Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Kasya 16:33, 12 cze 2018

Nieważne ze się powtarzam, ...,,
przepiekne widoki, rozkosz dla oczu i serca
od razu weselej
Urszulla 20:51, 12 cze 2018

eee_taam napisał(a)
https://archiwum.allegro.pl/oferta/stare-kolo-od-wozu-rafioka-srednica-95-cm-2-i4465413666.html

tu koło ma 95 cm + ramka to jest wysokość ponad 100cm ....stół bedzie nie ergonomiczny mój stół ma wysokość 75 cm i jest wygodny

100cm i wyzej to już kraina Guliwera )

Bo może to będzie szwedzki stół dla wysokich wtedy ergonomia idzie na bok
Osobiście dla mnie tylko wysokie blaty w kuchni są ergonomiczne ale dyskusje!!!!

I tak co by nie powiedzieć rozwiązanie dla koła imponujące

Waclaw 20:55, 12 cze 2018

a tu jeszcze tylko blat zrobić i stół będzie gotowyNa razie czeka na swoja kolej

kolejna inspiracja dla mnie
jolanka 21:13, 12 cze 2018

Podoba mi sie to kolo stołowe
sylwia_slomc... 22:15, 12 cze 2018

Już rozwiewam wątpliwości bo skończony dzisiaj
Powstaje blat

Taka wysokość

I gotowe
Stołki barowe są, ale on ma główne zadanie robić za szwedzki stół w trakcie imprezowania i spotkań do siedzenia są dwa inne, ten na placyku koło donicy z bali i w gospodzie, a trzeci w bacówce(przyszłej)
Waclaw 22:24, 12 cze 2018

ależ Wy macie głowy pełne pomysłów
sylwia_slomc... 22:28, 12 cze 2018

Po dzisiejszej burzy i trzydniowej nieobecności rośliny leżą, chwasty powyżej kostek wszędzie, a dopiero było czyściutko zrobione!!!
y bujają w oczach i trzeba ciąć bo się kładą na wszystkim, owocowym gałęzie wiszą pod ciężarem... Jednym słowem nie wiadomo w co ręce włożyć

Wczoraj obrobiłam w warzywniku, jeszcze mi truskawki zostały do plewienia i pędowania, dzisiaj. Przycięłam o połowę astry jesienne, bo już do kwitnienia chciały, a to czerwie dopiero!
Przycięłam orzechową kulę, dwie trzecie z rozmiaru poleciało, pomogłam Emusiowi ze stołem i wyplewiłam podłogę w bacówce i cały strumień. Uff wiecej nie zdążyłam zrobić, bo noc przyszła
Orzechowa kula po cięciu
sylwia_slomc... 22:33, 12 cze 2018

A i ratowałam gniazdo kosów w kuningamii przed kotami
Jedna już do niego właziła, aż się cała kuningamia ruszała, a druga pod nią się czaiła a tam takie maluchy w gniazdku siedziały

Rok temu sroka jajka wybrała, terazzrobiły gniazdo nowe( nadbudowały na starym, no to koty się zwiedziały,pogoniłam, ale babcia mówi, że w ciągu dnia sroka też się tam kręciła, chyba mają marne sxanse te maluchy
sylwia_slomc... 22:37, 12 cze 2018

Waclaw napisał(a)

ależ Wy macie głowy pełne pomysłów

Długo myślałam jak te koła fajnie w ogrodzie ustawić drugie dostanie takie ramy jak to tylko bez blatu i jeśli nas koszty nie zjedzą lustra pomiędzy szprychy, w razie W stanie jako taka rzeźba ogrodowa. ale chciałabym lustro co by ogród poszerzyło
Waclaw 22:50, 12 cze 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Długo myślałam jak te koła fajnie w ogrodzie ustawić drugie dostanie takie ramy jak to tylko bez blatu i jeśli nas koszty nie zjedzą lustra pomiędzy szprychy, w razie W stanie jako taka rzeźba ogrodowa. ale chciałabym lustro co by ogród poszerzyło

Tyle pomysłów u Was
A ja mam sporą płytę z piaskowca około 0,8 m2 i nie bardzo wiem co z nią zrobić. Blat stołu? zbyt nierówna. Półkę? Chyba półka na donice w przedogródku.