Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 22:28, 17 cze 2018

Margaretka, Hania, Ewa - sałaty już gorzknieją - powyrywałam - wysiane sałaty rzymskie popikowałam i jestem ciekawa co wyrośnie.

Nie wiem co w tym tygodniu zaserwuję na garden party - szukam inspiracji.

Ha! jaki mus z kalarepy zaserwowałam -pycha do ryby - kalarepa oczywiscie z mojego siewu z koperkiem

gdzieś tu rosły

mira 22:31, 17 cze 2018

kasja83 napisał(a)
Hej Miro. Zaglądam i pozdrawiam. Mało Cię coś ostatnio.

Raptem miesiąc mnie nie było . Niemniej ucieszył mnie Twój post - pozdrawiam

mira 22:34, 17 cze 2018

abiko napisał(a)
O widzisz, wpadłam zobaczyć czy Iwonka była u Ciebie i była.. Ma taki podobny zakątek a Ty tak fantastycznie masz zaaranżowany swój, że kazałam jej skopiować
No może nie dokładnie, bo zupełnie dwie inne dusze jesteście ale obie cudowne

Wieczornik damski doczytałam od Gosi.. cudownie pachnie, mnie jego kwiaty zachwycają

No właśnie mam chyba już 2 rok albo więcej wieczorrnik, biały i zapach jest u mnie słaby - uczywiście piękny

Teraz czas na floksy - hmm polowa czerwca - już kwitnie

mira 22:45, 17 cze 2018

Gabriela napisał(a)
Nieczęsto teraz zaglądam, ale jak już zaglądałam, to zawsze w powiadomieniach miałam tu dużo do oglądania. No więc tęsknię.
Uruchamiaj laptopa z niemiecką klawiaturą, przecież na niego można zgrać zdjęcia jak na każdym innym i wstawić tutaj.

Oj Gabryś, laptop już mam dobry i klawiatura opanowana, to zaś program do zgrywania zdjęć nie taki - muszę mieć porządek w zdjęciach bo tak lubię.
Ten rok specyficzny - kończę wywalanie wrzosów, teraz czas na jałowce.

Konsekwencje suszy / miałam 4 deszcze od zimy/ pokażą po kolejnej zimie efekty.
Dziś podlewałam a w zasadzie zalewałam ziemię na rabatach - jakoś takoś coś mnie dopadł jakiś ogrodniczy dołek w moim ogrodzie.
Uciekam więc do warzywnika i tam udaję że jest ok. bo jest pysznie.

Cebulka, sałaty, koperek, pietruszka, marchewka, kalarepy, buraczki, jarmuż, porzeczki, owocki świdośliwy - pycha - sama mi zasugerowałaś żebym tam siedziała to siedzę i się objadam no i podlewam a i dosiewam bo co ujemy to staram się dziury zapychać - wysiałam buraczki, wsadziłam kolejny jarmuż i sałaty i cebulkę.

AgataM 22:50, 17 cze 2018

[/quote

Witaj Te floksy, to moje ulubione
Pozdrawiam
mira 22:52, 17 cze 2018

Iwonka napisał(a)

Mireczko witam na twoim wątku Popatrz, tyle lat jesteś na ogrodowisku a ja jeszcze nie byłam u ciebie. Dopiero rok jestem zalogowana, ale od lat zerkam w poszukiwaniu inspiracji i kopniaka do pracy w ogrodzie

Tydzień temu odwiedziły mnie dziewczyny ogrodowiskowe Abiko podpowiedziała mi, że tył mojej drewutni jest idealny na taki kącik jak twój. Znalazłam go już na początku wątku, fantastyczny pomysł Zmieniło się coś od tego czasu? Tyle masz stron, że chyba zimą nadrobię zaległości Pozdrawiam i zmykam do dalszego oglądania

Witaj ogrodowisko jest wielkie i ja zupełnie się już nie łapię kto gdzie.

