Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 00:23, 25 maj 2018

Do góry
I jeszcze inne łąkowe piękności

Ogród w mieście-ogrodzie 00:17, 25 maj 2018

Do góry
anka_ napisał(a)
No widzisz i od razu mi lepiej. Choć po części czuję się rozgrzeszona z mojego bałaganu. U mnie niestety tylko moje dwie łapki a i z czasem różnie.
Marzenia piękna rzecz, a taka automatyczna odchwaszczarka... ach... jakie życie było by cudne ...

Te twoje nasadzenia w lasku to po nocach człowiekowi się śnią... Aż lasek posadziłam- a właściwie jego namiastkę. Niestety mimo powierzchni ze względu na położenie działki na nic więcej nie mogę sobie pozwolić... Ale sosny rosną... szykuję podłoże pod rodki, kaliny, paprocie i całą resztę... Będę zgapiać... W wersji mini...

I tak trzymaj

Powiedz mi Andrzeju co to za rododendrony?

to Gomer Waterer, bardzo go lubię, wyjątkowo elegancki

I ten w lewym dolnym rogu

rh yak. Caroline Allbrook, dziwnie długo utrzymała w tym roku kwiaty, ale są już bardzo blade.

Z takich bladych odmian ładna jest Brigitte
Za drzwiami do ogrodu... 00:14, 25 maj 2018

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Witaj , ale mam zaległości, jak ładnie u Ciebie, rabatki dopieszczone, wszystko pięknie kwitnie

Jeszcze nie takie dopieszczone,wszystkie są w trakcie przeróbek ,ale faktycznie wszystko pięknie rośnie tej wiosny Szczególnie teraz po deszczu.Będę musiała przerzedzać bo busz się robi.
Mój 4 arowy azyl... 00:13, 25 maj 2018

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Czyż te baciorki nie sa urocze? Muszę zobaczyć czy u mnie będą kwiaty.
W sprawie goździków napisałam u siebie Masz na nie chęć to przyjedź i sobie ukopiesz.

Niebieskości lubię bardziej niż żółtka.
Ogródek Iwony II 00:06, 25 maj 2018

Do góry
Męczy mnie to miejsce. Brakuje obecnie koloru...

Nie wiem co dodać, by kwitło teraz... Potem są jeżówki, rozchodniki, trzcinniki, sesleria heufleriana ... Z boku lawenda za moment zakwitnie ...
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:54, 24 maj 2018

Do góry

i inne takie w łące

Kwiaty we włosach 23:51, 24 maj 2018

Do góry
Inne

Ogródek Iwony II 23:47, 24 maj 2018

Do góry

W dniu 23.05.2018 r. odbyła się 25 – edycja konkursu „Piękna Wieś Pomorska 2018”. Komisja konkursowa wyłoniła laureatów gminnego etapu konkursu. Największe wrażenie na komisji w kategorii „zagroda - nierolnicza” wywarła „zagroda” Państwa E... i I... L...kich z O...,
drugie miejsce przypadło Pani I... G... ( czyli Ja ) ze Sz...,
a trzecie Pani E... K... z O....
Uroczyste wręczenie nagród i okolicznościowych dyplomów odbędzie się podczas XIX Mistrzostw Świata na Kociewiu w Kapele – 28 lipca 2018 roku. Laureatom serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów na etapie powiatowym.

I miejsce
zdjęcia komisji:
http://www.gminaosieczna.eu/images/AKTUALNOSCI/20180524_2/1//DSC_1059.JPG
http://www.gminaosieczna.eu/images/AKTUALNOSCI/20180524_2/1//DSC_1114.JPG
II miejsce
fotki okiem komisji
http://www.gminaosieczna.eu/images/AKTUALNOSCI/20180524_2/2//DSC_0004.JPG
http://www.gminaosieczna.eu/images/AKTUALNOSCI/20180524_2/2//DSC_0023.JPG
http://www.gminaosieczna.eu/images/AKTUALNOSCI/20180524_2/2//DSC_1196.JPG

No to mam drugie miejsce. I jakoś mnie to nie cieszy. Bo w konkursie brało udział mało osób... A może mało jest ładnych ogrodów?... I nie jestem pewna, co tak naprawdę brano pod uwagę. To, co cenię w moim ogrodzie, jakoś nie pokazało się na fotkach, a to, co najchętniej bym ukryła, zachwyciło komisję ...

Chyba kiepsko komisja analizowała kompozycje, liczyło się ogólne wrażenie tu i teraz.
Czasami cieszę się, że jestem na forum, chociaż tu można powymądrzać się o roślinkach i cieszyć się nimi w ogrodzie. I nie jest nam wszystko jedno, jaka seslerisa zdobi rabatę, jaka róża za chwilę zakwitnie, dlaczego w szklarni leżą na ziemi liście pomidorków.

Dziękuję za doping. W pracy się nie pochwaliłam, ale co niektórzy wyniuchali sprawę i dostałam kilka sms-ów z gratulacjami, a z UG telefon. Nagrodą podobno jest talon w jakiejś szkółce.
Na stronie gminy są fotki nagrodzonych ogrodów.

