Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

Lolanka 15:39, 20 lip 2017

Hej,
Zazwyczaj nie piszę w cudzych ogrodach, ale chciałam zapytać Asiu czy jak dajesz florovit do dozownika do węża to do pełna lejesz ten koncentrat? Czyli 600ml? Bo ja z wodą rozrabiałam bo się bałam, że będzie za mocny i efektu w sumie nie było chyba. Nigdy nie zaszkodził roślinom pełen dozownik koncentratu?

Poza tym piękny ogród, przejrzałam od deski do deski a przeczytałam może tylko kilka setek stron

Pozdrawiam serdecznie
Anka
nawigatorka 19:07, 20 lip 2017

Lolanka napisał(a)
Hej,
Zazwyczaj nie piszę w cudzych ogrodach, ale chciałam zapytać Asiu czy jak dajesz florovit do dozownika do węża to do pełna lejesz ten koncentrat? Czyli 600ml? Bo ja z wodą rozrabiałam bo się bałam, że będzie za mocny i efektu w sumie nie było chyba. Nigdy nie zaszkodził roślinom pełen dozownik koncentratu?

Poza tym piękny ogród, przejrzałam od deski do deski a przeczytałam może tylko kilka setek stron

Pozdrawiam serdecznie
Anka

Witaj u nas a dlaczego nie piszesz w innych wątkach bo mnie to zafrasowała
Leje do pełna dozownik. Od kilku lat. Kiedyś tez rozcienczalam. Teraz już nie.
A za miłe sowa Dziekuje u ja i ogrod
Lolanka 19:29, 20 lip 2017

Nie piszę bo zazwyczaj lubię czytać od początku do końca, no chyba że wątek jak twój to nie da rady, trzeba część tylko obrazkowo a jak zaczniesz pisać, dyskutować to na czytanie już wtedy mało czasu zostaje. Dlatego na razie się staram tego nie robić, zresztą poza achami i ochami to raczej nic ciekawego do powiedzenia nie mam bo i wiedza i ogród jeszcze u mnie ubogi.

Dzięki, spróbuję też do pełna i na trawie najpierw wyprobuje bo granulek nie lubię
nawigatorka 21:26, 20 lip 2017

Lolanka napisał(a)
Nie piszę bo zazwyczaj lubię czytać od początku do końca, no chyba że wątek jak twój to nie da rady, trzeba część tylko obrazkowo a jak zaczniesz pisać, dyskutować to na czytanie już wtedy mało czasu zostaje. Dlatego na razie się staram tego nie robić, zresztą poza achami i ochami to raczej nic ciekawego do powiedzenia nie mam bo i wiedza i ogród jeszcze u mnie ubogi.

Dzięki, spróbuję też do pełna i na trawie najpierw wyprobuje bo granulek nie lubię

Fakt ze od czytania wiedzy przybywa i to bardzo. Sama wiem po sobie. Bo nic nie przyswaja się tak szybko jak to co jest nasza pasja ale i czasem pogadać warto i miło wiec do tego zapraszam
Lolanka 07:07, 21 lip 2017

Dziękuję na pewno skorzystam i muszę przyznać, że założenie wlasnego wątku też kusi coraz bardziej, ale to dopiero zjadacz czasu ale też swego rodzaju pamiętnik ogrodowy. Może jak skończę interesujące mnie ogrody czytać to przyjdzie na to czas.

nawigatorka 08:04, 21 lip 2017

Lolanka napisał(a)
Dziękuję na pewno skorzystam i muszę przyznać, że założenie wlasnego wątku też kusi coraz bardziej, ale to dopiero zjadacz czasu ale też swego rodzaju pamiętnik ogrodowy. Może jak skończę interesujące mnie ogrody czytać to przyjdzie na to czas.

to fakt zjadacz czasu jest choc teraz w okresie wakacji go i tak jest luz. Ale poza zjadaczem to czysta przyjemność
AgataP 08:57, 21 lip 2017

nawigatorka napisał(a)
nie znam takiego chetnie zobacze

zdjęcia u mnie
kasiab 09:20, 21 lip 2017

Witaj Asiu. Przyszłam do Ciebie za radą Asi z wątku Podmiejski ogródek i zakochałam się w Twoich murkach. Zaczęłam czytać Twój wątek i zachwycam się ogrodem. Mogłabyś mi napisać czy murki są na betonowym fundamencie jeśli tak to jaki jest głęboki i szeroki. Jeszcze w ramach upewnienia: murowane były z betonowych bloczków? Będę wdzięczna jeśli odpowiedzialabys na moje pytania. Pozdrawiam
ren133 09:20, 21 lip 2017

Pszczelarnia napisał(a)
W jakiej odległości od siebie posadzić świdośliwę w odmianie 'Ballerina', żeby 3 sztuki wielopniowe razem się spotkały, utworzyły luźny zagon?

Kto wie i powie?

Pszczółko A masz jakąś inspirkę? Zaciekawiłaś mnie
ren133 09:21, 21 lip 2017

Zdecydowałaś w kwestii brzozowej?
https://pl.pinterest.com/pin/405112928971447196/