W tym kąciku się zmieniło sporo i nadal zmienia.

Przybyła z boku kratka, półki są chyba szersze, mam na półkach wreszcie ceraamiczne doniczki i co najważniejsze pod rynnę podstawiona jest beczka na wodę

Ostatnio tam ogarniałam całość i nastąpiła zmiana dekoracji - muszę fotki zrobić

pozdrawiam serdecznie

mira 22:58, 17 cze 2018

AgataM napisał(a)

[/quote

Witaj Te floksy, to moje ulubione
Pozdrawiam

He he moje są wszystkie ulubione a mam trochę odmian - nie znam nazw i wcale mnie to nie boli - ważne żeby obficie kwitły - leję im wodę i zasilam

rabatę floksową mam przy tarasie - trzeba mieć siupa żeby przy tarasie na kilka miesięcy zrobić pięknie a pozostale miesiące - różnie bywa
rabata floksowo- jezówkowa

mira 23:03, 17 cze 2018

Gosiek33 napisał(a)
Można dokupić polską klawiaturę i wymienić, wymiana trwa 5 minut. Warto

Są naklejki na klawiaturę więc problem rozwiązany - jest ok

jakaś rozkojarzona jestem strasznie - ale narzekam ehhh co z tym zrobić

te bratki miały powody do narzekania

posadziłam w połowie marca, potem przyszła zima, podmarzły ale się otrzepały i porosły, przetrwały upalny kwiecień i maj, dostawały sporo wody - mocarne

teraz rośnie tu już moja przechowana! pelargonia

mira 23:11, 17 cze 2018

Basilikum napisał(a)
Miro niemiecka klawiatura nie jest taka zla

z tymi odwiedzinami to jest tak, ze odwiedzajacym calkiem inne rzeczy sie podobaja niz nam. U mnie w ogrodzie bardzo czesto stoja maszyny rolnicze porzucone przez mojego meza. Ja je w fotograficznych kadrach omijam szerokim lukiem i to jest moja bolaczka. No i byl u mnie Kondzio i tak mu sie bardzo te maszyny podobaly, ze taki klimat tworza..... Znalazl tez dwie laweczki, ktore czekaly na porabanie i spalenie, no i musialam je uratowac

Mam nadzieje, ze szybko przeprosicie sie z lapkiem

Z lapkiem się pogodziłam to znów z aparatem wojuję, a i tel mi się sypie - taaki czas,

Te krzesełka .... mamy w tej kwestii takie same myślenie z Kondziem a i parę osób z O. tez tak myśli
Ciekawa jestem co zrobiłaś z nimi.

Tak - z tymi odwiedzinami to fajnie jest - czasem ktoś zwróci uwagę na coś o czym nie wiesz albo nie zauważasz.
Jak była Aldona u mnie stwierdziła że takie wszystko buje - to było miesiąc temu...

Kocimiętka odmianowa - też z miesiąc temu, miałam juz ją wyciąć ale jak zobaczyłam ile motyli lata wkoło niej to mi żal wycinać - im wczesniej wytnę to szybciej się odrodzi

mira 23:19, 17 cze 2018

Urszulla napisał(a)
Jaka fajne wspomnienia ze spotkania. Od razu lepsze nastawienie do życia. Każdy ma kryzysy na szczęście przemijające

Muszę jutro wstawić zdjęcia z wizyty u gościa bo się niecierpliwi ;D

mam straszne zaległości, rodzinka też chce zdjęcia, stale coś

Spotkania ogrodowe w moim przypadku łagodzą kryzysy i to nie ma znaczenia czy ktos u mnie czy ja u kogoś

u Danusi byłam i ukradłam Jej trochę energii - wystarczyła mi na trochę ;D

Nie zrobiłam dobrej fotki dzwonu do bielenia .....mniszka. To chyba najbardziej mnie zadziwilo

tu w oddali - super co