A koleżanki z pracy zapowiedziały się na odwiedziny, hi, hi Czekamy zatem na róże
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:47, 24 maj 2018

Do góry
Łąka i maki w łące startują

Wśród brzóz i dębów 23:41, 24 maj 2018

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Witaj, dawno u Ciebie nie byłam, wybacz, sama wiesz ile jest pracy ... Ale wszystko się ładnie rozrosło, bodziszki, irysy i inne kwiatuch piękne, dzban na wodę super i mebelki brązowo-białe też super ... pozdrawiam i lecę dalej

Aniu, miło, że o mnie pamiętasz. Zapraszam częściej. Też Cię pozdrawiam.

Dziś parę portretów moich host:

Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:41, 24 maj 2018

Do góry
Przyszłe wejście do bacówki, jesienią duuużo wrzosów dosadzę
Kwiaty we włosach 23:40, 24 maj 2018

Do góry
Sylwia szałwie kwitną ale kilka mi się nie odliczyło, miałam taką ładną różową i nie mogę jej nigdzie namierzyć.

Piwonie

Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:38, 24 maj 2018

Do góry
Tak wygląda po zrobieniu obwódek po lewej stronie i wytrocinowaniu

jasne trociny mocno podbijają kolor roslinom

Ogród w mieście-ogrodzie 23:38, 24 maj 2018

Do góry
No widzisz i od razu mi lepiej. Choć po części czuję się rozgrzeszona z mojego bałaganu. U mnie niestety tylko moje dwie łapki a i z czasem różnie.
Marzenia piękna rzecz, a taka automatyczna odchwaszczarka... ach... jakie życie było by cudne ...

Te twoje nasadzenia w lasku to po nocach człowiekowi się śnią... Aż lasek posadziłam- a właściwie jego namiastkę. Niestety mimo powierzchni ze względu na położenie działki na nic więcej nie mogę sobie pozwolić... Ale sosny rosną... szykuję podłoże pod rodki, kaliny, paprocie i całą resztę... Będę zgapiać... W wersji mini...

Powiedz mi Andrzeju co to za rododendrony?

I ten w lewym dolnym rogu
Pszczelarnia 23:37, 24 maj 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Czasami mi się wydaje, że w ogóle bylin nie ogarniam.
Pokażę jeszcze raz w miarę w całości z perspektywy (w kontekście)poprzedzającej rabatę. Reszta nie jest nachalna w tej chwili na tej rabacie. Nad plecami powinnam popracować (zabrać jakoś tę kratkę). Tam jest sucho i cieniście i sam piasek. Trzcinnik dolewam.

Ewuniu Ubzdurałam sobie ostatnio łubin ... taki w kolorze róż lub bordo ... Ty go wysiewasz? Polecasz? Dlugo kwitnie?
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:35, 24 maj 2018

Do góry
an_tre napisał(a)

Interesujący kolor, niemal jak trojeści bulwiastej.
Podobny, a może taki, ma moja siostra.

Aniu, irysy jak marzenie!

Edit. O nasionach dyptamu calkiem zapomniałam, posiałam go późno, trafiły na suszę a mnie wtedy nie było, no i nie wzeszły.
Kwiaty we włosach 23:34, 24 maj 2018

Do góry
Orliki ładne, u mnie nie mają szczęścia.
Co słychać i widać?

Wśród brzóz i dębów 23:30, 24 maj 2018

Do góry
marba napisał(a)

Basieńko, wiem, że robisz z pokrzyw miksturę dla swoich roślin, zobacz ile u mnie tego dobra. Jeśli będziesz potrzebować nowej partii surowca to przybywaj.

Spodziewałam się takiego łanu, gdy dopiero rosła. Ewa też taką jej ilością pochwalić się może. Na razie zapas mam. Ale w przyszłym roku - kto wie?
Dwa ogrody 23:29, 24 maj 2018

Do góry
Margarete napisał(a)
Świat cały i pogoda razem z nim pędzi jak szalona. Połowa mają -Zofii a u mnie dawno po bzach, azaliach za to kwitną róże i na straganach kupuję już truskawki. ..

U ciebie cudnie jak zwykle . Co to jest za roślinka taka lekka jakby kwiatostany peruki wcale na patyku ?

Małgoś, a ja mam wrażenie, że u mnie wszystko w normie. Róże jeszcze powolutku, piwonie nie wszystkie kwitną, cała reszta dopiero się buja

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:27, 24 maj 2018

Do góry
Kupiłam Aureolę, w sumie kusiła mnie zielona ale pomyślałam, że złotawe odcienie będą podbijać zieleń graba no i kolor powtarzać się będzie z tatarakami i hakonką z gazonu.

Niby ok ale coś mi tu nie pasuje.

Kasiu, przedogródek wielce mnie niezadowala ale jak dojdzie żwirek to bedzie ok
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies