Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Basi 18:07, 01 mar 2024

Do góry
Ogród Basi 18:06, 01 mar 2024

Do góry

Ogród Basi 18:05, 01 mar 2024

Do góry

Ogród Basi 18:03, 01 mar 2024

Do góry

Ogród Basi 18:02, 01 mar 2024

Do góry

Ogród Basi 18:00, 01 mar 2024

Do góry
wiosna

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 17:56, 01 mar 2024

Do góry
Kordina napisał(a)
Widzę u Ciebie przynajmniej 4 odmiany przebiśniegów, a ten ostatni chyba taki sam jak mój. Znasz jego nazwę może? Czy on ma coś w rodzaju zielonej różyczki wewnątrz?
Jeśli możesz zajrzeć do mojego to poproszę

'Flore Pleno', nie trzeba go szukać na fotce. Czytałam, że mnoży się tylko wegetatywnie, patrzyłam dzisiaj, jest sporo szczypiorków, a żadne inne przebiśniegi tam nie rosną.

Masz rację, cztery odmiany (nie licząc ostatniego nabytku). W zeszłym roku zrobiłam sobie takie fotki poglądowe, próbowałam zidentyfikować tego z prawej, o dużych kwiatach i takiej 'wędce', dłuższej łodyżce utrzymującej szypułkę i kwiat, to może być 'Arnott', ale nie mam pewności.

W takiej fazie wzrostu przebiśniegi mogą być dzielone i przesadzane. No, może swoje wykopałam tydzień wcześniej, ale wyszły, zakwitły, czyli OK

Wszystkiego po trochu 17:14, 01 mar 2024

Do góry
wsród konarów azalii puszkinia, błękitne maleństwo

martwi mnie stan części ogrodówek, te są za domem, w zaciszu, już wystartowały, jeśli przyjdą mrozy to po kwiatach chyba będzie

Wszystkiego po trochu 17:07, 01 mar 2024

Do góry
i ranniki, każdy inny dary od naszej kolekcjonerki Vity

te zwykłe, ale uwielbiam je , mnożą się , sieją, są niezawodne

Wszystkiego po trochu 17:02, 01 mar 2024

Do góry

dziś pokazały kolorki moje najwcześniejsze krokusiki
Wszystkiego po trochu 17:00, 01 mar 2024

Do góry
Witajcie,
po trochu ogarniam ogród, jest coraz więcej porobione, dziś wyszłam i nie mogłam się powstrzymać przed cięciem róż, prawie wszystkie już przycięłam, u nas dość ciepło, wszystko startuje, cebulowe, krzewy , ogrodówki,
Ciemierniki kwitną, lubię je bardzo, takie pierwsze obok przebiśniegów kwiatki

Ogrodowe marzenie Mrokasi 16:37, 01 mar 2024

Do góry
Pozbyłam się Ice Dance z mini rabatki przy furtce, uff.
Tak to wyglądało przed:

A tak po (jutro będę tu jeszcze kończyć sprzątanie

To generalnie miejsce, które notorycznie demolują mi psy gdy biegną od furtki do bramy oszczekać wrogów. Posadzone pod tują trzcinniki mają trudne życie, chyba je stamtąd zabiorę. Zamiast ID muszę posadzić tam jakieś inne, niskie trawy, może seslerie skalne.
Szarobiałego ogrodowe początki. 16:37, 01 mar 2024

Do góry
Odkopałam zadołowane.
Kolorowe jakieś
Ogrodowe marzenie Mrokasi 14:08, 01 mar 2024

Do góry
Dziś sprzątam front. Na gotowo., no prawie. Faktycznie, satysfakcja 100%.
A przy robocie takie krokusiki, których nie udało się moim doooopkom puchatym zgnieść .
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 13:39, 01 mar 2024

Do góry
Przewiózł też porzucony gruz tam gdzie się przyda - wyrównał żeby kolejne transporty mogły przejechać.

A na działce pod dom zatyka dziury wzdluż ogrodzenia

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 13:38, 01 mar 2024

Do góry
Pan koparkowy działa od rana.

Mam 155mb miejsca przygotowanego wzdluż drogi na 31 drzewek owocowych.
Priorytetem są serby bo z gołym korzeniem, ale do drzewek owocowych też dojdziemy, może nawet uda nam się zasadzić całość przez weekend.

Jutro młodą biorę do pomocy od rana

Równa też drogę. Przyjechały 4 wywrotki gruzu żeby dokończyć drogę żeby można było przywieźć stal I bloczki zalewowe na fundamenty. Ale to po weekendzie
Przerwa na kawę... 13:18, 01 mar 2024

Do góry
Anda napisał(a)
Midwinter Fire jest bardzo ładny, ma ładne przejście kolorystyczne od jasnego czerwonego do pomarańczu. Mamy w szkółce

Pracuś z Ciebie Iwonko Będzie pięknie
pięknie może nie bo ten mój ogród jest bałaganiarski i buszowy według ogrodowiskowych standardów ale muszę się w nim dobrze czuć. Sama wiesz jak to jest. Jeżeli się sprawdzi - będę najszczęśliwszym człowiekiem. A derenie kupiłam. Jeszcze, okazało się, że mam kupon rabatowy więc w sumie są za darmo.

Nadzór inwestycyjny musi być. Pierwszy raz widziałam kota, który kopie dołki razem ze mną. I nie po to, aby się tam załatwić

I na rabacie. Na żywo je widać ale nie dominują kolorystycznie. Pasują do rosnącej obok Jeleny.

Ten mój telefon robi kiepskie zdjęcia.a po aparat nie chce mi się ruszyć czterech liter. To nie jest wersja ogrodu na aparat
Przerwa na kawę... 12:55, 01 mar 2024

Do góry
DariaB napisał(a)
Dużo już zrobiłaś i jeszcze trochę przed Tobą, tak jak piszesz ogród to niekończąca się historia. Jak Ci się Burano podobało? Też mi się udało jesienią być na tej wysepce.
Tiaaa... Odpocznę w lato. Teraz wykorzystuję, że jeszcze przez chwilę jestem w domu.

Burano jest malutkie ale ma swój urok. Żałuję, że pogoda była średnia. Cieszę się, że się tam wybrałyśmy bo odsapnęłyśmy od tłumu w Wenecji. Ja mam fobie po ostatnim roku i gdy jest za dużo ludzi to muszę się odseparować. Burano było pod tym względem idealne. Takie trochę bajkowe. Może mnie admin nie udusi...

Dojazd
Grzebiuszka ziemna 12:54, 01 mar 2024

Do góry
Kordina napisał(a)
U Hani poruszony temat - cebulki przebiśniegów warte majątek, więc jak tam napisałam mogę być nieświadomą milionerką
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6369-to-tu-to-tam-lopatke-mam?page=2561

np, zwykłe, mają 3 płatki:

oraz niezwykłe, te wykopaliśmy na terenie byłego poligonu, gdzie były jakieś ruiny i został tylko solidny wjazd od bramy, chyba jakiegoś pałacyku i tam pierwszy raz w życiu ujrzałam takie wielopłatkowe z jakby zieloną różyczką w środku:

Zaciekawił mnie ten temat
Pojazd widziałam, ale nie umiem sobie wyobrazić pracy w tej pozycji
Przerwa na kawę... 12:36, 01 mar 2024

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Iwono, dobra porcja wiedzy o kielichowcach. Mam jednego, który "udaje, że rośnie". Ale u mnie każda roślina potrzebuje 3 sezonów na aklimatyzację.

Taras zadaszony jest fajnym rozwiązaniem. Uwielbiam w czasie deszczu patrzeć na zielony ogród.
Kielichowce kocham, mam nadzieję, że twój ruszy. U mnie drzewa tak mają, że przez 3 sezony nic a potem jak z kopyta. Ostatnio patrzyłam na Kanzany, kiedy zdążyły tak wystrzelić w górę.

Taras zadaszony mam, lubię tam usiąść na kawę rano lub wieczorem. Tylko on jest po prostu za mały na postawienie stołu na stałe i jako-taką komunikację. No i jest mocno nasłoneczniony bo to południowo-zachodnia strona. Wygląda to tak. Przedłużenie byłoby w lewą stronę. W sumie siedziało by się praktycznie w ogrodzie. Sorry za bałagan ale prace są w toku . Ja jakoś nie umiem tak mieć wszystkiego na tip-top.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies