Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrod nad bajorkiem 21:25, 02 mar 2024

Do góry
I takiego goscia przydybalam w karmniku, po raz drugi w zyciu na zywo widze, teraz sie ciesze ze odwiedza moj karmnik.

pieknie przezimowala lebiodka i naparstnice

Ogrod nad bajorkiem 21:20, 02 mar 2024

Do góry
Kilka fotek na dowod, ze i u mnie cos sie dzieje. Ptactwo dzieciolowe dzis po prostu zaskoczylo, jeden za drugim przylatywal

Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 21:06, 02 mar 2024

Do góry
Narsilia napisał(a)
Do ego postępy prac na rabatach darń zerwana , wstępnie przekopane , chwasty wyrwane wygrabione , zdjęcie jeszcze przed równaniem kancika
Pomocnicy pozwolili na jeszcze dodatkowe 20 cm i rabata ma teraz w całości 3 metry od płotu.

Dobra robota.

Zostawisz te iglaczki jak są czy porozsadzasz rzadziej ?

Czy tu planujesz żywopłot?

Bardzo fajne są. Co to jest na nóżce pod płotem?

Fajnie że myślisz o zimozielonych.
Ja mam ich za mało.
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 21:02, 02 mar 2024

Do góry
Narsilia napisał(a)
Uff tuje na północnej wsadzone do tego całą darń zerwana z powiększania rabat wrzucona w przestrzec między domem a płotem na północnej stronie do u było tam w poprzednich latach sporo przekopów i zmienia usiadła i środkiem był uskok.

Coś czuję że tu powstanie ładny zakątek.
Tujki super.
Linię kroplującą planujesz?
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 20:13, 02 mar 2024

Do góry
Do ego postępy prac na rabatach darń zerwana , wstępnie przekopane , chwasty wyrwane wygrabione , zdjęcie jeszcze przed równaniem kancika
Pomocnicy pozwolili na jeszcze dodatkowe 20 cm i rabata ma teraz w całości 3 metry od płotu.
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 20:10, 02 mar 2024

Do góry
Uff tuje na północnej wsadzone do tego całą darń zerwana z powiększania rabat wrzucona w przestrzec między domem a płotem na północnej stronie do u było tam w poprzednich latach sporo przekopów i zmienia usiadła i środkiem był uskok.

Ranczo Edy 19:51, 02 mar 2024

Do góry

Ranczo Edy 19:39, 02 mar 2024

Do góry
Wczoraj i dziś dorwałam się do ogrodu pielenie i czyszczenie suchego ...dziś fajny dzień ale ciśnienie spadało niemożliwie i ja z sił też uff na szczęście plan na razie wykonany teraz pewnie deszcz przyjdzie i dla tego takie poczucie ...

było ... i jest

Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 18:21, 02 mar 2024

Do góry
No, a tak ogólnie po tym sprzątaniu, "nuda Panie, nuda..." Trawnik w tym roku koszmarnie wygląda
Aranżacja ogródka przy zabudowie bliźniaczej. 18:15, 02 mar 2024

Do góry
Marcin89 napisał(a)
Przepraszam, że tutaj zapytam, ale tu mogę złapać Kasię

pestka56, lada moment przyjdą moje sadzonki grabu. Mam pytanie, co znaczy za wysoko przycięte?

Ogólnie planuję zrobić żywopłot jednorzędowy, graby sadzone co 25 cm. Sadzonki mają mieć 40-60 cm, a spodziewam się chudych. Czy przycięcie nawet na 25-30 cm będzie ok?

Znasz bloga Ogrodowa Pasja? To właśnie Jankosi. Ona świetnie pisze. Ciekawie i mądrze. Porady są znakomite i najlepiej przeczytaj co z żywopłotem u niej. I... słuchaj się jej https://ogrodowapasja.blog/2014/11/14/zywoplot-z-grabu-sadzenie/
A ja przefajnowałam bo chciałam od razu 120 cm i one dopiero teraz się zagęszczają i to nie na dole. Tam mizernie. Pierwsze 2 zdjęcia to 26 maj 2021, a sadziłam jesienią poprzedniego roku. 3-cie zdjęcie jest z początku maja 2022, a 4-te i 5-te są z 10 października 2022 (to rudo czerwone przed grabami to kalina bodnańska 'Charles Lamont'). Nie mogę znaleźć zdjęć z zeszłego roku, ale wiele się nie zmieniło. Jak widzisz dół grabów goły Dlatego muszę drugi rządek posadzić i przyciąć jak radzi Jankosia.

Zdjęcia usunę. Daj znać jak obejrzysz
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 17:50, 02 mar 2024

Do góry
Zostswię jeszcze jakieś ładniejsze obrazki
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 17:49, 02 mar 2024

Do góry
Jabłonki przesadzone, ale miały korzenie,masakra. Dobrze, że miałam pomoc bo na pewno bym sama nie dała rady. Dwie jabłonki, a trzecie drzewo to wiśnia. Ta mi się znowuż za blisko jabłonki wydaje.

Brzoza wylądowała przy garażu. W miejscu w którym rosła nawet się nie ukorzeniła

Z drobnicy podzieliłam kuklika i przesadziłam je koło ścieżki za domem. Tam teraz straszy
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 17:44, 02 mar 2024

Do góry
Orobiłam się dzisiaj. Posiałam resztę jednorocznych które dotarły. Śmieszne były nasionka ostróżki,nigdy takich nie widziałam, jak zielone koraliki. To na pewno nasionka?

Przesadziłam 2 hortensje VF, wykopałam 3 miscanty zebrinus i przesadziłam w inne miejsce. Zostały mi jeszcze dwa takie, oddam je w dobre ręce.
Miscanty wylądowały między Anabellkami. Przy okazji musiałam wykopać cebulki tulipanów, które się romnożyły.

W Action kupiłam tą wielką donicę i dwie mniejsze. Teraz szukam pomysłu co w niej posadzić haha.

A to moje siewkowe przedszkole

Wczoraj wróciłam z pracy i zamarłam. Nie wiem czy kraspdie to przeżyją
Boso przez ogródek 17:38, 02 mar 2024

Do góry
Sobota bez deszczu, coś pięknego.
Posiałam marchew + rzodkiewki jako wyznacznik rzędów, na grządce pod truskawki wysiałam rzeżuchę, bo chwasty zaczęły rosnąć, natkę pietruszki, szpinak olbrzymi, koper groszek cukrowy i bób. Aniu, oczywiście zapomniałam go namoczyć.

Folia powoli znika, kładę jako na czarną agrotkaninę aby ciepło jeszcze bardziej dogrzewało chwasty.

Co siejecie jako przedplon buraków ćwikłowych? Będę je siała dopiero pod koniec kwietnia i zastanawiam się czy znowu koperek czy coś innego.

Glina i zielsko 17:13, 02 mar 2024

Do góry
LIDKA napisał(a)
Moje oznaki wiosny

Boziu jakie piękne ciemierniki a jakie wielkie kwiaty mają boskie, a te fioletowe pierwiosnki pamiętam babcia miała dokładnie takie w ogródku ,Boziu aż łza się kręci.

Oj tak dziś i jutro można jeszcze zaszaleć , ja właśnie klapnełam na kanapie ,ręce się urywają .
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 17:03, 02 mar 2024

Do góry
Wafel napisał(a)
Siewki nie wiadomo czego... podejrzewam ciemierniki.

Trudno je rozpoznać. Wygląda, ze były przykryte suchymi liśćmi. Zostaw te siewki, jak się podniosą i nabiorą zielonego koloru będą bardziej rozpoznawalne.
Ogród długi 16:27, 02 mar 2024

Do góry
Ja dziś rozpoczęłam powolne robienie rabaty na środku.

Blaski i cienie nowego życia 16:27, 02 mar 2024

Do góry
Dla Anitki

Tą siewkę odhodowałaś sama, co widać po zgrubiałej podstawie, czego na zdjęciu nie widać. U mnie się przyjął ten ciemiernik ale nie miał liści. Myślałam, że nie zakwitnie w tym sezonie. Ależ niespodzianka Lubię tę bordowe, ciekawe kiedy mój sklepowy wyda siewki
Niestety cuchnące ani od Ciebie ani od Sylwi nie przetrwały.

Jak rozwinie się zrobię zdjęcie środka.

Ogród prawie wymarzony … 16:23, 02 mar 2024

Do góry
Dziewczyny i Chłopaki
Jak ktoś chętny na owe kwiaty dajcie znać
Będę dzielić więc dzielę się
Oddam anturium- czerwone
Sansewiery krótkie i średnie sporo
I te cienkie sansewiery w sumie mam trzy doniczki
Czekam
Mogę wysłać we wtorek bądź środę lub po 18 marca

Oczywiście Kodika nie dzielę

Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 16:12, 02 mar 2024

Do góry
Siewki nie wiadomo czego... podejrzewam ciemierniki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies