Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 11:52, 12 cze 2018

Do góry
A jeszcze przypomniałam sobie o jednym z aniołków
Wędruje też ze mną od wielu lat. Kiedyś na balkonie tryskała z niego doda do minioczka w doniczce, bo eMuś mój kochany przewiercił w nim dziurkę na rurkę. Niestety z powodu mojego psa "spod znaku ryby" woda u nas w ogrodzie nie ma szans na zaistnienie
Więc sobie leżał na kamyczkach.

Ale chyba jeszcze długo poleży, więc dostał miększe łóżeczko.

Tylko z jednej strony wypina się na przechodzących "anielskim zadkiem".

Ale z drugiej anielską twarzyczką. Patrząc na jego błogie lico chyba mu u nas dobrze
Tysiąc radości i utrapień 11:47, 12 cze 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Pozdrawiam Asiu

Dziękuję za zdjęcia, a przede wszystkim za kolejne spotkanie
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 11:44, 12 cze 2018

Do góry
I tego jegomościa też jeszcze też nigdy nie pokazywałam. Wędruje ze mną już 15 lat od mieszkania do mieszkania, aż do domu trafił a następnie do ogrodu.
Prawie jak w "odchłani morskiej"

Kula już pokazywana

Resztę Sylwia pewnie wypatrzyła i pokażę

Tysiąc radości i utrapień 11:40, 12 cze 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Zostawiam nocne pozdrowienia Spotkanie u Beatki świetne!!!Miło było się zobaczyć na żywo i pogadać

A u nas ani kropli deszczu

Teraz już dwa świetne spotkania

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 11:39, 12 cze 2018

Do góry
Mój pies właśnie jest na etapie jej schwytania, cztery dziury wykopał w kręgu, a ja niedawno go pochwaliłam. I chyba w ramach rekompensaty dla panci kilka czosnków przy okazji mi "zerwał"

Nic się w przyrodzie nie marnuje, wylądowały do wazoników i kilka gałązek co mi z robienia wianka zostało. Na jesień miałam tam ususzone hortensje.

I detale znane już wszystkim.

Stary wianek co na drzwiach wisiał też nową miejscówkę znalazł. I będzie to coś nowego jeszcze nie pokazywanego

Tajemniczy Ogród 11:34, 12 cze 2018

Do góry
Zana napisał(a)
Oczywiście, że wybieraj róże według tego co Ci się podoba. Ja piszę tylko o moich odczuciach, mnie by tam pasowało coś właśnie bardzo jasnego, jak te naparstnice, które wg mnie idealnie się wpasowyały w spokojną kolorystykę z mocniejszym akcentem szałwii. Ale może to dlatego właśnie, że szałwie kwitną tak mi ten jasny kolor się widzi. Potem jak szałwie przekwitną, to faktycznie takiego mocniejszego akcentu będzie brakowało. Ha, rób jak Ci "nosek" podpowiada, masz wyczucie.

Anulko kochana, Ty mieszasz moje dwie rabatki Ta z szałwią i naparstnicami, to frontowa, a róża stanie obok trejaża przy ławeczce za domem, idzie się do niej przy południowej ścianie domu Tam za ławeczką rośnie rząd Limeligtów i jeśli chodzi o spójność kolorystyczną, to do nich właśnie porównuję każdą potencjalną wybrankę Wrzucam najpierw foto frontowej, a potem tą z ławeczką. Szaro - bure, bo właśnie niestety (choć w szerszej perspektywie - na szczęście)leje

Wydaje mi się, że tam ładny akcent kolorystyczny będzie pasował, gdy przekwitną azalie, bo do kwitnienia hortensji niewiele tam jeszcze koloru.

I po prostu nie patrzymy na te irytujące lampki zwisające z dachu. Zimą robią robotę, ale M. stwierdził, że nie po to je zakładał przez kilka godzin, by zdejmować po kilku tygodniach, więc wrrr. patrzę na nie cały rok...
Tysiąc radości i utrapień 11:34, 12 cze 2018

Do góry
ryska napisał(a)

Przepiękne spojrzenie na świat, uwielbiam Twoje fotki.
Pokaźna kolekcja bodziszków

Dziękuję .
Specjalnie dla Ciebie: żywa biżuteria ogrodowa

Ogród w remoncie 11:31, 12 cze 2018

Do góry
Rok temu tak było
Znowu na wsi 11:31, 12 cze 2018

Do góry
Obrazki z leśnego zakątka w cieniu podrośniętych krzewów

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 11:31, 12 cze 2018

Do góry
Firletka od Sylwii u mnie zagościła. Pasuje do różyczki 'Heidi Klum'.

