Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 09:08, 21 lip 2017

I znowu leje, prawdę powiedziawszy to mam już dosyć takiej pogody. Nawet nie wygrzałam się dobrze w słonku bo wciąż leje na głowę.
nawigatorka 10:05, 21 lip 2017

AgataP napisał(a)
Dla Asi - trzcinnik cheju- do

31.08.16

obecnie, jesienią przebarwia się na żółto, ale nie mam zdjecia

ciekawy ten Trzcinnik. Czyli jeszcze nie kwitnie? A na wiosnę rusza tak wcześnie jak kf? Łapie rdzę?
AgataP 10:17, 21 lip 2017

nawigatorka napisał(a)
ciekawy ten Trzcinnik. Czyli jeszcze nie kwitnie? A na wiosnę rusza tak wcześnie jak kf? Łapie rdzę?

Trzcinnik wypuszcza kłosy teraz, widać je nawet.
Rdza - wygląd obecny, bez pryskania, deszczy od jasnej cholery, KF pryskany dwa razy, ma rdzę,
Niestety rusza później o jakieś 3 tygodnie - ale to u mnie, nie wiem jak u innych. Wiem, że jest u T.G. a u nas ma go jeszcze Viva
ren133 10:49, 21 lip 2017

AgataP napisał(a)

czyli będą cynie w przyszłym roku u Ciebie

Ze mną to nigdy nic nie wiadomo
Makao_J 11:01, 21 lip 2017

A ja jestem na etapie szukania traw a Ty mi takiego fajnego trzcinnika podsyłasz. Muszę go wygooglać.
Makusia 11:30, 21 lip 2017

Agatko u mnie też od rana- najpierw pochmurno i ble, teraz już regularny deszcz. No trudno- plus jest taki, że brat do mnie dzisiaj przyjeżdża, to będę miała spokój sumienia, że nic w ogrodzie nie robię.
Lato w tym roku dziwne, choć jak słyszałam ostatnio w radio- to kilka ostatnich lat nas przyzwyczaiło do ciepłych i suchych, i zdążyliśmy zapomnieć, jak wygląda prawdziwe polskie lato...
AgataP 13:48, 21 lip 2017

Makusia napisał(a)
Agatko u mnie też od rana- najpierw pochmurno i ble, teraz już regularny deszcz. No trudno- plus jest taki, że brat do mnie dzisiaj przyjeżdża, to będę miała spokój sumienia, że nic w ogrodzie nie robię.
Lato w tym roku dziwne, choć jak słyszałam ostatnio w radio- to kilka ostatnich lat nas przyzwyczaiło do ciepłych i suchych, i zdążyliśmy zapomnieć, jak wygląda prawdziwe polskie lato...

Dla mnie ostatnie lata były wyrwane z przeciętności Za duże upały.
Ale tak 23-25 było by miło i by wciąż na łeb nie lało, bo to już nudne się zrobiło. Róże mumie, wszystko w ogrodzie leży, mało kwitnie bo brakuje słonka, opóźnienie to jakiś dobry tydzień, jak nie więcej - porównując do roku 2016 to normalnie kraina deszczowców. Pakuję się dziś i jutro wyjeżdżam tylko niech pogoda będzie
Makao_J 15:22, 21 lip 2017

Gdzie masz tą tymotkę?
AgataP 15:25, 21 lip 2017

Tutaj, takie małe pałeczki

Makao_J 15:31, 21 lip 2017

Aaa no widzę. Ładny jest. Podoba mi się. Nie jest ekspansywny?