Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Gabriela 00:37, 28 cze 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Mój eM. się pyta jak się siada na ławce w zielniku, bo przejście zarośnięte. A co ja poradzę na to, że rośliny w zielniku mają wolność wysiewu? Ale z premedytacją posadziłam tam w przejściu pomidora koktajlowego.

Skoro nie da się usiąść, to można się położyć na ławce i nie będzie problemu. I zapach ziół będzie lepiej wyczuwalny...

Róże na jabłoni - to jest to, pięknie wygląda Apple B. Czekam do jesieni, żeby podsadzić białą o drobnych kwiatach, którą sama ukorzeniłam, tylko nie wiem co to jest.
Pod kolejną jabłonkę chcę mieć różę helena, ale drzewko musi jeszcze podrosnąć, jeszcze nie owocowało, a to Kosztela.
Urszulla 15:07, 28 cze 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Pięknie powiedziane.

Hyzop zaczyna swój spektakl, wyszedł poza ramy zielnika i wylądował w warzywniku.

Przyglądam się hyzopowi kwitnie już na całego? Ale on nie idzie rozłogami bo u Ciebie go dużo
laurowisnia 17:14, 28 cze 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Wysoka łąka pod szklarnią.

Czy to jest orlaya?

To jest kolendra, a szałwia to może być salvia patens.
Anda 17:19, 28 cze 2018

O tak, orlaya troche inaczej wyglada. A szalwia to na pewno patens. U mnie na potege jedza ja slimaki i chyba zadna nie bedzie kwitla, a tak sie cieszylam na ten niebieski kolorek.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
laurowisnia 17:55, 28 cze 2018

Właśnie, miałam ją kiedyś, a zjadły ją ślimaki, i nasionek nie zdążyła wytworzyć.
Mala_Mi 13:28, 29 cze 2018

A ja podziwiam nasze stare rodzinne strony. Nieprzespana nic w pracy, dzien w aucie i wesele... nie doczekam nawet obiadu.
Pszczelarnia 15:22, 29 cze 2018

Mala_Mi napisał(a)
A ja podziwiam nasze stare rodzinne strony. Nieprzespana nic w pracy, dzien w aucie i wesele... nie doczekam nawet obiadu.

Rodzinne strony ... ..
Pszczelarnia 15:23, 29 cze 2018

laurowisnia napisał(a)

To jest kolendra, a szałwia to może być salvia patens.

To się wysiała! Bardzo daleko od matecznika. Fajnie. Niech się sieje ta kolendra.
Pszczelarnia 15:27, 29 cze 2018

Urszulla napisał(a)

Przyglądam się hyzopowi kwitnie już na całego? Ale on nie idzie rozłogami bo u Ciebie go dużo

To jeszcze nie jest apogeum kwitnienia. On jest jak lawenda - nie rozłazi się - jest prawdziwym ziółkiem. Rośnie jak rozmaryn w śródziemnych krajach (jeśli chodzi o pokrój i całość). Ale nie wymarza w gruncie.
Pszczelarnia 15:28, 29 cze 2018

Gabriela napisał(a)

Skoro nie da się usiąść, to można się położyć na ławce i nie będzie problemu. I zapach ziół będzie lepiej wyczuwalny...

Róże na jabłoni - to jest to, pięknie wygląda Apple B. Czekam do jesieni, żeby podsadzić białą o drobnych kwiatach, którą sama ukorzeniłam, tylko nie wiem co to jest.
Pod kolejną jabłonkę chcę mieć różę helena, ale drzewko musi jeszcze podrosnąć, jeszcze nie owocowało, a to Kosztela.

Drzewo musi bardzo podrosnąć do róży 'Semiplena helenae'.