Mikołajek już niebawem kolorków nabierze.

Jeden jaszczur cały czas mi się przygląda, nie boi się wcale, a może również różyczki podziwia

Tysiąc radości i utrapień 11:30, 12 cze 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Fajne spotkanie miałyście z bodziszków pokochałam wspaniałego i żałobnego nie wszystkie mnie zachwycają, ale te co widzę u Ciebie są śliczne

Miałyśmy w sumie dwa fajne spotkania w kolejne weekendy .
To z tego drugiego

Tysiąc radości i utrapień 11:26, 12 cze 2018

Do góry
Kawa napisał(a)
Joasiu cudne bodziszki pokazałaś
w tym roku też nabyłam i mam nadzieję na miłość
chociaż mam też wspaniałego od Agatki który jest przepiękny
jeży i pieseł cudniaste

Bodziszki są wdzięczne, szczególnie do fotografowania . I ładnie się komponują

Jeż sobie poszedł. Mam nadzieję, że ma się dobrze.
Znowu na wsi 11:26, 12 cze 2018

Do góry
W tym roku nie tylko róże szaleją, bodziszek Rosemoor też zaszalał . Niestety, już przekwitł.

Mini warzywnik zaczyna dojrzewać groszek, jest nadzieja na bób.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 11:24, 12 cze 2018

Do góry
I jeszcze z huśtawki Powiem wam, że lubię coraz bardzo ten mój azyl

Ogród w remoncie 11:20, 12 cze 2018

Do góry
Znowu na wsi 11:18, 12 cze 2018

Do góry
Ewa, nie wywalaj, poczekaj. Może się jeszcze rozkręcą w tym sezonie, może w następnym będą znowu ładne. Moim dałam w tym roku po garści obornika i nawozu dla róż, zauważyłam że to działa. A twojej Elfe nic nie przebije .
Cieszy mnie że podobają się moje rabatki .

Iwonko chyba mam mało wyczulony węch bo muszę wsadzić nos w kwiaty żeby poczuć zapach . Zaschnięte kwiaty zazwyczaj obcinam chociażby z tego powodu że szpecą i psują widok. Ale twój wpis zmobilizował mnie wczoraj żeby pognać do ogrodu z sekatorem .
Rozchodniki w rożkach..... Niezły pomysł. Zapamiętam.
Moja sanwitalia raczej w tym miejscu gdzie stoi donica nie ma szans na rozsianie bo to podjazd wyłożony kostką. Ale pomysł wart wypróbowania w przyszłym roku.

Na dowód że forum inspiruje - pomysł zaczerpnięty od GorAni z Kamiennego ogrodu. U niej było w srebrno - szarej tonacji.

Haniu, ta róża o którą pytasz to Dolomiti, Prezentu od ciebie nie udało mi się utrzymać , niestety. Nie dopilnowałam go w zeszłym roku .
Ogród w remoncie 11:17, 12 cze 2018

Do góry
Miałam jeszcze trochę podpicować widoczki ale nie mogę bo pada więc macie tak jak jest

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 11:14, 12 cze 2018

Do góry
W niedzielę było strasznie duszno i parno, wiec sprzyjało to przypomnieniu sobie definicji słowa "odpoczynek"
Gdzieś w zapomnienie odeszły takie słowa jak konewki, łopaty, grabki, rękawiczki ...
Można było się tylko "leżeć i pachnieć" i kątem oka patrzeć na ogród z pozycji tarasu ...

z leżaka...

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 11:12, 12 cze 2018

Do góry
ach jak lubię sobie do Ciebie zjarzec w czasie pracy

co tu bedzie kwitło?
admete napisał(a)

juz chyba Cie kiedys pytałam - liliowa pod oknami - pamiętasz jakie masz tam lilie?
Do raju daleko - u Ewy 11:10, 12 cze 2018

Do góry
Ewa777 napisał(a)

To teraz kolejne młodziaki z ubiegłego roku.

Rosenfaszination - krzaczek jakiś rozłożysty na razie z mnóstwem pąków. Wolałabym bardziej zwarty i wyprostowany. Czy ona będzie tak rosła rozłożyście?

ta sie zapowiada cudnie juz w pąkach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies