Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Na huśtawce miło płynie czas... 15:54, 06 cze 2018

Do góry
Rabata hortensjowa ciągle powstaje. Na razie pomysłów brak, co tam jeszcze posadzić, a ewidentnie czegoś mi tam teraz brakuje.
No i obrzeże do poprawki, bo jakieś fale Dunaju mi wyszły.

W innym miejscu mam takie jarzmianki.
Na huśtawce miło płynie czas... 15:50, 06 cze 2018

Do góry

Clair Marshall na razie skromnie, ale dostrzegam potencjał

First Lady dopiero zaczyna kwitnąć. Pierwsze kwiaty pojawiły się na dolnych pędach i są tak ciężkie, że leżą. Te wyżej powinny zaraz się pojawić i stać na baczność.

Mój jest ten kawałek ogrodu 15:46, 06 cze 2018

Do góry
Ula, IceDance podzielone jesienią, wiosną pięknie ruszyły i nabierają masy, mają dużo miejsca, nie zamierzam się ich pozbywać. Jedną kępę dzieliłam dopiero wiosną, to na razie się zbiera do rośnięcia. Część rośnie tu.

Najgorzej u mnie w tym roku wyglądają Evergoldy, jeśli ten gold miał się odnosić to złotej suchości, to faktycznie, są gold. Wkurzają mnie, ale daję im szansę, mam ładniejsze miejsca, w które kieruję wzrok.

Świetnie rośnie miskant malepartus i molinie KF i variegata, ale w moim ogrodzie chyba najlepiej jest seslerii. I rządzi śmiałek - chwast, ale on to wszędzie da radę.
Na huśtawce miło płynie czas... 15:46, 06 cze 2018

Do góry
Eden Rose, na górze zachwyca, na dole choruje. Oby to nie był jej ostatni sezon tfu tfu tfu

Moja najpiękniejsza, tak ją uwielbiam, że dla niej cała sesja

Ogrodowy song 15:43, 06 cze 2018

Do góry
Na huśtawce miło płynie czas... 15:41, 06 cze 2018

Do góry
A więc zaczęły się wszelakie plagi różane Ten robal u mnie to jednak to, co sugeruje Wiolka, ogrodnica niszczylistka. Żeruje na drzewach i krzewach owocowych i różach. Najgorsze jest to, że larwy żyją w glebie i nie dość, że odżywiają się korzeniami, to jeszcze później po wylęgu zjadają liście i kwiaty roślin
Ja też na razie niczym nie pryskałam. One zwykle znikają i latem ich już nie ma.

Rdzę też zauważyłam, na Wedgwood Rose.

Natomiast najbardziej martwi mnie Eden Rose, której zamierają pędy. Już czwarty pęd wczoraj wycięłam, a reszta u podstawy też nie wygląda najlepiej. Róża na razie kwitnie, ale obawiam się najgorszego.

Ogrodowy song 15:39, 06 cze 2018

Do góry
Swany.

Morning Light moja ulubiona trawa. Zdjęcia nie oddają jej uroku.

Ogrodowy song 15:34, 06 cze 2018

Do góry
Pięknej nieznajomej należy się sesja dodam jeszcze, że to ta naginana przeze mnie.

Pierwsza fotka z okna.

Gożdzikowa - wiejski ogród 15:13, 06 cze 2018

Do góry
anka_ napisał(a)
A wiesz Basiu, że miałam pytać czy będziesz w Kucharach? Ale niestety internet rzadko ze mną współpracuje. Ale impreza coroczna tak więc będzie jeszcze okazja. Inne imprezy też są (info na stronie płońskiego nadleśnictwa).

i tak pewnie bym nie pojechała

Gożdzikowa - wiejski ogród 15:12, 06 cze 2018

Do góry
bogumila napisał(a)
Piękne róże,lilie...tylko podziwiać.Pozdrawiam.

dziękuję...również serdecznie pozdrawiam

Mój mały ogródeczek :) 15:06, 06 cze 2018

Do góry
agnieszka_m napisał(a)

miło Cie widzieć
Agnieszko

pozdrawiam serdecznie ..super wycieczka
To tu- to tam- łopatkę mam ! 15:02, 06 cze 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ogród opanowały róże.
No bardzo się cieszę, bo ja właśnie poszukuję białej, niewysokiej. Mogłabyś Haniu powiedzieć mi jak nazywa się ta piękność, jak długo kwitnie i ogólnie czy jesteś z niej zadowolona?
Mój mały ogródeczek :) 14:44, 06 cze 2018

Do góry
Mój mały ogródeczek :) 14:42, 06 cze 2018

Do góry
Święty Krzyż

I najważniejsza częś wycieczki Sabat Krajno
Mój mały ogródeczek :) 14:32, 06 cze 2018

Do góry
Mój mały ogródeczek :) 14:31, 06 cze 2018

Do góry
Fotki z wczorajszego wyjazdu Kałków
Różami jestem wprost zachwycona piękne zdrowe mnóstwo kwiatów

Widoki z Golgoty.
Warzywa i poletko pod przyszły ogród na pożyczonej ziemi :) 14:12, 06 cze 2018

Do góry
Wiem, wiem, nie kupiłam, ale cieszyć się już cieszę

Wstępny plan stanu zastanego + wymiary (ca. 22 x 90 m) + kierunki stron świata. Lekkie nachylenie w stronę południa, jest tam na razie patelnia prócz cienia dawanego przez jabłonki i resztę drzew.

Na pierwszy rzut wyrównanie działki + wykop pod piwniczkę i ogarnięcie skarpy
Myślę że na rząd malin to jest niezłe miejsce, od południa, w granicy. Płotu nie będzie, zastanawiam się jednak nad ogrodzeniem skarpy i "dolinki", zagroda dla kur kiedyś/na razie psa/plus w ogóle zaplecza bo jakby tam miało kiedyś coś ginąć, to właśnie w tym miejscu gdzie nie widać z ulicy... Stąd inspiracja w poście powyżej, choć taki duży trawnik i taki porządek to na pewno nie dla mnie

Chcę rząd borówek amerykanskich ( z 6 krzaków minimum, ze 2 jagody kamczackiej, po krzaku agrestu i porzeczki czerwonej, trzy czarne porzeczki i poletko truskawek na włókninie - 100 krzaków jak miałam poprzednio)
Gdzie to umieścić? żeby miało ręce i nogi.
Kilka owocowych drzew na pewno jeszcze kupię (śliwy, brzoskwinię), wszelkie drzewa sadzę blisko północnej granicy działki z sąsiadem, żeby widoku sobie nie zasłaniać i odgrodzić się od nich.

proszę Was o uwagi

z przodu ma był ładnie i wyjściowo, ale nie "miastowo", no ale tym się zajmę kieeeedyś. Rabaty za czereśnią na razie - wzdłuz żywopłotu sąsiada (na jesień kilka drzewek owocowych i pod nimi na razie rozmnażalnik). Po drugiej stronie od skarpy ale na płaskim wzdłuż granicy jagodnik jakoś tak żeby mądrze przekombinować go na rabatę - ładną!

No i najważniejsze - z czego żywopłot? Od strony widokowej, południowej tylko (od północy sąsiad ma liguster)
Cisy lub graby lub limki lub róże... heh decyzje, decyzje!

chętnie mało obsługowy i nie może być docelowo wyższy niż 1,2 m żeby nie ograniczać widoków więc graby chyba odpadają mimo że najtańsze, ale sama nie zwalczę tylu metrów zwłaszcza za parę lat...
Słoneczny Ogród 13:57, 06 cze 2018

Do góry
Rozchodnikowa rabata.
Za Rozchodnikami rozplenice, potem lilie i hortensjowa.
Rabata wzdłuż drogi wypielona, bo po deszczach chwasty się pojawiły.
Tu jest ogarnięte, warzywnik ogarnięty, teraz nowa trawiasta pod ścianą domu do wyskubania.

Słoneczny Ogród 13:52, 06 cze 2018

Do góry

Słoneczny Ogród 13:49, 06 cze 2018

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies