Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

wiunia 23:58, 17 sty 2014

Witam kobietę w niedoczasie ja z pytankiem z innej beczki...Marzenko w jakiej odległości masz posadzony żywopłot z grabów? To jeden rząd? Pozdrawiam
WilczaGora 00:16, 18 sty 2014

Marzena2007 napisał(a)
Jestem w strasznym niedoczasie... I na dodatek mnostwo km zrobiłam, wyjogowałam się, wyskalpelowałam i jeszcze z ogrodowicznkami spotkałam
Ale nadchodzi weekend to odsapne.... Wreszcie choinkę rozbiorę i dom ogranę...

w moich planach co prawda tylko "dom ogarnę" ale jaką moc mają te dwa słowa
miłego weekendu
monteverde 00:42, 18 sty 2014

Miłego weekendu Marzenko
polinka 06:50, 18 sty 2014

Marzenko oddychnij troszkę Pozdrawia dziewczyna w niedoczasie
Madzenka 09:05, 18 sty 2014

wiunia napisał(a)
Witam kobietę w niedoczasie ja z pytankiem z innej beczki...Marzenko w jakiej odległości masz posadzony żywopłot z grabów? To jeden rząd? Pozdrawiam

Wiunia żywopłot posadzony mam ok 1 m od płotu, co pozwala na przycinanie go z każdej strony. Aktualnie mam wąskie przejście pomiędzy żywopłotem a płotem na ok 50 cm.
Mam posadzony jedne rząd, sadzilam co 25-30 cm.
ana_art 09:17, 18 sty 2014

sprawdzałaś pogodę u siebie na norweskiej? u mnie oszaleli , jeszcze wczoraj najniższa temperatura na przestrzeni 2 tygodni to -12 a teraz widzę i -26....
leon60 09:25, 18 sty 2014

Pozdrawiam zapracowaną kobietę odpocznij choć troszkę !
Ja też dziś pozbywam się choinki i czekam na wiosnę
Mala_Mi 09:34, 18 sty 2014

Madżen.. nie sprzątam w ogrodzie.. bo zima sie skończy jak będzie połowa marca.. a teraz te co nieco z bałaganu robi za pierzynkę... lichą pierzynkę, ale lepsze to niż nic..

Edit.. zerknęłam na Norweską.. po wpisie Anety....... i oj niedobrze... niedobrze.. a śniegu nie zapowiadają za dużo.. ewentualnie 1 dzień.. i non stop minusowo do -18.....
Powiem jak mój M... średnia pogodzie zawsze musi jakaś wyjść... i już nic nie kraczę..
Madzenka 10:01, 18 sty 2014

Mała Mi kiedyś mądry i doświadczony ogrodnik powiedzial , że ze sprzataniem wiosnenym nie należy się spieszyć.... Optymalny jest kwiecień, bo zima lubi nas zaskoczyć nawet na koniec marca. To fakt, gdy mnie czasami ręcę swędziły do wycinania roslinek to potem dostały wiosennymi mrozami i się uszkadzały. Poczekam ciepliwie aż będzie jasno po powrocie z pracy, czyli pod koniec marca....
Na razie trzeba oglądać, podwiązać co trzeba, przykryć korą lub okopczykować i poczekać ciepliwie do prawdziwej wiosny. Na razie to my jeszcze półmetka astronomicznej zimy nie mamy

No i teraz jest czas na planowanie zmian w ogrodzie, zakupy internetowe Muszę sobie plan dzialń rozpisać
Madzenka 10:02, 18 sty 2014

leon60 napisał(a)
Pozdrawiam zapracowaną kobietę odpocznij choć troszkę !
Ja też dziś pozbywam się choinki i czekam na wiosnę

Odpoczywam na forum bo zasmarkana jestem Kawka szlafroczek Lubię taki start w dzien nic na szybko, na sprzątanie mam cały dzień