Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu narazie jest ściernisko...

Tu narazie jest ściernisko...

BasiaLT 19:13, 24 cze 2018

AgataM napisał(a)

Witaj BasiuCzym Ty podlewasz tawuły, że są takie piękne? Ja dwoję się i troję a mam takie mizeroty, Po pewnym czasie i tak wypadają.
Pozdrawiam

Agatko podlewam je tylko wodą. W tym roku przesadzone spod hortensji które je zaduszały. Teraz mają "oddech" to może dlatego tak się odwdzięczają.
BasiaLT 19:16, 24 cze 2018

hanka_andrus napisał(a)
Wow!! Muszę tam kiedyś zawitać! Pokazuj, pokazuj!

Haniu ja też tam byłam dopiero pierwszy raz mimo że to tak blisko. Ale już mam w planie wypad na wiosnę bo mają tam takie kolekcje rododendronów że mi oczy wyszły na wierzch. Oczywiście teraz juz przekwitły. Koniecznie muszę je zobaczyć w pełnej krasie.
BasiaLT 19:20, 24 cze 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)
U mnie jak zaczęło wiać... wybuchła panika... bo nie byłam w domu , a tam okna pootwierane...
Trochę padało, ale mało.

Rozchodniki Twoje obejrzałam, nie wyglądają źle na pierwszy rzut oka, tylko taka koronka, wżery, nie są żółte czy padnięte. Ale wiadomo to jakis szkodnik i też może byc groźny.

Daria masz rację. Chyba nic im nie będzie. Szkodniki chyba wytłukłam skutecznie bo nowych nie widać.
BasiaLT 19:21, 24 cze 2018

Adela napisał(a)
Witaj Basiu, bardzo dawno mnie tu u Ciebie nie było. A ogród wydoroślał, dojrzał, jeszcze wypiękniał
U nas wczoraj więcej popadało niż powiało, na szczęście. Ale to i tak kropla w morzu potrzeb. Może kolejne dni też będą przekropne?
Pozdrawiam

Elu żeby ogrody sie solidnie nawodniły to teraz trzeba byloby tygodnia deszczu. Ale dobre i to co spadło.
anabuko1 12:38, 25 cze 2018

Piękne miejsca Basiu! Piękne ogrody. I piękne widoki.
gobasia 12:47, 25 cze 2018

BasiaLT napisał(a)

Elu żeby ogrody sie solidnie nawodniły to teraz trzeba byloby tygodnia deszczu. Ale dobre i to co spadło.

U mnie pada i to solidnie...a na jutro jeszcze wiecej widzę w prognozie..w końcu się doczekałam

Basiu piękna wycieczka
gobasia 12:50, 25 cze 2018

Basiu to Tobie chyba wysłałam taką maluteńką cebulkę różowej lilii tej z mojego awatarku...Zyje czy zgineła..pytam bo nie wiem czy takie małe wysyłać dziewczynom ,czy lepiej poczekać aż podrosną/
BasiaLT 08:04, 26 cze 2018

gobasia napisał(a)
Basiu to Tobie chyba wysłałam taką maluteńką cebulkę różowej lilii tej z mojego awatarku...Zyje czy zgineła..pytam bo nie wiem czy takie małe wysyłać dziewczynom ,czy lepiej poczekać aż podrosną/

Basiu u mnie twoja Gobasiowa niestety zgineła. Może to ja cos nie tak z nia zrobiłam skoro u innych mają sie dobrze.
Za to dwie czerwone i dwie żółte maja sie doskonale. Zdhecia z wczoraj.
BasiaLT 08:05, 26 cze 2018

gobasia napisał(a)

U mnie pada i to solidnie...a na jutro jeszcze wiecej widzę w prognozie..w końcu się doczekałam
Basiu piękna wycieczka

Basiu ja też się nareszcie doczekałam deszczu. Wczoraj wieczorem jeszcze była solidna poprawka.
gobasia 09:48, 26 cze 2018

BasiaLT napisał(a)

Basiu u mnie twoja Gobasiowa niestety zgineła. Może to ja cos nie tak z nia zrobiłam skoro u innych mają sie dobrze.
Za to dwie czerwone i dwie żółte maja sie doskonale. Zdhecia z wczoraj.

a może jeszcze gdzieś tam jest tylko nie kwitnie mam dylemat czy takie małe wysyłać czy czekać aż podrosną

bardzo lubię żółtą, ma piękne kwiaty ...chociaż za żóltym nie przepadam