Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Podmiejski ogródek 14:25, 14 maj 2018

Do góry
Znalazłam "zgubione" zdjęcie

Przy okazji, znalazłam też zdjęcia syna. To ten czerwony punkcik na czubku tui.

Zbliżenie, jakby ktoś nie wierzył
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 14:20, 14 maj 2018

Do góry
admete napisał(a)

Aga, jakie to drzewa i ile maja latek? Pięknie się prezentują
Początki mojego ogródka. 14:20, 14 maj 2018

Do góry
Choroby i szkodniki świerków, świerk - Picea 14:07, 14 maj 2018

Do góry
Witam,
Powracam z moimi serbami

Mam kilka pytań, bo coś zaatakowało mi jedno drzewko, z informacji w necie doczytałem, że to misecznik - czym go aktualnie zwalczyć, jakim opryskiem?

Na kilku pozostałych mam takie przebarwienia i opadanie igieł. Początkowo podejrzewałem, że to
uszkodzenia mrozowe, ale występuje to na kilku drzewkach obok siebie (żywopłot posadzony w marcu 2016), jedno posypało się całkowicie i zostało usunięte profilaktycznie wraz z podłożem i zalegającymi igłami. Podejrzewałem też zalewanie od strony sąsiada - jego spust rynny jest wycelowany w moje drzewka... ale z drugiej strony ostatnio mało deszczów a to coś postępuje:

Pozostałe drzewka rosną dobrze, mają obfite przyrosty i nie widzę niepokojących objawów na nich.
Drzewka posadzone w odkwaszonej ziemi, nawożone azofoksą

EDIT:

Zrobiłem przegląd wszystkich świerków... i niestety nie wygląda to rewelacyjnie.
Niektóre mają wycieki żywicy na pniach, na różnej wysokości, inne mają taka jak ta:
oraz przebarwienia igieł jak te:

Liliowo i kolorowo:) 13:53, 14 maj 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)
I Twoje róże moje wyprzedziły Moje wprawdzie gdzie nie gdzie kolorek zaczynają pokazywać, ale Twoje to już kwitną!!!
Cudnie Danuś!!!

Ania była? Jeżeli trafiłam, to buziaki przekazuj proszę, zawsze jak się spotkacie

Trafiłaś Kasiu Pytała o Ciebie i pytała czy nie jade do Ciebie bo chętnie by pojechała ze mną do Twojego ogrodu Buziaki już przekazałam Miałyśmy super niedziele i piękną pogode a umówione na spontana

Działka prawie w Borach Tucholskich 13:42, 14 maj 2018

Do góry
daglezja i modrzew

sumak i katalpa

Purple Fountain
Działka prawie w Borach Tucholskich 13:39, 14 maj 2018

Do góry
najważniejsze że są i kwitną

w temacie kwitnienia
Freda w tym roku lepsza od Rubensa

NN .............................................................................Umpqua Queen (kwiaty pełne)

kalina Kilimanjaro potrzebuje jeszcze rok może dwa na pokazanie swoich zlet
Liliowo i kolorowo:) 13:26, 14 maj 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)
Obejrzałam Twoje obrazki na dobranoc

Teraz najpiękniejszy czas, chodz dziś już zimniej i bardzo silny wiatr a ja mam miec spotkanie ogrodowe

Jurajski Ogród 13:19, 14 maj 2018

Do góry
Gosiu, nie mam za bardzo czego fotografować, bo wszędzie bałagan, a taki stan jeszcze dłuuugo potrwa.

No dobra, specjalnie dla Was, kochani, taki widoczek budowanego murka w tle ogrodu:

i jeszcze takie tam

Migawki z ogródka 13:16, 14 maj 2018

Do góry
A dziś goldenka wygląda tak (jest na podium, razem z Sweet memories).
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:12, 14 maj 2018

Do góry
Ale cudnie i zielono brakuje mi u mnie takiej soczystekj zieleni, ale na wszystko trzeba poczekać.
Jakie rośliny masz na tym zdjęciu?
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:56, 14 maj 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Zamienisz na tunele foliowe??? U mnie teraz dookoła tuneleeeee

Na tunele nie mnie ciągnie do ludzi,jak wilka do lasu

od strony północnej i wschodniej mam sąsiadów tylko,nie przez płot...ale dobrze słychać jak sąsiad zapędza krowy wieczorem do obory...koncert,aż uszy więdną

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:52, 14 maj 2018

Do góry
siakowa napisał(a)
Trawa w koncu po kilku dniach ulewnych burz odbiła

Ty jednak masz fajną przestrzeń Ile tam do wgłębnika mniej więcej jest?
Moja bajka 12:44, 14 maj 2018

Do góry
Katkak napisał(a)

Kasia.. fotka obłędna..
Pięknie wyszedł wam zakątek z pergolą a koryto po mini oczku wyszło super i tak po Twojemu, no bo kto wpadnie na domek pod hosta bajkowo..

I niestety.. ale masz więcej rózu w ogrodzie niż ja, jak to możliwe u mnie teraz niebieski, fiolet i żółty.. jej straszne
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 12:44, 14 maj 2018

Do góry
Makusia napisał(a)
Wena twórcza w pełni sezonu
Kule świetne!

dziękuję

ostatnio kulkowałam róże kulami

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:35, 14 maj 2018

Do góry
siakowa napisał(a)
po lewej sporobolus a po prawej śmiałek

sprobolus jakby wdzięczniejszy
śmiałek taki poczochrany jeż
oba ładne
Ukojenie 12:22, 14 maj 2018

Do góry
zoja napisał(a)

Zalezy jak duza docelowo rosnie. Staram sie sadzic tak zeby jak urosnie dotykala obrzeza. Co do odstepu zalezy czy maja tworzyc linie - wtedy jak z obrzezem, zeby po urosnieciu sie muskaly. Na frontowej chodzilo mi o barwny akcent i pomiedzy posadzilam tulipany a w sezonie beda jednoroczne - wiec sa oddalone bardziej.

Hmmm.... nie pamietam jakie mam zurawi....chyba będe musiała poszukać w necie zdjęć i odgadnąć. I rabaty pęwnie poszerzyć będę musiała
Ogród Mirelli 12:19, 14 maj 2018

Do góry
Odwiedziłam dzisiaj szkółkę bylin

Kupiłam:
trawy: red baron, rozplenice hameln, rozplenice purple majestry, trzcinniki overdam, stipe

byliny: krwawnik summer pastels, szałwię deep blue, werbenę patagońską, trytomę citrina, driakiew gołębią barocca, żurawki krwiste.

Bardzo jestem ciekawa żółtej trytomy, drakwi, krwawnika i krwistych żurawek jak będą się prezentowały na rabatach

Podmiejski ogródek 12:16, 14 maj 2018

Do góry
Aaa, jeszcze zdjęcie rabatki od strony chodnika:

Widać miejsce na rozrastanie się kłosowca wraz z zasychającymi liśćmi tulipanów (jak na moje potrzeby, to za długo mu się schodzi) i sianowatego śmiałka, który mi zostawi dziurę, z którą nie wiem co zrobić (przydałoby się przesadzić w nią caradonnę, która mnie zaskakuje wielkością, ale właśnie zaczęła kwitnienie!)

Specjalnie zrobiłam też zdjęcie od frontu, żeby pokazać, że jednak sprzątam, nawet jeśli niezbyt często ale #$%# - zdaje się, że drugim aparatem, więc nadal muszę uchodzić za fleję.

Za to złapałam taką sztukę:

Nie mam serca wypielić tego przywrotnika
Akwarela w ogrodzie:) 12:14, 14 maj 2018

Do góry
Cały ubiegły tydzień w bandażach i maściach, to i chwalić się postępem prac ogrodowych nie można się pochwalić. Na domiar złego moja młodsza córka nie zmieściła się w drzwiach i przywaliła w futrynę. Efekt? Złamany mały palec u nogi Kilka godzin spędzonych na pogotowiu dobiło mnie ostatecznie. Teraz jednak upały zelżały, słońce nie praży już tak niesamowicie, a ja trochę odpoczęłam, zaryzykuję więc i w tym tygodniu dosieję parę metrów kwadratowych trawnika. Raczej wątpię, że nasiona nie pójdą na zmarnowania, ale kto nie ryzykuje ten szampana nie pije! Będę lać wodę ile wlezie i się zobaczy.
No i nie wiem co uczynić z prezentem od Małża, który skusił się na róże z gołym korzeniem i je dla mnie zakupił. Sadzić do donic, czy sadzić do gruntu. Sama nie wiem Póki co moczą nóżki w wodzie.
Przynajmniej koronkowa kalina w tym roku nie zawodzi

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies