Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Kasiek 10:34, 18 sty 2014

U mnie taka straszna mgla ze mam odwolany wyjazd sluzbowy.....lalalala, jest chlodno i chyba idzie minusik bo drzewa zaczynaja byc biale, pieknie to wyglada . Marzenko milego dzionka zycze
wiunia 10:36, 18 sty 2014

Marzena2007 napisał(a)

Wiunia żywopłot posadzony mam ok 1 m od płotu, co pozwala na przycinanie go z każdej strony. Aktualnie mam wąskie przejście pomiędzy żywopłotem a płotem na ok 50 cm.
Mam posadzony jedne rząd, sadzilam co 25-30 cm.

Marzenko bardzo dziękuje za info. w sprawie sadzenia grabów - pozdrawiam serdecznie i zdrówka życzę, czytam ,że "smarkate lata" Ci się przypomniały
Milka 11:11, 18 sty 2014

Marzena2007 napisał(a)
I jeszcze ciekawe stwierdzenie poparte dowodami
Prawda jest jednak taka, że reguł nie ma.

I to najlepsza prawda
Podczas rehablitacjii, razem z moim lekarzem sprawdzaliśmy prognozy i ....u nas ciepło, jakieś minimalnie 2 dni ale w lutym, ale za to słońce wysoko już i dzień dłuższy, zatem jest dobrze; dziś u mnie -1 a teraz już na plusie i słońce
pozdrawiam i czekam na pokaz wiosennych zakupów
malgorzata_s... 11:28, 18 sty 2014

Marzenko niestety u nas dla narciarzy kicha. Śniegu niet, na skocznie w Wiśle wozili i pilnowali coby nie stopniał Ja śniegu nie lubię ale szkoda że ci co lubią poszusować nie mogą No i ci co zarabiają głównie zimą ten rok raczej mają w plecy No ale cóż pogoda nieprzewidywalna jest. Może jednak te mrozy nie przyjdą bo raz już je odwołali a ja magnolkę przesadzę bez kilofa Zdrówka życzę i miłego odpoczynku
Konstancja30 11:36, 18 sty 2014

rozbieranie choinki odtrąbione ... a moja stoi i jakoś nie widzę w sobie energii, która pozwoliłaby ją roznegliżować ... mam kawkę (miesiąc prawie nie piłam ))))) ) ... leniwie sobie aktualizuje forum ... i jest mi z tym bardzo dobrze ... Madżen buźka ... ... ja stawiam na bardzo leniwą sobotę
AniaDS 11:38, 18 sty 2014

Zostawiam weekendowe pozdrowienia i zbieram się do racy
Kasiek 11:50, 18 sty 2014

Przytargalam Ci...,,cobys´´ na wlasnosc miala ten plot znaczy sie.... Tylko nikomu nie pokazuj

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=44&p=1720927
bociek 11:59, 18 sty 2014

Mazowsze -3, pochmurno, po wczorajszym deszczu wszedzie skorupe lodowa na sniegu. Norweska i amerykanska mowia, ze bedzie jeszcze snieznie i mrozno. I.... jestem za, nie chce, zeby mi pol ogrodu szlag trafil, wiec poki mamy styczen i luty niech sobie bedzie snieg i mrozek (do -6, na wiekszy mroz zgody nie ma) a pogem juz tylko WIOOOOOOOSNAAAAA

Milego ogarniania domu, ja na razie jeszcze leniuchuje Potem imprezka
Milka 13:11, 18 sty 2014

Marzenko, ty nie sprzątaj, ale lecz się, nie możesz teraz chorować!!
Madzenka 14:20, 18 sty 2014

finka napisał(a)
Madzenko bylabys swietnym synoptykiem. Komentarz extra. Tak poza nawiasem uwielbialam meteorologię zarowno na uniwerku jak i na rolniczej. Poki co piekne slonce. Rozebralabym choinkę ale Marianna robi dzis imprezę dla kolezanek i jeszcze zrobi klimat.

A od poniedziałku idę w ogród poscinac jednak co nieco ale będę orzykrywac galeziami swierkowymi. Irysy i krokusy w kłach 3 cm. Pojde sprawdzic postęp w kwitnieniu oczara.

pozdrawiam sobotnio...czyli znad odkurzacza

U mnie w zainteresowanie pogodą to tradycja rodzinna