Reniu, zwykłe, jesienią zbierałam siewki z całego ogrodu i tu lokowałam, jest ich mnóstwo, jeszcze nie wszystkie kwitną; są też białe i jakieś białe pełne, na razie ich nie widzę, a dołem..niżej są margaretki; też rok temu malutkie z podziału hakonki wstawiałam, aby to wszystko ujednolicić i już widzę efekt, za rok będzie już super
rankiem, po deszczu, miałam za mało czasu na zbieranie ślimaków, cholery zżerają kwiaty jeżówek
z brzegu widać młode hakonki, dorosną do wielkości tych, co 2 lata temu sadziłam
Ewuniu
Jeśli chodzi o tą linię kroplującą to kupujesz w jakimś markecie i podłączasz do kranu. Jesli masz tylko jeden wyprowadzony na ogród to dajesz rozdzielacz na kran. I albo odkręcasz ręcznie kiedy chcesz albo zakupujesz zegar czasowy i możesz ustawić sobie w konkretnych godzinach nawadnianie
Angelika
Ty to jesteś szybka i zdecydowana dziewczyna!!!
Wizytówka mega
PS Powinnam kupić ten odkurzacz ogrodowy bo wkurza mnie cięcie buksów w żwirku ale próbowałam zwykłym odkurzaczem na najmniejszej mocy i "połyka" mi jednak żwirek trochę ... i się zastanawiam czy z tym ogrodowym nie będzie podobnie? Angelika pomóż plisss
Podczytuję sobie ciągle ten wątek ... bo bukszpanów mam dużo ... z moich obserwacji bukszpany często (bo nie zawsze) ładnie wyglądają dopiero na drugi czasami trzeci sezon (np duże okazy kopane z gruntu).
Basiula Twoje są ok wg mnie ... stosowałabym oprysk na grzyba raz w miesiącu (topsin, zato, previcur, dithane można naprzemiennie) i podlałabym florovitem ewentualnie użyła specjalnego nawozu typowo do bukszpanów np Target ... aaa i nie ma co przesadzać z wodą one nie mogą mieć za sucho ale za mokro będzie im źle ... tego lata mamy sporo opadów i takie podlewanie w zupełności im wystarcza ...
Proszę jednak wziąć pod uwagę, że nie jestem ekspertem ... wypowiedziałam się żeby Cię uspokoić ... z bukszpanami trzeba czasu ... jeszcze będziesz nimi zachwycona