Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 17:32, 17 maj 2018

Do góry
DorKa napisał(a)
Ale masz wielgachne variegatusy już Z wjazdową mam duże pole do popisu. Kawał rabaty. Rozumiem, że to już ostatnia rabata i potem drinki z palemką na leżaczku
Ewa zrobisz mi w wolnej chwili zdjęcie Twojego podjazdu ? W dalszym ciągu dumam co z nim zrobić bo na kostkę póki co nie mam

Zdjęcie podjazdu dla Ciebie

Trochę przybrudzony szyszkami z brabantów.

A z palemką i drinami na pewno leżeć nie będę, lepsze plewienie hihi
Wśród brzóz i dębów 17:29, 17 maj 2018

Do góry
Miło mi, że zaglądacie mimo przerw w mojej obecności na forum.

Danusiu, pytasz jak to wszystko plewię? Chyba jak każdy, ręcznie. Pochłania to każdą wolną chwilę, ale taki los ogrodnika. Na wiosnę, kiedy byliny dopiero odrastają, walczę z chwastami, ale przyznam się, że pod koniec lata, kiedy rośliny są już dość wysokie często mam tak dość, że daję za wygraną i wtedy dopiero mam czas cieszyć się ogrodem, nawet, jeśli trochę zarośnięty.

Iwonko, staram się okrzesać mój wciąż do końca nieokrzesany ogród przed spotkaniem z Tobą.. Mam nadzieję, że już niedługo.

Parę aktualnych fotek:
Rabatka żwirowa:

I rabatka kamienna. Przy okazji pozdrawiam Asię z Ogrodu w remoncie, to od niej te kamyczki. Asieńko, macham.
Ukojenie 17:28, 17 maj 2018

Do góry

Urocze, prawda?
Czy pomoze na moje nadgarstki?
Chyba za mocno je wyginam wiec chcialam usztywnic do czasu jak dojda do siebie.
Coz - innych w aptece nie mieli...
Co się stało kwiatom ... 17:19, 17 maj 2018

Do góry
Ewa, piwonia nie zakwitnie w tym roku ale i tak bardzo cieszy,tak teraz wygląda.

Zbyszek,
Rododendronowy ogród II. 16:52, 17 maj 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Cóż na ten widok można powiedzieć?Można milczeć tylko w zachwycie
Rododendronowy ogród II. 16:34, 17 maj 2018

Do góry
Najlepiej się trzyma moja miniaturka rh ale kwiatków nie za dużo.

Ogród pod lasem 16:34, 17 maj 2018

Do góry
Zakupy, zakupy

Rododendronowy ogród II. 16:33, 17 maj 2018

Do góry

Ogródek podwórkowy 16:31, 17 maj 2018

Do góry
Mała relacja z działań przy kamienicy.
Przy wejściu na podwórko powstał mały kąt hostowo-paprociowy. Drugi zakątek z hostami oraz kopytnikiem i runianką zrobiłam przy ławce.

Pod duże drzewa trafiły bodziszki i bluszcz
,
a wokół pnia młodszego drzewa posadziłam turzycę 'Silver sceptre'. Z orlików zrobiłam szpaler wzdłuż chodnika.

Liliowce 'Stella d'oro' i turzyca 'Ice dance' rosną w południowej części dziedzińca, gdzie jest najsłoneczniej.
Powstało też barwinkowe pole. Na razie wygląda bardzo ziemiście, zieleni póki co mało.

Teraz tylko trzeba poczekać kilka lat , dbać w tym czasie o roślinki i będzie ładnie. Chociaż na pewno coś jeszcze dosadzę.
Rododendronowy ogród II. 16:31, 17 maj 2018

Do góry
To kilka zdjęc dzisiejszych , jedne lepsze inne gorsze , sami zobaczcie.

Wiąz - Ulmus glabra 'Camperdownii' 16:24, 17 maj 2018

Do góry

Mój wiąz dopadła bawełnica tak myślę?
Jak pozbyć się tej przypadłości?
Małymi kroczkami do celu... 16:20, 17 maj 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
I moje póki co ulubione miejsce w ogrodzie, wszędzie zielono tutaj chociaż trochę koloru fioletowego rabata, która powstała wiosną

I na koniec trochę owocowo

mniammm owocki beda
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 16:15, 17 maj 2018

Do góry
Witaj Aniu kwitnie wczoraj polało ostro eh tam nie mam internetu stąd to moje milczenie ups.
Tak tak zarnowiec i te postaci świetne oj przydały by się Aniu
I te cuda ze sklepu tez

Hm

Blaski i cienie nowego życia 16:15, 17 maj 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ula widzę że mnożysz nadal roślinki Buksiki masz piękne zieloniutkie

Gosiu mnożę bez końca. Setki sadzonek tej wiosny nastawiłam. Potrzeby mam duże.
Bukszpany te 4 na zdjęciu fajne wctym roku. A jeden do wymiany nie wszedł na szczęcie w kadr.

Dobrze że wpadłaś bo mam fotkę Twojej hakone narazie mnie cieszy kolorem ale jeszcze ma wąziutkie liście, przypomina elatę.

Małymi kroczkami do celu... 16:13, 17 maj 2018

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
U mnie hakone rosnie na piaszczystej glinie. Ale w dolek dostala duzo kompostu, piasku i ziemi z worka. Tylko w pierwszym roku jest wybredna, potem rosnie jak chwast. I choc rozrasta sie przez rozlogi, to przy wykopaniu kepy wszystko sie wykopuje i praktycznie nic nie zostaje w ziemi.
Ja swoja w tym roku podzielilam. Rosnie na sloncu. Beni kaze tez. Niedlugo bedzie sie przewieszac, tak mysle jeszcze z tydzien.

Ile ma ta hakone? Ja w tym roku posadzilam all goldy i sa mikroskopijne. Gliniasta gleba to chyba norma na bawarii-tez taka mam. Ale jestem pocieszona- skoro u Ciebie tak pieknie rosnie, moze i moje mnie nie zawioda
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 16:13, 17 maj 2018

Do góry
DorKa napisał(a)
Ale masz wielgachne variegatusy już Z wjazdową mam duże pole do popisu. Kawał rabaty. Rozumiem, że to już ostatnia rabata i potem drinki z palemką na leżaczku
Ewa zrobisz mi w wolnej chwili zdjęcie Twojego podjazdu ? W dalszym ciągu dumam co z nim zrobić bo na kostkę póki co nie mam

Dorka jeśli piszesz o tej roślince:

to nie jest miskant variegatus tylko mozga trzcinowata variegata. Rośni dużo niższa i ma inne liście. Kupiłam jeszcze trzy do kompletu posadzone dalej na tej rabacie.
Poniżej mozgi ten mniejszy variegatusowy krzaczek to właśnie miskant variegatus.
Chyba powinnam nazwac ta rabatę: VARIEGATA bo derenie elegatissima też variegatkowe.
Fotkę podjazdu dzisiaj cyknę i wstawię uwielbiam go i uważam że to był strzał w 10-tkę. Ludzie z ulicy przychodzą i pytają co to i jak się robi. Jest jedna wada: w szpilkach nie da rady, bo się obcasy zdzierają, chyba że mega mocno zagęszczarkę go zagęścisz, ja tego nie zrobiłam.
Ogród za grosze 16:08, 17 maj 2018

Do góry
Rosa napisał(a)

pajęcznice i białe kamasje

Witaj, nadrabiam dzisiaj zaległości, a tu patrzę, że masz pajęcznice, a ja dzisiaj właśnie ją kupiłam i w sumie nic o niej niewiem, może szepniesz słówko?
Hosty cudne i takie duże, jak widziałam moje to miały jeszcze zwinięte liście.
Miło popatrzeć na takie śliczne rabatki
Pozdrawiam
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 16:06, 17 maj 2018

Do góry
Duuuźo jeszcze oj dużo by można wkleic foteczek

By jednak powrócić i cieszyć pięknem swojej ziemi ,efektami wciąż pięknej polskiej wiosny

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 16:00, 17 maj 2018

Do góry
Odwiedzić tez muzeum

Blaski i cienie nowego życia 16:00, 17 maj 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Trawy pewnie ruszą po deszczu. Tutaj widać ładny szerszy kadr, stara jabłonka robi klimat w ogrodzie

Ruszą, ruszą. Tylko trzeba się naczekać. Mam nadzieję że zostaną i będą mnie cieszyć cały sezon. Potem mogę nimi obdzielić pół forum
A jabłonkę trzeba ciąć.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies