Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

kasja83 07:51, 03 lip 2018

Ja pojemnikowo mało co sadzę-w tym sezonie potrafiłam zamordować smagliczkę nawet;-(
malgol 19:45, 07 lip 2018

Anula, ponieważ jesteś matka chrzestna moich tawulek Vision in Red powiedz mi proszę kiedy mogę je poddać rozplodowi?
Nie wiem czy nie są za młode na podział bo to ich drugi sezon u mnie...jak myslisz?dzielilas już swoje?

paulina_ns 21:45, 07 lip 2018

Aniu, a Ty gdzie się podziewasz?? Wracaj szybko, czekam na zdjęcia, stęskniłam się
dominika_ 13:35, 08 lip 2018

Przygotowuje się do nowego roku szkolnego
kerii 00:44, 09 lip 2018

E... do szkoły to chyba jeszcze nie, no chyba że ustawowo skróca wakacje

Hortki w donicy szkoda ale ja mam podobną sytuację z jednorocznymi w jednej doniczce bakopa na jednym końcu piękna, zielona, kwitnąca a na drugim dziś zauważyłam, że jakaś powiędnięta tak samo podlewana na tym samym słońcu...

No cóż taka widocznie była jej karma

eVka 10:48, 09 lip 2018

Macham Anulka chyba wakacjuje się
Zana 21:03, 10 lip 2018

Dziewczyny, jestem, jestem, czuję się przywołana do porządku przez Was, fantastyczne forumowiczki.
Nie wakacjuję się, nie przygotowuję się do nowego roku szkolnego, o nieeeeeee. Pochłonęła mnie praca, wyjazdy służbowe, ale w tzw. międzyczasie udało mi się zrealizować króciutki, kulkudniowy samotny urlopik na działce. Efekty tego urlopu nie są niestety nader spektakularne, bo zasypałam jeden dół (przed ławką) i wykopałam drugi dół (na rabacie ruderowej). W ostatni weekend udało mi się ten drugi dół zasypać i rosną tam teraz w grupie trzy rododendrony, ale o tym za chwilę. A wczoraj wypad do Chorzowa na koncercik, dzisiaj przyjazd, odsypianie, leniwe pokrzątanie się po domu, zgranie i przygotowanie zdjęć dla Was.

Aniu ja nie jestem pewna czy to rh Loreley. On ma takie trochę łososiowe podbarwienie na zdjęciach w necie, a mój nie ma. Muszę wrócić do naszych dywagacji sprzed roku z Kasią, co myśmy tam ustaliły.

Padniętych hortek w donicy jeszcze nie reanimowałam. Chyba wymienie im ziemię, rozluźnię trochę, może to taka przyczyna. Zobaczymy.

Ewa tak, hortki pierwszy rok w donicy. Kiedyś posadziłam w donicy Little Lime i miałam identyczną sytuację, też nagle obwiędły, sczerniały i opadły wszystkie liście. Na pewno nie miała za sucho, to musi być jakaś inna przyczyna.

Kasja ja w donicach na balkonie mam hosty i z nimi nie ma problemu. A poza tym pelargonie i też mi się nawet udaje. Za to domowe morduję na potęgę!
Zana 21:11, 10 lip 2018

malgol napisał(a)
Anula, ponieważ jesteś matka chrzestna moich tawulek Vision in Red powiedz mi proszę kiedy mogę je poddać rozplodowi?
Nie wiem czy nie są za młode na podział bo to ich drugi sezon u mnie...jak myslisz?dzielilas już swoje?

Gosia, tych jeszcze nie dzieliłam, mam plan przesadzenia i podziału na jesień w tym roku. W ubiegłym roku we wrześniu dzieliłam inne tawułki i wszystko jest ok. Twoje nie są już chyba mikruskami i myślę, że możesz podzielić.

Moje dwa rodzaje tawułek tydzień temu (ciemniejsze to prawdziwe Vision in Red, jaśniejsze to podróbki)

Zana 21:15, 10 lip 2018

Paula, Domi, Jola, Ewa dzięki, że zaglądacie i przywołujecie mnie do porządku.

Stadt Rom

Zana 21:27, 10 lip 2018

Na podokiennej hortensje nabierają mocy

I przybył nowy gadżet (zrobiłam sobie prezencik urodzinowy). Rzeźba wiatrowa, w przyszłości zmieni miejsce, na tej rabacie ma za mało wiatru. Jednak udało się "złapać" trochę wiatru, fajnie się kręci.