Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Berberys - Berberis 11:15, 17 maj 2018

Do góry
I zdjęcie Orange Ice na tle berberysów Admiration. W słońcu są bardziej pomarańczowe.

Mój Eden 11:13, 17 maj 2018

Do góry
kupiłam dalie i wprowadzam kolory na zieloną rabatę
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:11, 17 maj 2018

Do góry
Wendy79 napisał(a)

To jest nas trzy: Ty, Zagajanka i ja

Chyba ktoś jeszcze miał, ale nie pamiętam. Kondzio miał, ale po którejś zimie mieć przestał. Trzeba będzie się ubezpieczyć i zebrać nasionka.
Lubisz irysy...

Aga, masz knautię? Jest świetna.

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Pobudzona do pracy jestem Twoimi fotkami, nie tylko ładnie ale widać ile pracy w niego wkładasz.
Czy mi się wydaje, czy tam pod ścianą nie powinny być pomidorki, a może już są, a tu jeszcze nie. Ja bardzo zadowolona jestem z tej miejscówki dla pomidorów, wreszcie je mogę mieć z własnego ogródka i wciąż mam te odmiany dostane od Ciebie.

Agatko, dobrze Ci się zdaje. Powinny być, ale w tym roku ich nie będzie. Będą w zamian roboty ziemne. Pomidorki tylko w warzywniaku.

Z rabaty parocjowej. Klimat cienistej.

Do góry
Anda napisał(a)

Proste linie?

Przyjade, jak juz bede na emeryturze, obiecuje

Starałam się, żeby tak wyglądały Jak dożyję, będę pamiętać

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Podziwiam, a wieczorniki chyba zimują bez kłopotu bo mój w łące bez zabezpieczeń żadnych wielki urósł i tez kwitnie

Zimują, ale to rośliny krótkowieczne - 3, 4 lata góra, coś jak naparstnice. Moje trzyletnie wielkie już kępy tej wiosny się nie obudziły.

Jeszcze takie irysy
Wiąz drobnolistny Geisha - Ulmus parvifolia 11:10, 17 maj 2018

Do góry
A oto mój wiąz Geisha posadzony rok temu. Bardzo go lubię. I podoba mi się właśnie taki rozczochrany . Krzywo wyszło zdjęcie ale drzewko jest proste.

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:10, 17 maj 2018

Do góry
tulucy napisał(a)
Gosiu a czy wieczorniki się jakoś rozrastają? Rok temu siałam i nic nie widziałam, żeby rosło, w tym nie dość, że urosło, to i kwitnie. Bym bardzo chciała, żeby było więcej, a nie tylko po dwa (udało się, jest i biały i Lila)

Rozrastają, ale na krótko, bo są krótkowieczne. Ale porządnie się rozsiewają, w przyszłym roku szukaj siewek.

Czeremchy musiałam przyciąć, bardzo szybko rosną, może uda się wyprowadzić na wielopniowe, żeby to nie był taki kulasty krzaczor...

Do góry
eee_taam napisał(a)

ja tez mam kilka miejscówek do przeróbki ...tylko jak przesadzac skoro lili nasadziłam 2 lata temu a trzeba by je ruszyć ...a jak ruszę to zmarnuje te cudeńka ....od takie to dylematy ogrodnika juz i tak poswiciłam jedna róze zeby ugłasdzić rabate i dac jej szanse na lepsze zycie i obfite kwitnienie ...pewnie we wrzesniu

Przerabianie rabat to niełatwe zadanie. We wrześniu to chyba gorzej, bo rośliny rozrośnięte. Ja wolę teraz... A i tak zejdzie do września

Szałwia i przywrotnik już się szykują...

Pierwsza jeżówka

I jarzmianki.

Do góry
abiko napisał(a)
W linie proste idziesz Gosia?

Si Od dwóch lat jest na nie plan, tylko tempo żółwie w zmianach

Liliowce posadzone na dedykowanej im rabacie. Tu przeróbka już ruszyła.
Kępy pomiętolone, ale tak to jest, jak się przesadza przed kwitnieniem.
Mireczko, liliowiec od Ciebie tutaj jest!

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Jest obłędnie. Drgają każde zmysły. Pięknie, pracowita Ogrodniczko!

Dzięki, Ewo

To może przegląd irysów?
Te białe powtarzają kwitnienie w sierpniu/wrześniu.

Do góry
Makusia napisał(a)
"Żeleżniak "- zapamiętam na jakiś czas tą nazwę, a później zrobię z niej "żelaźniaka" zapewne Niemniej jednak dzwony bić gdzieś niedaleko będą, a Kościół nieznany

Bylinówka bardzo sielska, a truskawy dorodne!

Nie zrywać! Niech dojrzeją Chociaż... zielone też smaczne
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:09, 17 maj 2018

Do góry
Kawa napisał(a)
śliczna ta tiarelka widziałam ja też u Asi -Makadamii
zresztą śliczna reszta też

Tiarelkę dostałam od Sylwi z Rancza

Bylinówka należy teraz do bodziszków, orlików i łubinów.

Małymi kroczkami do celu... 11:08, 17 maj 2018

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)

Powiem ci, ze mnie zaskoczyla. Nie daje tak po oczach jak aureola ale jest jasniejsza i na tle ciemnej zieleni hortensji bedzie ladnie wygladac. Narazie to malutkie sadzonki, ale juz za dwa lata zarosnie pewnie spora czesc rabaty.

A klinika japonskiego tnelam pierwsze 4 lata bardzo mocno, bo tyle przemarzalo. I pomimo takiego mocnego ciecia urosl moim zdaniem szybko.

Mam taką samą hakonkę to Albostriata, u mnie właśnie 3 sezon zaczęła i jest duża, rośnie najszybciej od Aureoli i All gold
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 11:04, 17 maj 2018

Do góry
Anitka napisał(a)
Powiem szczerze, że ogród troszkę od mnie "odpoczywa". Poszedł w odstawkę, no nie do końca, bo siedzę wieczorami na tarasie i się na niego gapię i go "wącham".
Maj to moja ulubiona pora roku. Pachną jeszcze bzy, konwalie i glediczje. Tak, tak glediczja pięknie, bardzo przyjemnie i intensywnie pachnie. Kwiaty glediczji są niewielkie, o zielonkawożółtej barwie. Produkują sporo nektaru, dzięki czemu oblepione są teraz przez pszczoły i inne owady.
Więc chłonę wszystko co mogę, śpiewy ptaków, zapach mokrej ziemi, skoszonej trawy i wszystkiego co kwitnie. Za ogrodzeniem mamy też mnóstwo akacji. I tak sobie z eM siedzimy, aż na niebie pojawią się gwiazdy. Na te też lubimy się gapić

Tego gapienia się w gwiazdy wieczorami to zazdroszczę. My też patrzymy w gwiazdy jak jesteśmy na działce i nawet kolacje przy świecach mamy.
A ogród nie jest przecież do tyrania w nim tylko. Ma służyć relaksowi przecież. Nie wiedziałam, że glediczja pachnie. Takich zapachów w mieście mi brakuje. Na pocieszenie do wąchania mam lewkonię i goździki na balkonie.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 11:03, 17 maj 2018

Do góry
Betka napisał(a)

Sylwia jesteś niesamowita położyłaś garnek sypnełas kamyczki i już!! Pięknie te twoje szczegóły nadają charakter jedyne w swoim rodzaju!! Pięknie!

Kamyczki imitowały 3 lata temu rozlane mleko, ale jeż skutecznie z korą wymieszał
I jest jak jest, fajnie jak się podoba
Ogrodowe skarby 11:02, 17 maj 2018

Do góry
Kilka fotek z przed załamania się pogody.
Ogród Małej Mi 2017 11:02, 17 maj 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

podziekował

Piekny pieris u mnie nigdy nie kwitly, ale za to konce kazdej wiosny czerwone.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies