Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzgórze chaosu

Wzgórze chaosu

Iwonka 05:23, 28 cze 2018

Spotkania, spotkania... Nie sądziłam, że zalogowanie na Ogrodowisku zaowocuje tak fantastycznymi znajomościami i wydarzeniami
Na pamiątkę wklejam sobie kilka zdjęć z 17 czerwca, kiedy to wybraliśmy się do ogrodów Kapiasa i Magleski. Żar lał się z nieba, ale mimo kłopotów z klimatyzacją daliśmy radę. Gotowałam się w moim czarnym aucie i czarnym kombinezonie z Gosią (Margaretka3 - Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę) i teamem Słomczewskich z Rancza Szamragdowa Dolina.
Na miejscu dołączyli do nas: Magleska (Ogród z wilkiem), Agania (Ogrodowe radości i rozterki), Abiko (Ogródkowe perypetie) z Rodzinką, Monia81 (Wymarzony sielankowy ogród) z Mężem i Lindsay80 (Tu ma być ogród).
Paparazzich było wielu
Iwonka 05:28, 28 cze 2018

Buszowaliśmy wśród traw To jeden z moich ulubionych zakątków w tym ogrodzie. Trawy w takiej masie na prawdę robią wrażenie...
Iwonka 05:40, 28 cze 2018

Zakątek śródziemnomorski chciałabym w 100% teleportować do siebie Na niewielkiej, zamkniętej w ceglane ramy przestrzeni, można poczuć się jak na wakacjach na południun Europy...
Iwonka 05:44, 28 cze 2018

Iwonka 05:51, 28 cze 2018

Całkiem odmienny w stylu Zakątek Skandynawski też mi się spodobał. Kwitnące w pastelowych kolorach krwawniki łagodziły surowość tego miejsca...
Iwonka 05:57, 28 cze 2018

Taka piwniczka w ogrodzie to moje marzenie, no może niekoniecznie z jałowcem na dachu

Ceglane, nieco uporządkowane zakątki - mój pedantyczny charakterek lubi takie klimaty
Iwonka 06:04, 28 cze 2018

Zmęczeni słońcem i spacerami szukaliśmy wytchnienia w cieniu. Doorenbosowy zakątek był chyba najprzyjemniejszy

Przetestowałyśmy ławeczkę przy starej chatce

A stary ogród Kapiasa oferował prawie same cieniste zakątki.

Iwonka 06:17, 28 cze 2018

Wojtek gotowy na zakupy Sylwia zaszalała w sklepiku, ja jak zawsze niezdecydowana, wydałam tylko 11 zł Dziś wróciłabym po drewniane donice, tylko trochę po nie daleko

Jedno jest pewne, dereń pagodowy Variegata musi wkrótce byc mój
Iwonka 06:29, 28 cze 2018

Po spacerach u Kapisa pojechaliśmy do Magleski i jej pięknego Ogrodu z wilkiem Wszystkich urzekła lokalizacja Magdy ogrodu, z cudownym, panoramicznym widokiem na góry Beskidu Śląskgo i Skrzyczne.

Ogród Madzi urzeka bogactwem roślin i zakątków. Wszystko jej fantastycznie rośnie, za kilka lat będzie tu niezły busz
Iwonka 06:39, 28 cze 2018

Na froncie wita wszystkich formalna część ogrodu, spokojna w kolorystyce i uporządkowana.

W tylnej, południowej części widać charakter naszej kochanej Ogrodniczki - szalony i różnorodny, urzekający bogactem kolorów i gatunków. Taki jak Magleska - wesoły i radosny