Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Beskidzkie marzenie

Beskidzkie marzenie

Iwk4 21:16, 29 lut 2016

Moniq napisał(a)

Bożnice tez gdzieś upchnę

A co to ?

Mi w zeszłym roku po moich ogrodowych szaleństwach M podliczył rachunek. Szczęka mi opadła i dobrze, że krzesło na tarasie było. W tym roku muszę się pilnować, skromnie musi być, choć ciii... M myśli, ze zamówiłam róże raz, a ja w dwóch szkółkach poszalałam.
Dominika11 21:18, 29 lut 2016

Iwk4 napisał(a)

A co to ?

Mi w zeszłym roku po moich ogrodowych szaleństwach M podliczył rachunek. Szczęka mi opadła i dobrze, że krzesło na tarasie było. W tym roku muszę się pilnować, skromnie musi być, choć ciii... M myśli, ze zamówiłam róże raz, a ja w dwóch szkółkach poszalałam.
hahaha ja też miałam teraz zastopować trochę, ale cóż hortki będę zamawiać i śliwy wiśniowe
tusiawka 22:19, 29 lut 2016

Wpadłam zobaczyć co się zmieniło.
Fajnie masz, że stipę pikujesz, ja dzisiaj zbierlałam nasiona i dosiewkę robiłam bo bardzo słabo mi wzeszła.
Chyba nasionka za długo w cieple leżały.
polinka 22:27, 29 lut 2016

Iwk4 napisał(a)

Toszka pisała, ze on lubi luźną ziemię, jeśli masz glinę, to dosyp troszkę piasku do ziemi i wymieszaj.

Toszka też poleca zrobić odpowiednią mieszankę do baronów. Ja taką robię do wszystkich carexów i miskantów
Ziemia rodzima, kompost,piasek, kora-razem wymieszać i sadzić
Moniq 08:08, 01 mar 2016

Iwk4 napisał(a)

A co to ?

Chodzilo o bonice
Moj maz juz dziwnie na mnie patrzy jak mowie co trzeba kupic do ogrodu
Moniq 08:09, 01 mar 2016

Dominika11 napisał(a)
hahaha ja też miałam teraz zastopować trochę, ale cóż hortki będę zamawiać i śliwy wiśniowe

A gdzie bedziesz zamawiac hortki?
Masz jakies sprawdzone zrodlo, bo tez jestem na kupnie
Moniq 08:11, 01 mar 2016

tusiawka napisał(a)
Wpadłam zobaczyć co się zmieniło.
Fajnie masz, że stipę pikujesz, ja dzisiaj zbierlałam nasiona i dosiewkę robiłam bo bardzo słabo mi wzeszła.
Chyba nasionka za długo w cieple leżały.

Cos ta stipa nic nie rosnie kupilam jeszcze jedna paczke nasion i chyba wysieje.
A moze trzeba troche jakims nawozem zasilic?
Moniq 08:14, 01 mar 2016

polinka napisał(a)

Toszka też poleca zrobić odpowiednią mieszankę do baronów. Ja taką robię do wszystkich carexów i miskantów
Ziemia rodzima, kompost,piasek, kora-razem wymieszać i sadzić

O dzieki dobra kobieto , tak zrobie.
Mam miskany ML posadzony w kamykach i powiem szczerze szalu nie ma.
Zrobie mieszanke taka jak mowisz pod miskanty tez.
MirellaB 13:44, 01 mar 2016

Myślałam, żeby zrobić podsumowanie finansowe sezonu 2015, ale jednak zrezygnowałam. Ile rzeczy bym mogła za to kupić, albo na jeszcze jedne wczasy pojechać. No, ale ogród to też sprawa bardzo ważna Lubię wydawać pieniądze na roślinki

U mnie ziemia gliniasta i przy sadzeniu trawek do dołka sypałam ziemię ogrodową, nie rozluźniałam piaskiem. Teraz już będę bardziej mądra, bo Carexy ID i The Beatles kiepsko u mnie rosną

Jeszcze dodam, żeby za głęboko traw nie sadzić. Ja niestety posadziłam głęboko i zaczęły gnić. Tess mi zwróciła na to uwagę

Moniq 14:18, 01 mar 2016

MirellaB napisał(a)
Myślałam, żeby zrobić podsumowanie finansowe sezonu 2015, ale jednak zrezygnowałam. Ile rzeczy bym mogła za to kupić, albo na jeszcze jedne wczasy pojechać. No, ale ogród to też sprawa bardzo ważna Lubię wydawać pieniądze na roślinki

U mnie ziemia gliniasta i przy sadzeniu trawek do dołka sypałam ziemię ogrodową, nie rozluźniałam piaskiem. Teraz już będę bardziej mądra, bo Carexy ID i The Beatles kiepsko u mnie rosną

Jeszcze dodam, żeby za głęboko traw nie sadzić. Ja niestety posadziłam głęboko i zaczęły gnić. Tess mi zwróciła na to uwagę

Dziekuje Mirelko za rady. Tych nigdy dosyc