Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Słoneczny Ogród 12:17, 21 maj 2018

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Miło mi a mi się podoba u ciebie...rabata z Limkami i wiązami mega ja mam u siebie 10 szt. Limek na jednej rabacie, a u ciebie to chyba drugie tyle ?

Dzięki. No limek nawet więcej niz jeszcze raz tyle

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 12:17, 21 maj 2018

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 12:16, 21 maj 2018

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 12:15, 21 maj 2018

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 12:14, 21 maj 2018

Do góry
Anna i Ogród 12:08, 21 maj 2018

Do góry
Witajcie. W końcu znalazłam czas na ulubioną kawkę z przyprawami i miodem bo...
Szmaragdowy Zakątek 12:07, 21 maj 2018

Do góry
Nikita napisał(a)
I jeszcze pytanie do wszystkich: CO TO JEST ???
Chwast czy może malutkie ciemierniki ???

to na pewno nie sa ciemierniki. 99% chwast, 1% rukola
Pod bosymi stopami 11:55, 21 maj 2018

Do góry
Aniu, koniecznie zrób więcej zdjęć tej rabaty - z tarasu, z góry, z różnych punktów, w jak najszerszej perspektywie.
Mnie się ona wydaje ok (trzeba pamiętać, że zrobienie pozostałych rabat, trawnika, nasadzeń dużo zmieni w odbiorze) ale zdjęcia wiadomo - bardzo przekłamują.

Brzozy bym nieco inaczej rozsadziła:

Może ciut mniej regularnie
Nie wiem, jakie tam są odległości pomiędzy nimi. Wydaje mi się, że optymalnie byłoby tak pomiędzy 2 a 3 metry.

Z żywopłotem (zwłaszcza bukszpanowym) jeszcze bym się wstrzymała. Może się okazać, że derenie stworzą wystarczającą przesłonę. Ewentualnie - być może wystarczy rozrzucić kilka "ołówkowych" cisów (fastigiata robusta)?
Tak naprawdę, to dopiero druga zima po posadzeniu dereni pokaże, czy żywopłot jest potrzebny czy nie. Zalecam więc cierpliwość
Gożdzikowa - wiejski ogród 11:53, 21 maj 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Dalej iryskowo i pięknie.
Oj mam ze 3.Ale jeszcze nie kwitną.

tak myślałam,że coś tam się znajdzie

też mam tylko 7 kolorów ,ale bedzie wiecej

Do raju daleko - u Ewy 11:52, 21 maj 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Czosnki widzę królują.
Sowe już kiedyś chwalilam. Ale jeszcze raz pochwalę bo jest taka inna taka śliczna; )

Dziękuję Aniu
Zaczął się czosnkowy szał

Do raju daleko - u Ewy 11:48, 21 maj 2018

Do góry
Górka obsadzona azaliami - nie ma jeszcze efektu, bo już azalie przekwitły.

Osiedlowy ogródek 11:46, 21 maj 2018

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Matko ile wykopywania.... od samego patrzenia boli mnie wszystko. Ja swoich nie ruszam. Muszą sobie radzić.

Mnie też, efekt mi się podobał ale wkopywanie i wykopywanie takich ilości już nie więc albo na przyszły rok zostaną w ziemi albo posadzę dużo mniej albo zrezygnuję?

Na teraz mam zagwozdkę jak ogarnąć rabaty, żeby w nich ciągle nie kopać...
Nie podobają mi się resztki liści szafirków i krokusów, które są na widoku od strony trawnika.
W co je powinnam wkomponować, żeby ukryć po przekwitnięciu?

wcześniej rosły tam tulipany a teraz jest łyso...
Nie wiem jak posadzić tulipany, szafirki i krokusy żeby je ukryć jak będą brzydkie?

Ostatnio mam wrażenie,że stale dziubię w ogródku a efektu brak

Gożdzikowa - wiejski ogród 11:46, 21 maj 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)
Melduję, że rośnie Płaska

pokaż !!

moja taka,ale po takiej przygodzie dobrze ,że przeżyła
ze dwa tygodnie temu dopiero wylazła

Do raju daleko - u Ewy 11:44, 21 maj 2018

Do góry
Ostatnie dni tulipanów Szkoda.
Teraz czosnki są gorą

Ogród ze stawem-początek 11:37, 21 maj 2018

Do góry
Forum obserwuje od dawna, ale dopiero teraz gdy na poważnie zaczynamy działać w ogrodzie postawnowiłam udokumentować to przy wsparciu Ogrodowiska

Kilka słów o "ogrodzie":

Działka ma 1600m2, staw, który już był na działce gdy ją kupiliśmy ma około 400m2 (głęboki na ok 4m a może i głebszy).

Głównym problemem są bobry, żerujące w rzece, która stanowi granice działki. W ciągu 2 lat zniszczyły wszystkie drzewa, ktore były na działce, a reszte suchych drzew musieliśmy wyciąć.

W tamtym sezonie podnieśliśmy groble oddzielającą staw od rzeki, została ona zabezpieczona drewnianymi palikami oraz siatką, niestety to nie powstrzymuje bobrów przed wieczornym pływaniem w stawie

2 tygodnie temu wstępnie wyrównaliśmy działkę, nawieźliśmy czarnoziemu, teraz czekamy na ogrodzenie.Ogrodzenie będzie prowadzone przed stawem ze względu na małe dziecko
kolejny etap to nawodnienie trawnika, sam trawnik i miejsce na rabaty, ognisko, warzywnik, kącik dziecięcy

Interesuje nas ogród prosty, lekki w odbiorze, bez natłoku roślin.
jestem początkującą ogrodniczką wiec wszystkie uwagi i rady będą mile widziane

Gożdzikowa - wiejski ogród 11:34, 21 maj 2018

Do góry
mikina34 napisał(a)
Basiu, napisz jak odmładzasz irysy, nie chciałbym swoim zaszkodzić a jeszcze swojej kępki nie korygowałam. Chciałabym je podzielić, bo sporo się rozrosły.

jeśli chcę gdzieś posadzic w nowe miejsce to wykopuję i dzielę
a jeśli w tym samym miejscu ,tylko chce zmniejszyć to wyrywam trochę..a jeśli ma łysy środek to trzeba wykopać podzielić i posdzić..

możesz teraz jak przekwitną a możesz tez wczesna jesienią ...Smiało,możesz dzielić nawet po jednum kłączu..tylko płyciutko na płask i kartofelkiem najlepiej do słoneczka..Zadnych nawozów ,oborników bo one lubią suchą jałową ziemię i słoneczne miejsca.Wtedy najlepiej kwitną i nie wywalaja się

to w 2016 r kłącze od Agnieszki z Mój mały ogródeczek w tym roku już taki..piękny jest

Gożdzikowa - wiejski ogród 11:27, 21 maj 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Irysowo pięknie
Ja irysowo nie mam,ale,, inaczej..

Dziękuję za piękne widoki kościane

Aniu nie masz nawet jednego irysa? nie wierzę.

Mała działka - wielkie nadzieje 11:18, 21 maj 2018

Do góry
Moja jedyna (jak na razie)róża - eden rose. Pięknie zakwitła, ale pełne kwiaty trochę się przewieszają. Myślałam też, że będzie bardziej różowa, ale i tak mi się podoba
Podmiejski ogródek 11:08, 21 maj 2018

Do góry
Roocika napisał(a)
Przepraszam, w sprawie bodziszków, akurat je ostatnio posadziłam, bo mnie zauroczyły. U nas były nawet takie o czerwonych liściach!
To zdjęcie z mojej rabatki, a właściwie dwóch, jedna w tle, tam jest bodziszek z kocimiętką. Dopiero posadzone ostatnio, tylko piwonia i krzewuszka i pięciornik tam wcześniej rosły. Daj znać to usunę, jeżeli Ci nie odpowiada.

I z drugiej strony.

Ten bodziszek to bodziszek kantabryjski Cambrige, a tam w tle posadziłam korzeniasty ingwersen variety (on cudnie pachnie).

Bodziszki, piwonie, kocimiętki - solidne, wiosenne zestawienie

Już u Ciebie byłam
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 10:29, 21 maj 2018

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies