Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kolorowy ogród na piasku 08:40, 11 maj 2018

Do góry
viva napisał(a)

Tak mi się wydawało, że co nieco wiem o Tobie

Tak, to egzotyczna sałata - mustard "Red Giant". Uwielbiamy wszystko co zielone i sieję mnóstwo i nowości też.

mizuna

mizuna red

dwie odmiany cykorii

sałata, która ma być łodygowa,

duże ilości sałaty masłowej - skiełkowała w niej z ubiegłego roku komatsuna

Inne jeszcze będą

Smakowite zieloności u Ciebie, a jaka sałata najbardziej Wam smakuje?

Ogród podziwiam jak zawsze, Twoje klony też

Oj brakuje tego deszczu bardzo...niech w koncu solidnie popada
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 08:39, 11 maj 2018

Do góry
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 08:38, 11 maj 2018

Do góry
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 08:37, 11 maj 2018

Do góry
Tak jak pisałam wcześniej teraz mam inne "zabawki" Przynajmniej do Zimnej Zośki, później wpadam w rabaty... uchylę rąbka tajemnicy przed, w trakcie i po

Doświadczalnia bylinowo-różana 08:36, 11 maj 2018

Do góry
Anda napisał(a)
jak mi brakuje takich kadrów od ciebie... może i ogród niewielki ale z jakim smakiem zrobiony. Pięknie spatynowane meble. Bardzo ciekawa jestem łączki. Jak finalnie będzie wyglądała i czy owady będą. U mnie bardzo mało pszczół dużo bąków za to.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:31, 11 maj 2018

Do góry
Agania napisał(a)

Uwielbiam...te czerwone to prawdziwa zdobycz...śliczne są

Do tej pory miałam dużo posadzonych głównie niebieskich i fioletowych, ale te są inne, bo przy klonie bordowym i kukliku są posadzone. Na razie malutkie, bo jak kupowane to jeden pęd miały, ale mam nadzieje,że szybko się rozrosną jak inne.
Była tam pusta luka zanim rozplenica i jeżówki rusą pełna parą, więc dodałam orliki, a tej wiosny dosadziłam bordowe sasanki.

Wszystkiego po trochu 08:28, 11 maj 2018

Do góry
mirkaka napisał(a)
Poranek

padłam z wrażenia
bosko
Mój zakątek - początki 08:27, 11 maj 2018

Do góry
natka098 napisał(a)
Wszyscy pokazują Cisy pokażę i ja ale mam wrażenie że nie są zbyt idealne jakieś takie łyse u dołu może za mało tnę?

Natka cisy są w dobrej formie- łyse u dołu, bo pewnie na początku żal było Ci porządnie ochlastać Tez tak miałam z moimi za brzozami- drapaki z nich obecnie- Twoje to bydlaczki przy moich. Teraz już nie tnę, bo musiałabym przez połowę, żeby się od dołu rozkrzewiły, a one dopiero z grobu się podniosły (w sensie jedną nogą już były na tamtym świecie )
Zakręcony ogród 08:19, 11 maj 2018

Do góry
Makusia napisał(a)
Ja lubię przechowalniki Rabata z drewnem w tle mi się podoba. I tak grupowałaś sadząc, więc wygląda estetycznie, a drewno w tle rzeczywiście robi tapetę
Dzięki Chciałabym tam w rogu posadzić jakąś pendule. Wiąza, brzozę... Pasowałoby czy nie bardzo ? :

Ogródek Iwony II 08:17, 11 maj 2018

Do góry
Miłego dnia. Lecę do pracy
Moja tarasowa róża zaczyna. Inne też niedługo
A rododendrony jeszcze nie

Kolorowy ogród na piasku 08:16, 11 maj 2018

Do góry
viva napisał(a)

Beatko jak się nie zachwycać jak wkoło tyle pięknych, młodych listków
Dziękuję

Vivo a co to za drzewko? To jakiś buk?
Piękna kompozycja ehhh
Ogródek Iwony II 08:15, 11 maj 2018

Do góry
Anusia napisał(a)
Iwonka jaka starość. Po prostu czas tak szybko upływa. Ja nie pracuję zawodowo a mija tak szybko. Dochodzę do wniosku, ze trzeba chwytać dzień. W internet zaglądam z rana albo wieczorem. Szkoda pięknego dnia. Cieszę się każdym promieniem słońca
Ławeczka pięknie wyszła. Solidnie zaolejowana.
Ja osobiście o remontach nie chcę słyszeć Przydałoby się wymienić meble kuchenne i dokończyć mały pokoik. Chwilowo nie mam na to sił.

Aniu, to dobry pomysł, by nie tracić całego czasu w Internecie. Ale jak wracam z pracy - zwyczajnie piję kawę na tarasie, słucham ptaszków, siedzę padnięta i nic nie robię. Ostatnio praca umysłowa mnie wykańcza.
Potem coś na ząb i idę odreagować w ogrodzie. Wczoraj wróciłam po podlewaniu o 21.00 z ogrodu. I już mi się nie chciało nic czytać... Godzinę później marzyłam o śnie.
W środku remontu mój dom obleczony kurzem. Dobija mnie to i nawet nie mam motywacji sprzątać tego, bo za chwilę znowu kurz A nawet nie wiem jeszcze, kiedy pan przyjdzie wykończyć, na razie podłogi schną tydzień. Pewnie jeszcze ze dwa będą schły... I dopiero podłogę położymy... Na razie wczoraj zagruntowaliśmy, by można było chodzić ...
Ławeczka rankiem

Blaski i cienie nowego życia 08:14, 11 maj 2018

Do góry
Milka napisał(a)
Przetaczniki u mnie cierpiały, pożegnałam się i podziwiam twoje
Może przez Kindzię??

Bo u Ciebie za dobra ziemia na przetaczniki
ok!!to się z nią zadzwonię z nią

A ja zabrałam się za porządki na frontowej. Narazie żurawki podzieliłam i pod bukiem będą rosły do czasu aż on się nie rozrośnie.

Zajawka bałaganu

Wszystkiego po trochu 08:13, 11 maj 2018

Do góry
Zaczynające Rh

i ostatnie późne tulipany

Kolorowy ogród na piasku 08:01, 11 maj 2018

Do góry
viva napisał(a)
Jak wiosna to zielone

Rosną grabiszcza

i drobne grabiki

Jakie piękne i już takie ogromne. Ile mają lat te wielkie ?
Blaski i cienie nowego życia 07:56, 11 maj 2018

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Ona na początki wolno rośnie a potem to już szybko, pięknie Ci piwonia już kwitnie, u mnie dwa pąki może dlatego , że jakoś nie za bardzo lubie. Pozdrawiam

Może Twoja może niedokarmiona. Moja jesienią dostała kompost a poza tym ta moja to taka zwykła.

A tylko na tej rabacie u mnie róż króluje

Skarbonkowy ogródek 07:49, 11 maj 2018

Do góry
JoannaDe napisał(a)

Ano, na wenę nic nie poradzisz
Było cudnie ciepło, dzieci nie przeszkadzały i tak dobrze mi się pracowało że skończyłam tu

Było już po drugiej jak weszłam do domu

Wariatka...
Wszystkiego po trochu 07:49, 11 maj 2018

Do góry
Poranek

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 07:46, 11 maj 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
Właśnie

Badzo rozbawiły mnie te tabliczki bo nie zrozumiałam czego nie robic

Heheheeh-to taka tabliczkę na zadumę...człowiek przystaje i rozkmninia czego ma nie robić
Rozpoznawanie chwastów 07:42, 11 maj 2018

Do góry
nata napisał(a)
Mam takie miejsce w ogrodzie, gdzie dużo tego "dobrodziejstwa". W zeszłym roku pozbyłam się tego. Zbierałam z grubą warstwą ziemi i wyrzucałam do śmieci, potem ziemię uzupełniłam. Tymczasem zauważyłam, że toto ma się dobrze, rozrasta się, pojawia się punktowo w innych miejscach w ogrodzie. Jak się tego pozbyć i jak to się nazywa. Ktoś pomoże?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies