Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 11:31, 21 lip 2017

Cholera, nie mam Signum, rano przed pracą skoczę do Kwiatonu i kupie, no wyzbieram te liście, ale jak mokro i leje, to nic chyba nie zdziałam, musi byc sucho? Wiesz, ja nic nie pryskam i nie mam doświadczenia.
Twoje na skarpie widziałam, bo i czystość skarpy podziwiałam
Kindzia 11:38, 21 lip 2017

Tak, minimum 6 godzin po oprysku nie może padać.

Edit. Pryskałam też Score i Falconem jesienią zeszłego roku, bo Signum wtedy nie miałam.
Milka 11:40, 21 lip 2017

To oba mam kupić??
AniMa 11:44, 21 lip 2017

Szkoda buksików...
Piękne lilie, no wszystko cudne...no
Irenko powiedz co robisz z hakone albo co robiłas na samym początku, że one tak porosły??? Moje sadzoneczki zdrowe były a teraz takie marne, wrzuciłam u siebie...najładniejszy okaz - nie rośnie w pełnym słońcu a wygląda słabiutko, reszta jeszcze gorzej...poradźplissss
danuta_szwajcer 11:45, 21 lip 2017

Milka napisał(a)
W ciągu 4 dni,a konkretnie po opadach deszczu. Ostatnio oglądałam program, co jest rozpylane w paliwie samolotowym, masakra, nie ma się jak uchronić, a potem dziw że takie sytuacje.
I

No własnie chciałam powiedzieć, że jakieś świnstwo z deszczem spadło to może Ci żaden oprysk nic nie dać. U nas jest tak zanieczyszczone powietrze, że często się zdarza, że liście poparzone, dlatego u siebie nie mam warzywnika. Nawet jajka w okolicy od kur z wolnego wybiegu jak badali to masakra
Bo dziwne, że w tak krótkim czasie?
abiko 11:48, 21 lip 2017

Kurcze.. czyli, że co zmiana korytarzy powietrznych samolotów może tak np. działać..? Pryskaj.. i może trzeba oberwać te listki.. a może deszcz to coś zmyje..?
Milka 11:50, 21 lip 2017

ren133 napisał(a)

No bo pięknie jest
A to są te zwykłe jeżówki?

Reniu, zwykłe, jesienią zbierałam siewki z całego ogrodu i tu lokowałam, jest ich mnóstwo, jeszcze nie wszystkie kwitną; są też białe i jakieś białe pełne, na razie ich nie widzę, a dołem..niżej są margaretki; też rok temu malutkie z podziału hakonki wstawiałam, aby to wszystko ujednolicić i już widzę efekt, za rok będzie już super

rankiem, po deszczu, miałam za mało czasu na zbieranie ślimaków, cholery zżerają kwiaty jeżówek
z brzegu widać młode hakonki, dorosną do wielkości tych, co 2 lata temu sadziłam

tu juz płatki wyjedzone
abiko 11:53, 21 lip 2017

hahah lekcja poglądowa jak zjeść jeżówkę
Milka 11:53, 21 lip 2017

AniMa napisał(a)
Szkoda buksików...
Piękne lilie, no wszystko cudne...no
Irenko powiedz co robisz z hakone albo co robiłas na samym początku, że one tak porosły??? Moje sadzoneczki zdrowe były a teraz takie marne, wrzuciłam u siebie...najładniejszy okaz - nie rośnie w pełnym słońcu a wygląda słabiutko, reszta jeszcze gorzej...poradźplissss

Aniu, odpisze i lecę luknąć.
Naprawdę nic nie robię z tym hakone, musicie mi uwierzyć, bo ja nie czasowa jestem, wychodzę po 8, wracam najczęściej o 20 lub później, raz posadzę i nie myślę, wiem jedynie, że na początku miały wilgotno, teraz już nie pilnuję tego, radzą sobie. ostatnio małe sadzonki spod domu, dałam na rabatę pod świerki, w miejsce wywalonych fiołków i juz idą, jak burza.
ren133 11:54, 21 lip 2017

A masz może zieloną hakone?