten miesiąc poczuć ciary muszą ... czyli pędzić w domu można po stosownym okresie wymrożenia w ogrodzie ... dobrze to rozumiem ??? ...

Iza przeklej ten poprzedni tekst do siebie, szkoda by było aby umknąl potomnym
Cebulki możesz przemrozić w lodówce.
Skoro ziemia byla laskawa i nie zamarźnieta to twoje cebulki na pewno wiosną zakwitną... Bo skoro wiosna była w grudniu i polowę stycznia to w kwietniu i maju może być zima.... Tfu tfu !
Madzenka 19:56, 25 sty 2014

leon60 napisał(a)
Wszystkie kolory bez wyjątku fantastyczne
Rano u mnie też był cukier puder a teraz już chyba z 10 cm śniegu i ciągle sypie...
Buziaki

U mnie nie sypie a ja chcę wreszcie:
- aby był umiarkowany mrozek a nie syberyjski,
- aby napadalo śniegu w górach a nie nad morzem!!!
Uprasza się o wysłuchanie moich próśb!
Konstancja30 20:00, 25 sty 2014

Marzena2007 napisał(a)

Iza przeklej ten poprzedni tekst do siebie, szkoda by było aby umknąl potomnym
Cebulki możesz przemrozić w lodówce.
Skoro ziemia byla laskawa i nie zamarźnieta to twoje cebulki na pewno wiosną zakwitną... Bo skoro wiosna była w grudniu i polowę stycznia to w kwietniu i maju może być zima.... Tfu tfu !

jeżeli coś ma "nie umknąć potomnym" to powinno być tu publikowane )))))))))))) ... jak napiszę kiedyś tę książkę to też ją tu opublikuję )))) ...

wsadziłam w styczniu przed obecnie nam panującą zimą ... mam nadzieję wystarczy bo to była doniczkowa akcja ... ma zaistnieć na tarasie i werandzie ... jak przyjdzie czas ...
ana_art 20:01, 25 sty 2014

Iza, pozwolę sobie nie zgodzić sie z twierdzeniem iż ów wypadek Ci zaszkodził... jesteś w formie
Madżen targałam dzisiaj Leona w nadzieji że zauważe że lnieje, ba nawet to sobie próbowalam wmówić