Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Edy 13:35, 08 cze 2018

Do góry
haaa dziękuję Hanusia nadal ukrop siedzę w domku jutro akcja znów z dzieciaczkami trza zbierać siły buziaczki Hanusia

zapachy zostawiam

Gożdzikowa - wiejski ogród 13:33, 08 cze 2018

Do góry
Radziu2013 napisał(a)

Basiu, wypluj te słowa...
Ja mam już serdecznie dość tych upałów...jak dla mnie to teraz tydzień mogłoby padać...

Róże pięknie Ci kwitną Tylko stać i patrzeć...

Pozdrawiam

Radziu a jak Twoje wiosenne nabytki?

u mnie też ,tydzień deszczu by się przydał...ale jak na razie nic o tym nie mówią prognozy

Najbardziej ze wszystkich róż Alchymist ma różnorodne kwiaty..wszystkie zdj,ecia z jednej gałęzi

Moja bajka 13:27, 08 cze 2018

Do góry
Katkak napisał(a)

Hej Kasiu

Wpadła mi w oko ta róża...co to za odmiana?

Ale mi się u ciebie podoba ten busz na rabatach Pamiętam jak kiedyś pisałaś, o wizycie Małej Mi w Twoim ogrodzie...i że padły słowa (nie zacytuję), że masz tyle drzew, drzewek na rabatach...a ja jak teraz patrzę, to zazdroszczę...tworzą super atmosferę, a tym samym dają cień...mi tego brakuje

Pozdrawiam
Gożdzikowa - wiejski ogród 13:21, 08 cze 2018

Do góry
gobasia napisał(a)
I znowu upały...ususzy nas na amen

Basiu, wypluj te słowa...
Ja mam już serdecznie dość tych upałów...jak dla mnie to teraz tydzień mogłoby padać...

Róże pięknie Ci kwitną Tylko stać i patrzeć...

Pozdrawiam
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 13:14, 08 cze 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)

jak Wam sie ten pomysl podoba?

Podoba i to bardzo Uważam, że Świetnie tam będzie wyglądać A co zamierzasz posadzić w wodzie?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:10, 08 cze 2018

Do góry
Boziu...polska Prowansja Ale super...w ogóle jak lawenda pięknie rośnie. Myślałem, że ona to bardziej kapryśna roślina, lubi przemarzać itd.

Musiałem się cofnąć ładnych kilkanaście stron w tył bo pędzicie niesamowicie A ogród z fotek na fotki coraz to inny...taki urok bylinówek

Sylwia zwróciłem uwagę na rośliny na łące...co to za kfiotki?

Ten różowy po środku...

I te fioletowe główki z tyłu...

Pozdrawiam serdecznie
choroba sosny i brzozy 13:08, 08 cze 2018

Do góry
Witam wszystkich na forum
bardzo lubię czytać różne wątki i wykorzystuje także wiele rad co bardzo ułatwia mi rozwiązywać problemy z moim ogrodem ponieważ od roku zaczęłam sadzić i kompletnie się na tym nie znam.
Proszę o pomoc w sprawie moich dwóch drzewek:

1) to stara sosna ma ponad 10 lat i od roku może 1,5 zobaczyłam że igły jej zaczynają brązowieć, dodatkowo pojawił się wyciek soków na korze. Czy to jest choroba grzybowa?
Ogólny stan nie jest zły bo nowe odrosty są zielone,ale brązowienie igieł chyba jest za duże i pojawia się już wiosną.
Proszę o pomoc co można zrobić bo w tym roku chciałam pod nią zrobić nowe nasadzenia ale jak to grzyb to muszę się powstrzymać. dodam że ok. kilku metrów od sosny są krzaki malin. Więc spryskanie sosnę jakimś mocnym specyfikiem nie za bardzo mi się podoba.

2) druga to brzoza golden treasure wsadzona w tamtym roku. Pięknie rosła aż do maja tego roku kiedy pojawiły się brązowe plamy na listkach. Czy to tez jest grzyb?
czym to psikać albo podlewać? czy jest jakiś środek ekologiczny do ochrony roślin który by pomógł? a jeżeli nie to proszę o skuteczne rozwiązanie które ochroni brzozę.

pozdrawiam
Ewa

Małymi kroczkami do celu... 12:48, 08 cze 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Cześć, Paulinko, a jak już nakarmisz głodny brzuszek, napiszesz mi, jaka trawa ma takie ładne piórka?
Znowu na wsi 12:47, 08 cze 2018
Do góry
Joku napisał(a)
Na koniec bratki na tarasie

Jolu, uwolnij ptaszka

Takie wilkinowe rożki mam , oświeciło mnie u Ciebie, a szukałam czegoś lekkiego, na lekką ściankę przy Carporcie.
Jeszcze zapytam o ułudkę, czy ma ładne liście cały sezon? Potrzebuję takiej rośliny, kwitnącej dość długo, zimozielonej, o większych liściach niż floks szydlasty, miaałaby rosnąć tuż przy tarasie, coś jak u Ciebie, w miejscu, gdzie masz białe fiołki, tylko że mój taras jest na równi z gruntem i roślina mogłaby sobie spokojnie na niego "wchodzić.
Ogród do odnowy 12:38, 08 cze 2018

Do góry
Z korespondencji wynika, że to Gospel

w realu jest ciemniejsza,
Księżycowy... 12:35, 08 cze 2018

Do góry
W oczekiwaniu na taras z desek. człowiek musi sobie radzić, jak kasy brak...

Acha, czy widać cudownie ustawiony dom sąsiada?

Księżycowy... 12:33, 08 cze 2018

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Dawaj więcej tych niespodzianek

Jeszcze zadołowane, jak widać...Nie spodziewałam się, że przeżyją.
Tajemniczy Ogród 12:30, 08 cze 2018

Do góry
Jaki śliczny zakątek

O a gdzie zamawiałaś?

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Nie mogę teraz zrobić jakiejś nowej fotki, więc wsparłam się starą. Ale sprawdziłam na stronie producenta wymiary: 212cmx66 cm. To ten w oddali.

Narazie wiosną wsadziłam tam różę James Galway, która nie mogła sobie znaleźć miejsca Ale powiem szczerze, że zamówienie już poszło wczoraj. Takie:
- dwie Ilse do szpaleru Bonik pod ogrodzenie i jedna do puszczenia na dom(jak uda mi się przekonać M.)
- dwie Artemis na frontową
- Munstead Wood,
- Ascot
- Leonardo da Vinci.
Z niższych będę miała wybór, a wyższą kupię na jesieni Kiss me Kate, bo wtedy będzie dostępna w jednym ze sklepów, a napaliłam się na Nią W tym sezonie zostanie James. A może na stałe? Zobaczę , bo mam obawy, czy tam dla niego nie jest za dużo słońca, a on z opisów dedykowany do cienia. Czy da radę na słońcu?
Dzięki za podpowiedzi!!!
Księżycowy... 12:28, 08 cze 2018

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Jaką Ty masz śliczną ławkę! Pokażesz z bliska? Sami zrobiliście?

Żadne cudo, ale rolę swoją spełnia w trakcie spotkań rodzinnych, na szybko zaaranżowanym pseudo tarasie... Maciek robił sam, jak i stół z resztek drewnianych za free z pracy...Lubię to

Księżycowy... 12:23, 08 cze 2018

Do góry
Połączenie mikołajka i złocienia spodobało mi się dzisiaj, a to nowe nasadzenia do donicy (po bratkach) - nie mogłam się oprzeć wczoraj podczas zakupów w LM.

Co to za bylina? Przezimowała zadołowana w doniczce, w ubiegłorocznego wysiewu. Mam jeszcze kilka takich niespodzianek.

W moim małym ogródeczku - Dorota 12:19, 08 cze 2018

Do góry
asiak napisał(a)
Dorotko, pięknie, kolorowo tak jak lubię
Dziękuję Asiu, ja lubię różnorodność kolorów.

Księżycowy... 12:19, 08 cze 2018

Do góry
Powalona knautia leży, ale chmarze owadów to w ogóle nie przeszkadza...

Różanka miałaby się świetnie, gdyby nie atak chrząszczy, żuków czy co to jest, ale bardzo niszczy kwiaty niektórych róż. Co z tym robić?

Małymi kroczkami do celu... 12:15, 08 cze 2018

Do góry
Thomas Graham uwielbiam tą róże

Koniec, lecę obiad robić
Księżycowy... 12:14, 08 cze 2018

Do góry
Warzywny ma się w miarę dobrze po gradobiciu, pomidory zareagowały najlepiej chyba, pryskane interwecyjnie i poobrywane uszkodzone liście. Kwitną. Ogórki też, chociaż zniosły ekstremalną pogodę znacznie gorzej.Za jakieś dwa dni spodziewam się też pierwszej cukinii

Małymi kroczkami do celu... 12:14, 08 cze 2018

Do góry

Róża weeding piano i Bonica

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies