Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:28, 18 sty 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Mazowsze -3, pochmurno, po wczorajszym deszczu wszedzie skorupe lodowa na sniegu. Norweska i amerykanska mowia, ze bedzie jeszcze snieznie i mrozno. I.... jestem za, nie chce, zeby mi pol ogrodu szlag trafil, wiec poki mamy styczen i luty niech sobie bedzie snieg i mrozek (do -6, na wiekszy mroz zgody nie ma) a pogem juz tylko WIOOOOOOOSNAAAAA

Milego ogarniania domu, ja na razie jeszcze leniuchuje Potem imprezka

Kasiu ależ dostojnie na avatarku wygladasz
Mówisz że jeszcze nie pora na wiosnę.... poczekam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:27, 18 sty 2014

Do góry
Kasiek napisał(a)
Przytargalam Ci...,,cobys´´ na wlasnosc miala ten plot znaczy sie.... Tylko nikomu nie pokazuj

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=44&p=1720927

hi hi będę sadzić na płocie
Polecę dla Ciebie moje słoneczko sfotgrafować
Dziękuję Kasiu przepięknie to wyglada
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:26, 18 sty 2014

Do góry
AniaDS napisał(a)
Zostawiam weekendowe pozdrowienia i zbieram się do racy

ula la... do pracy.... buuuu
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:25, 18 sty 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
rozbieranie choinki odtrąbione ... a moja stoi i jakoś nie widzę w sobie energii, która pozwoliłaby ją roznegliżować ... mam kawkę (miesiąc prawie nie piłam ))))) ) ... leniwie sobie aktualizuje forum ... i jest mi z tym bardzo dobrze ... Madżen buźka ... ... ja stawiam na bardzo leniwą sobotę

Wbrew pozorom u mnie tez bardzo leniwa sobota... Wreszcie choinkę rozebrałam...oj ciężko było. Zawitała do mnie wiosna IZuś Ty się nie przepracowuj dla Ciebie hiacynty

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:23, 18 sty 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Marzenko niestety u nas dla narciarzy kicha. Śniegu niet, na skocznie w Wiśle wozili i pilnowali coby nie stopniał Ja śniegu nie lubię ale szkoda że ci co lubią poszusować nie mogą No i ci co zarabiają głównie zimą ten rok raczej mają w plecy No ale cóż pogoda nieprzewidywalna jest. Może jednak te mrozy nie przyjdą bo raz już je odwołali a ja magnolkę przesadzę bez kilofa Zdrówka życzę i miłego odpoczynku

Małgosiu co ma być to będzie Jesli nie pojeżdżę to będę szczęśliwa z wczesnej wiosny

A ciekawe, ze wszystkim juz w głowie przesadzanie, a niektórzy myślą o spóźnionym sadzeniu cebulowych.
O kurcze muszę polecieć zobaczyć jak moje zadołowane tulipany wyglądają
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:21, 18 sty 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

Irenko zaraz do Ciebie wpadnę bo widziałam 40 postów.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:20, 18 sty 2014

Do góry
Kasiek napisał(a)
U mnie taka straszna mgla ze mam odwolany wyjazd sluzbowy.....lalalala, jest chlodno i chyba idzie minusik bo drzewa zaczynaja byc biale, pieknie to wyglada . Marzenko milego dzionka zycze

Oj chyba muszę CI moje słońce sfocić....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:20, 18 sty 2014

Do góry
finka napisał(a)
Madzenko bylabys swietnym synoptykiem. Komentarz extra. Tak poza nawiasem uwielbialam meteorologię zarowno na uniwerku jak i na rolniczej. Poki co piekne slonce. Rozebralabym choinkę ale Marianna robi dzis imprezę dla kolezanek i jeszcze zrobi klimat.

A od poniedziałku idę w ogród poscinac jednak co nieco ale będę orzykrywac galeziami swierkowymi. Irysy i krokusy w kłach 3 cm. Pojde sprawdzic postęp w kwitnieniu oczara.

pozdrawiam sobotnio...czyli znad odkurzacza

U mnie w zainteresowanie pogodą to tradycja rodzinna
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:28, 18 sty 2014

Do góry
Mój meldunek pogodowy +7
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:21, 18 sty 2014

Do góry
leon60 napisał(a)

Największą sprawdzalność z tego co śledzę u siebie ma Onet

Potwierdzam tezę, weryfikacja next weekend
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:20, 18 sty 2014

Do góry
I jeszcze ciekawe stwierdzenie poparte dowodami
Prawda jest jednak taka, że reguł nie ma. Zimą w naszej części świata sytuacja meteorologiczna bywa bardzo dynamiczna, czasem przechodząc w irytującą stagnację, jak to bywało podczas blokad cyrkulacji strefowej w ostatnich latach. Nawet spoglądając daleko wstecz, nie widać w archiwach meteorologicznych wyraźnych przejść z ciepłych pierwszych połów zimy, do bardzo zimnych drugich. Ostatnia dziwna "metamorfoza" miała miejsce w sezonie... 1957/1958, kiedy w większości kraju zima była w normie termicznej, a marzec, ni stąd ni z owąd, okazał się być najzimniejszym miesiącem całego cyklu rocznego.

Dla zainteresowanych całość o tym że marne szanse na mrożną zime......
http://pogoda.wp.pl/kat,1034985,title,Cieply-poczatek-zimy-zima-do-kwietnia,wid,16332221,wiadomosc.html

Chyba że front atantycki odsunie się i wpuści arktyczne mrozy hi hi jak to mawia moja mama "na dwoje babka wróżyła"
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:16, 18 sty 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

czy ja dobrze rozumiem????

Tzn na Mazurach... To troszkę daleko od ciebie ale dla mnie to i tak drugi koniec Polski. Będę słuzbowo i jak zwykle szybko, z zahaczeniem Warszawy .... Ale na miejscu mam nadzieję odpocząć w lesie na szkoleniu
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:11, 18 sty 2014

Do góry
Zapiszę sobie aby nie zapomnieć.
Wg norweskiej w następną sobote i piątek u mnie -8 a w nocy -13
Wg Twoja pogoda +2 w nocy -1
Wg Onet +1 , w nocy nie podają

Hi hi wystawimy im wiosną cenzurki za trafnośc prognoz
Kondziowy Ogród :) 10:10, 18 sty 2014

Do góry
Kondziu nic na siłe. Dopiero gdy poczujesz że czas na zlot to Ty dasz sygnal. Nie poddawaj się presji

Widzimy się na Gardeni 1 marca?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:09, 18 sty 2014

Do góry
Życzę zaglądajacym do mnie pięknego, słonecznego i spokojnego dnia.
Narciarzom życzę aby sniegu w górach dopadało i dla dzieciaczków zaczynajacych ferie życzę tyyyyyyle śniegu.
A ja sobie wiosnę do domu wprowadzam . Zakupiłam wczoraj duuuużo hiacyntów czas zabrać sie za choinke
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:07, 18 sty 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
sprawdzałaś pogodę u siebie na norweskiej? u mnie oszaleli , jeszcze wczoraj najniższa temperatura na przestrzeni 2 tygodni to -12 a teraz widzę i -26....

Aniu mimo zachwytów nad norweską nigdy sie jeszcze u mnie ich zapowiedzi o mrozie nie sprawdziły... Od roku śledzę te prognozy dla Wroclawia i marna trafnośc.... Więc teraz też się tym nie przejmuję. Na twojapogoda.pl i onecie owszem zapowiadają ochłodzenie ale w dzień w okolicach 0 i kilka stopni na mrozie w nocy. Myślę, źe wpływy niżów atlantyckich w tym roku ma olbrzymie znaczenie dla Zachodniej Polski. Najgorsze, źe od czwartku będę na Twoim terenie i chyba muszę walonki zabrać ze sobą a myslalam, ze na sacery po lesie wystarczą hunterki....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:02, 18 sty 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Pozdrawiam zapracowaną kobietę odpocznij choć troszkę !
Ja też dziś pozbywam się choinki i czekam na wiosnę

Odpoczywam na forum bo zasmarkana jestem Kawka szlafroczek Lubię taki start w dzien nic na szybko, na sprzątanie mam cały dzień
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:01, 18 sty 2014

Do góry
Mała Mi kiedyś mądry i doświadczony ogrodnik powiedzial , że ze sprzataniem wiosnenym nie należy się spieszyć.... Optymalny jest kwiecień, bo zima lubi nas zaskoczyć nawet na koniec marca. To fakt, gdy mnie czasami ręcę swędziły do wycinania roslinek to potem dostały wiosennymi mrozami i się uszkadzały. Poczekam ciepliwie aż będzie jasno po powrocie z pracy, czyli pod koniec marca....
Na razie trzeba oglądać, podwiązać co trzeba, przykryć korą lub okopczykować i poczekać ciepliwie do prawdziwej wiosny. Na razie to my jeszcze półmetka astronomicznej zimy nie mamy

No i teraz jest czas na planowanie zmian w ogrodzie, zakupy internetowe Muszę sobie plan dzialń rozpisać
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:56, 18 sty 2014

Do góry
Jeju jakie -26 ? Przecież co chwilę zmieniaja prognozy a prym w tym wiedzie norweska.... Aktulanie miało być u mnie ok -8 w dzień..... A wczoraj bylo +6 wieczorem. Słońcu chyba będzie jeszcze cieplej....
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:54, 18 sty 2014

Do góry
Hm chyba się po południu ciepło ubiorę i pójdę obsypać krokusy korą ...skoro zima ma być.....
Nawet nie wiem jak u mnie rosliny wyglądają... Bo ostatnio oglądałam je dwa tygodnie temu.... W ubiegły weekend Biała a codziennie wyjeżdżam i wracam gdy ciemno....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies