Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:30, 12 maj 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)

No tak. Zgadzam się. Zawsze będzie coś do zrobienia. Moją filozofią jest czerpanie z życia ile się da dobrego. Dlatego gdy nie mam ochoty na pracę - nie podejmuję jej. Jadę na działkę i pracuję dopóki sprawia to przyjemność, później odpoczywam. Praca nie musi być skończona. Rabatki idealne. Jednak najczęściej, praca z roślinami to taka przyjemność właśnie dlatego cały tydzień ( nie jeden) zasuwam na grządkach. A jaka przyjemność gdy wieczorem pokazuję żonie ile zrobiłem. Albo siądę na ławce, obolałe mięśnie ponaciągam i patrzę na to co zrobiłem. Planuję co zrobię.

Remonty mieszkania to to, czego najbardziej nie lubię. Współczuję Ci ale jednocześnie gratuluję bo piękniej będzie.

Orliki coraz bardziej mi się podobają.
Ja co wieczór planuję co mam zrobić następnego dnia, staram się to zrealizować. Nie zawsze jednak mogę się zmobilizować żeby wywiązać się z planów. Wtedy pada stwierdzenie " jurto też jest dzień"
Na ten remont czekałam bardzo długo, bo mój em nie cierpi demolki w domu. Teraz tak się uparłam, że nie miał na mnie wpływu, wynajęłam fachowca, kupiłam płytki, zamówiłam nowe meble. Teraz już się zaangażował bo widzi, że nie ma odwrotu.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:29, 12 maj 2018

Do góry
Jolu, irysy są ciemne. Ładną plamę koloru dają. W tym sezonie zabraknie łubinów ze zdjęcia. Popadły w niebyt.

Gosiu, dwa razy solidnie popadało i i ogród ożył, ale rodkom raczej zaszkodził. Im w porze kwitnienia deszcz psuje kwiaty. Moje rodki są na podwyższonej rabacie na granicy okapu, podlewam je raz w tygodniu, jeśli jest sucho. Rosną prawie w cieniu, bo to północny-zachód. Może dlatego maja dłużej kwiaty.
Kukliki ze zdjęcia słońce mają dopiero ok. 15. Tam, gdzie słońce jest dłużej też przekwitają.

Kasiu, przez to przyspieszenie wegetacji musiałam się już pożegnać z widokiem kwitnącego lilaka NN. Dzisiaj obcięłam mu kwiatostany, bo zaczęły zasychać. Na pocieszenie został mi węgierski i Palibin.
W cieniu - zacieniona 21:29, 12 maj 2018

Do góry
W cieniu - zacieniona 21:23, 12 maj 2018

Do góry
Skąpana w słońcu 21:20, 12 maj 2018

Do góry
Catalinasdiary, nic się nie stało. Pewnie, że różomaniaczki się dogadają

barbara_kraj... Basiu, za nasionka bardzo dziękuję , ale nie skorzystam. Niestety już brak miejsca.

tulucy Łucjo, mam nadzieję, ze w przyszłym roku ta aleja będzie cieszyła oczy.

Teraz czas rodków i azali. Szykują się piwonie, kosaćce i róże

Przypominam, że to wciąż plac budowy.

Kiedyś będzie tutaj oczko wodne

Mój ogródek działkowy ROD Jarosław 21:19, 12 maj 2018

Do góry
Przy okazji odswiezony kibelek w środku założona deska i uchwyt na papier. Mam jesCze w planie zrobić w nim:
6 podciągnąć światło, zrobić w środku póleczkę, i zostaly mi z remontu szare panele to do kibelka jak znalaz jak skonvze napewno sie podziele zdjeciami.y
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:16, 12 maj 2018

Do góry

kusi mnie żeby ściankę na przyszłą ściankę wodną przemalować na grafitowo...nie bedzie problemów z zaciekami....
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:13, 12 maj 2018

Do góry
klon strzępiastokory i rabata która obecnie jest w moim ulubionym stadium

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:10, 12 maj 2018

Do góry
żywopłot grabowy uwielbiam zaczyna spełniać swoje zadanie

palik czeka na nową brzozę...nie wiadomo kiedy się doczeka

tutaj jest taki busz a brzozy tak utyły że ni jak nie wejdę pociachać bukszpanów
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:08, 12 maj 2018

Do góry
szałwie w tym roku dostały mrozami...kilka sztuk ledwo sie zaczyna zbierać i jest jakieś 1/3 wielkości zeszłorocznych, jak nowe sadzonki a nie kilkuletnie okazy :/

ale te na pełnym słońcu już zaczynają
Na huśtawce miło płynie czas... 21:06, 12 maj 2018

Do góry
Powojnika wsadź do doniczki - je się tak rozmnaża.

Co do Twojej wątpliwości na temat różany: ja tam widzę jś kremową różę zdecydowanie.

Może pachnącą jabłuszkiem Tranquillity:

Albo bladą arystokratkę William and Catharine:

lub może delikatna Desdemona (ona to z lekkim odcieniem brzoskwini)?

Mój ogródek działkowy ROD Jarosław 21:05, 12 maj 2018

Do góry
No i Kabel zakopany
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 20:53, 12 maj 2018

Do góry
frezja napisał(a)
Białe bardzo mi się podobają

Mam jeszcze taaaki śliczny fioletowy:
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:47, 12 maj 2018

Do góry
BASIA8 napisał(a)

Basiu pozdrawiam
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:46, 12 maj 2018

Do góry
Agania napisał(a)

Aga- cudnie u Ciebie. Zawsze kiedy tu zaglądam jestem pod wrażeniem. TAki dojrzały ogród i pięknie naturalnie tworzony.

Czy to kalina na tym zdjęciu? bardzo ładne- podoba mi się.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:39, 12 maj 2018

Do góry
kasiek napisał(a)
Piękny maj, suszy nie widać Masz duzo iglaków a one z suszą sobie radzą
Strasznie lubie twoja akację, wiem że ty nie pałasz do niej specjalną miłością ale ma w sobie coś, co mnie bardzo przyciąga...
Azaki sliczne, kloniki też... Nic tylko leżaka brakuje

Ciągle deszcz nas omija, w piątek byłam u fryzjerki kila kilometrów dalej od domu i

myślałm ,że płynełam statkiem, a jechałam autem...u nas ani kropli deszczuu nie było

Na deszcz ciągle wyczekuję...robinia mimo suszy sucho wygląda, ale pięknie zawitła
Kasya napisał(a)
Pieknie Aganiu, jak zwykle i ogniste akcenty mi się podobaja
A jak robinia ? Kwitnie ?

W kwiatach raz jeszcze dla Was

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:36, 12 maj 2018

Do góry
Rododendron Gartendirector Rieder zaczął przekwitać. Delikatnie wyłamuję mu zasychające kwiaty, żeby mógł wypuścić nowe przyrosty.Nova Zembla weszła w pełnię kwitnienia.

Do kwitnienia zbiera się ostatni. Rośnie naprzeciw. Jeśli pogoda się nie zmieni, to róże zakwitną jeszcze w maju. Ta rugosa zwykle kwitła pod koniec maja.

Naprzeciw tarasu wdzięczą się krzewuszki. Zwabiają sporo owadów.

Trzcinniki dopasowały się kolorystycznie do krzewuszki Variegata, a kwitnąca żurawka krwista i kocimiętka uzupełnia ten zestaw. Piwonie pokazują kolorek.

Kukliki i irysy syberyjskie- niezawodne rośliny.

Działka prawie w Borach Tucholskich 20:32, 12 maj 2018

Do góry

Super fotka
Montany śliczne.
Ogród z łezką II 20:27, 12 maj 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)
Łubin zaczął, przedszkole rośnie

Irysy kwitną...te przesadzane pod górkę mają...

Kasiu we wtorek po 16-tej by mi pasowało,a o maleńką sadzonkę łubinu mogę prosić?
Co się stało kwiatom ... 20:25, 12 maj 2018

Do góry
Kasja, nie mogę się nie zgodzić

Zbyszek ..wydawało mi się...że to jest jaśminowiec, ładny z niego typ to zostanie w ogrodzie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies