Wow, ale cudnie. To jest klimat jaki lubie.
Śliczne zakupy. Zazdroszcze buczka. Jaka to odmiana? Drugi u Ciebie czy masz ich wiecej? Od 2 lat chodze myśle, ale jak bym nie kombinowała wychodzi mi, że nie mam gdzie posadzić. Za duże rosną buuuuuu

Trudno. Buczka nie wcisnę tak jak byliny, nawet jesli znowu ogranicze i tak juz mikroskopijny trawnik
Do mnie koleżanka zaleciała w pracy z hasłem "mów mi zaraz co kupiłaś, jakieś wiechy widać ci w samochodzie" - wypatrzyła przez okno w moim aucie kwiatostany śmiałka. Przy okazji wysłałam ją do auchana - wczoraj wieczorem byłam w szoku widząc odmianowe róze po 12-15-20zł (Giardina po 15zł - to sie u nas nie zdarza). Ja sobie fundnęłam jasmin Stefana za całe 5PLN

Bedzie akurat do zarosnięcia siatki i kawałka płotu lamelowego sąsiada (o ile mu sie u mnie spodoba). Ale najbardziej ciesze sie z tego dzisiejszego penstemona - jakos nie mogłam ich u siebie dostac. No i malutkie floksy wiechowate fajnie wyglądają - ten ciemnorózowy juz kwitnie. Calość ma dosłownie 20-25cm wysokości i podobno wiele wyższe nie będą.