Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród wśród pól i wiatrów 10:16, 24 maj 2018

Do góry
nicol21 napisał(a)
ja za żółtym nie przepadam, ale takie żółto-limonkowy kolor liści czy berberysu, czy trzemieliny czy klonów albo hakone jest super - bardzo rozjaśnia zielen. Polecam Kup więcej

Właśnie ja za żótymi kwiatkami też tak średnio. Ale mam tawuły, które lubię. Mam te berberysy, które powiedziałabym bardzo lubię Tak, że raczej będzie ich więcej

Buziam trawowo

Danusia uczyła że mają być piętra w ogrodzie, no to u mnie się pięć pięter zrobiło

To właśnie tu 10:14, 24 maj 2018

Do góry
Kondzio napisał(a)

I od razu wiem, że jestem w moim najmilszym ogrodzie!
Nawożenie, zasilanie trawnika 10:14, 24 maj 2018

Do góry
Witam Szanownych Forumowiczów. Post ten założyłem w innym dziele ale najwyraźniej nikt tam nie zagląda a temat także dotyczy trawnika.
Jak widać na załączonym obrazku (zdjęcie numer 1), przespałem okres sadzenia malin. W związku z powyższym napiszcie proszę czy jeśli wyciągnę te sadzonki z wiaderka, rozdzielę je - jest ich 13 a następnie wsadzę do gruntu to jest szansa, że się przyjmą ?

Jeśli odpowiedź będzie pozytywna to nasuwa mi się kolejne pytanie. Czy jeśli posadzę te maliny w wybrany przez mnie miejscu tj. pomiędzy kostką brukową oddzielającą trawnik a siatką (zdjęcie nr 2 po prawej bluszcz sąsiada) to czy system korzeniowy malin nie zaszkodzi mojemu trawnikowi, o który staram się dbać do przesady. Mam tutaj na myśli, czy maliny nie zaczną mi wyrastać spod trawnika ? Ponadto czy bluszcz po stronie sąsiada nie wpłynie na jakość moich malin i ewenualnie pomidorów ktore chce na tej ziemi zasadzić obok malin. Pytane to narodziło mi się gdyż mówił tak jeden z członków mojej rodziny oraz sąsiad.

Pozdrawiam serdecznie

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 10:13, 24 maj 2018

Do góry
W tym roku pierwszy kolor u moich hortensji ogrodowych ma odmiana Cameroun (dla porównania - w zeszłym roku była to odmiana Nikko Blue 8-go czerwca).
Podmiejski ogródek 09:53, 24 maj 2018

Do góry
Catalinasdiary napisał(a)
Hahaha to prawda, tu się nie można nudzić

DorKa napisał(a)
Twój wątek ma zadziwiające zdolności natychmiastowej zmiany tematu. Co strona to inny temat Na nudę to tu narzekać nie można

No, jeśli ktoś lubi wątki typu Margerytki lub Dorki - szast prast, decyzja podjęta, robota zrobiona, można usiąść i podziwiać - to u mnie się nudzi.

Ale zainteresowanych konkretami uprzejmie informuję, że posadziłam kilka roślin na tym pustym skrawku ziemi

jak wysypię korę to pokażę
Ja i mój ogródek, a może ogród 09:43, 24 maj 2018

Do góry
Tu ma być ogród :) 09:43, 24 maj 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Jaśminowiec Snowbelle i towarzystwo

Przepiękny jaśminowiec!!A co to za czosnki masz takie w kupie na pierwszym planie?Szałwia to Deep Blue?
Ogródkowe perypetie:) 09:38, 24 maj 2018

Do góry
szałwia - śliczny kolor, przełamuje róż na nowej rabacie różanej

I przesunęłam donicę jak mówiła Ania.. jest lepiej, dzięki Mała

Ogródkowe perypetie:) 09:36, 24 maj 2018

Do góry
Taras powoli robi się różany.
Ogródkowe perypetie:) 09:35, 24 maj 2018

Do góry
No to nudzę dalej różami, a co
Austinka moja ulubiona, w tym roku cudownie wyglądający krzak, pierwsze kwiaty.

Ta niemiecka dama ma tak cudowny zapach, że nawet Pillgrim przebija.

Gertruda

Ogród w cieniu brzozy 09:30, 24 maj 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)
U mnie maj z czerwcem się miesza. Może teraz po deszczach pokażesz jakieś zdjęcia.

Ja lubię jak te wiosny są takie zmienne i przyroda nas zaskakuje, może to przeszkadza własnie w ogrodach bylinowych, może nie jest tak jak zaplanowaliśmy ale jest ten element zaskoczenia, za którym przepadam w ogrodzie.
Wieczornik z uśmiechem dla Gabrieli.

Choroby i szkodniki sosen, sosna - Pinus 09:26, 24 maj 2018

Do góry
Witam, jeszcze raz serdecznie dziękuję za udzielone mi rady co do osutki jesiennej.Drzewka po dwóch opryskach,zmianie ph mają się świetnie
Ale mam jeszcze problem z dwoma sosenkami.
Pierwsza nie ma przyrostów.
Druga wydawało. mi się,że nie ma przyrostów ale w powiększeniu widzę,że coś drgnęło.
Ogród bacowej 09:17, 24 maj 2018

Do góry
bacowa napisał(a)

Mam pytanko, zna ktoś tę roślinkę ?.

Mi to wygląda na amzonię nadreńską. Choć u mnie jeszcze nie kwitnie.
Ogród w cieniu brzozy 09:15, 24 maj 2018

Do góry
Gosia, świerząbek udało mi się kiedyś kupić na targach w Krakowie.
Zaglądnij do tego przetacznika, czy to nie przetacznikowiec, obok w rządku mogłam je mieć wtedy wysiane i u mnie właśnie to on. W tym roku mam jedną siewkę ale czy będzie właściwa?

Asia, to jest dereń skrętolistny Argentea, taka mniejsza wersja pagodowego.
Nie mam i nie miałam podlewania, te cebulki nie potrzebują wody ale młode ciemierniki, które są niedaleko podlewam jak jest susza. Lubią się tam wysiewać naparstnice, w zależności od pogody różnie sobie radzą. Wsadzone na chwilą kłosowce na brzeg rabaty za to czują się tam wyśmienicie choć mi tam nie pasują.

Mira, moje bajanie to chyba tylko obrazkowe, więc będą jeszcze bodziszki.
Dzwoneczek to śnieżyca letnia Gravety Giant, w tym roku wcześnie zakwitła. Powoli ale cebula przyrasta, zwiększa się ilość dzwoneczków na łodydze, pojawiły się też dodatkowe listki, jakby od nowej cebulki.
Piwonię ciemną mam tą wczesną, już przekwitła, jest w takim miejscu, że powinnam ją wykopać, nawet trudno powąchać. Jest niska ale nie wiem czy przez warunki czy taka właśnie jest.
Biały kaszmir, wierzę na słowo, że cudo gdyż mi się nie udało do tej pory zdobyć żadnego z g. clarkei, za to mam inne, nie kwitnie jeszcze, ale wczesną wiosną przyciągnęło mnie na rabatę swoim świecącym kolorkiem z daleka, Blue Sunrise.

Bodziszek Springtime

Moja siewka łąkowego Mrs. Kendall Clark
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 08:56, 24 maj 2018

Do góry

To tu- to tam- łopatkę mam ! 08:53, 24 maj 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Haniu,
czy te kwiatki najniżej to kwitnący szczypiorek? Jeśli tak to kiedy ścinasz kwiatki, bo mój jest własnie w pełnym rozkwicie i nie wiem kiedy go ciachnąć?

Masz jakąś konkretną odmianę agrestu? Chciałabym posadzić u siebie ze dwa krzaczki i zastanawiam się czy taki czy może czerwony ... Pamiętam z ogródka babci, czerwony był i białe porzeczki
Przepraszam, że tak się ciągle o coś dopytuję, ale to mój drugi rok ogrodniczkowania na całego (z warzywnikiem włącznie), zapisuję już drugi kalendarz z cennymi uwagami, ale sama wiesz, wiedzy nigdy dość
Ptasi gaj 08:47, 24 maj 2018

Do góry
Jeszcze kwitnie co nie co.

Moja pupilka najładniejsza. Pierwsza zaczęłam przycinać tytułem próby trzy lata temu.

Tawuła ta z tych późniejszych zaczyna kwitnąć. Nie ma specjalnie dużo galazek kwitnących za późno ja skróciłam w zeszłym roku.

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 08:47, 24 maj 2018

Do góry
czy wy wiecie jak ten rododendron pieknie pachnie ?? nie wiecie... cudnie

kwiaty prawie jak agapanty to scent-sational
a tu jakies info http://gardenandterrace.eu/en/concepts/rhodo-fragrance.php
Ptasi gaj 08:41, 24 maj 2018

Do góry
To jest misz masz posądzony w zeszłym roku iryskowy kwitną każdy inny. Wysadzę na stałe miejsce po okwitnieciu.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies