"..No więc.. Jeżeli chodzi o inspiracje..
Z Ogrodowiska: ogrodami które odwiedzam wciąż i napatrzeć się nie mogę na nie - jako całość - są:
1. Ogród Wilczycy (Wilcza Góra) 2. Ogród Makkasi (Makowo)
3. Ogród Monic (Wichrowe Wzgórze)
4. Ogród Vivy (Kolorowy ogród na piasku)
Uwielbiam też Pszczelarnię i Ogródek Tess i Grembosiowo..
a z innego forum - Ogródek Robaczka..."
Nie masz się co czerwienić na komplementa , ogród masz piękny
Tesiu... często o tobie myślę, mimo, że nie wpadam. Nie gniewaj siem bo jakoś straciłam animusz... Ale już wiosna i mam nadzieję wszystko wróci do normy. Śliczną spódniczkę uszyłaś i wdzianko również... masz talent. Ja swoją szyłam z fachową pomocą olbrzymią. I też mam łucznik posagowy ... ale nie zamieniłabym na nic innego. Widziałam też jak zadbałaś o roślinki.... ja tylko nowoposadzoną magnolkę okryłam tekturą. Pozdrawiam cieplutko Tess... Gusiam
Mirelka , prawdopodobnie Tess ma rację, że za głęboko posadzone.A stroną północną bym się nie przejmowała. U Wieloszki na słońcu nie chcą rosnąć.
Próbowałyśmy kiedyś dojść do tego dlaczego nie dają rady u Wieloszki i mimo szerokiej dyskusji do niczego mądrego nie doszłyśmy...
W tamtym roku przycinałam końcówki Ice Dance-wszystko to co było suche ale jak dobrze pamiętam to i tak chyba w czerwcu wyskubywałam. Te liście, które były podcinane i tak usychały do końca. Nie jestem teraz tego pewna, musiałabym cofnąć się do poprezdniego roku.
Poli to niewiarygodne, że te trawy tak urosły przez kilka miesięcy
Moje ID posadzone w kwietniu to prawie wcale nie urosły przez resztę sezonu Chyba Tess ma rację, że za głęboko je wsadziłam
Mam pytanie co to za kwiatki chyba fioletowe, wysokie na pierwszym zdjęciu?
Juzia, ażem sobie awatar Twój zapisała i powiększyła, coby się upewnić, że mnie oczy nie mylą.
Jakiś Ty dzieciak Wiedziałam, że jesteś młoda. Ale żeby aż tak?
I wobec tego - kogo przedstawiało poprzednie Twoje awatarowe zdjęcie???
Mam na budowie (właśnie przy granicy) szpaler świerków i na jego końcach dwa modrzewie. Świerki mają nieustannie galasy, a modrzewie rok w rok są białe od mszycy. Nie pryskam, bo drzewa mają już dobrze ponad 15 metrów.
ŁAAAŁ! Jakże to miłe Dziekuję pięknie, że mój ogródek znalazł się w tak zacnym gronie. Te ogrody są i dla mnie the best. Ale mój się do nich nie umywa.
Cebulowe w doniczkach nie wybujają, jeśli się ich nie podlewa. Tak mi kiedyś powiedział pan na Broniszach. Sprawdziłam - skutkuje.
No więc.. Jeżeli chodzi o inspiracje..
Z Ogrodowiska: ogrodami które odwiedzam wciąż i napatrzeć się nie mogę na nie - jako całość - są:
1. Ogród Wilczycy (Wilcza Góra)
2. Ogród Makkasi (Makowo)
3. Ogród Monic (Wichrowe Wzgórze)
4. Ogród Vivy (Kolorowy ogród na piasku)
Uwielbiam też Pszczelarnię i Ogródek Tess i Grembosiowo..
Aniu przeczytałam na moim wątku, że mój wpis przenosisz do siebie i tu niespodzianka, założyłaś swój wątek
Myślę, że to też duża zasługa Tess. Ona tak potrafi jednym zdaniem zmobilizować, podobnie było ze mną
Aniu ja od początku wiedziałam, że masz bardzo ładny ogród i się nie pomyliłam. Ty nas kokietowałaś, że nie masz co pokazać itd itp. Masz bardzo ładnie