W zeszłym roku prawie do końca maja miałam tulipany w ogrodzie a teraz nie ma jeszcze połowy i już tulipanów ni ma, ale nie ma tak źle bo zaczynają już kwitnać pierwsze róże o jak się cieszę
Moje tawuły Goldflame wymagały wizyty u dobrego fryzjera Nie lubię jak kwitną, bo kwiaty nieciekawe i robią się krzakory z nich, więc odwiedził je dzisiaj fryzjer. Dobry miał długie terminy więc musiał wystarczyć uczeń
Przed:
Po:
Proszę poradźcie czy mogę jeszcze teraz przesadzić tą jodłę w inne miejsce czy nie jest za późno? Boje się że może się nie przyjąć a w obecnym miejscu będzie jej za ciasno
Posadziłam żywopłot z serbów a do jodły mam sentymentbo to moje pierwsze drzewko (z lidla zresztą).
Bałagan bo tuż przed układaniem polbruku i ogrodzenie w trakcie budowy
Jak się cieszę z Twoich odwiedzin. Pokażę Ci mojego rodka którego uratowałam. Pamiętasz? podpowiadałaś mi co i jak mam zrobić.
Zobacz jak się wdzięczy.
Odkopałam i się okazało, że mam 3 dziczki. Ten na ostatnim zdjęciu to też dziczek. Wszystko na to wskazuje że on juz był od zeszłego roku a ja w tym roku go przycięłam i wypuścił wiotkie pędy.
Mi w tamtym roku też zjadły liście. Na dodatek jeszcze czepiały się liści róż. W tym roku na razie spokój . Są za to inne szkodniki, żeby nie było tak idealnie.