to są rośliny w skrzyniach, tyle że skrzynie z takich patyków zrobione. pasują do stylu domu i całego obejścia głównie zioła
tak, to deren ale nie wiem czy pagodowy czy nie. akurat w tym ogrodzie to pan zrobił cały katalog roślin, ze zdjęciami i opisaem wymagan. ale czas gonił i nie miałam czasu go przejrzeć.
tutaj masz z bliska i stronę z katalogu chyba z tym dereniem właśnie
bo też mnie na tyle zaciekawił i jak widać znalazłam i jest to rzeczywiście pagodowy
dobre masz oko!
Przesyłka z Albamar dotrła
Rośliny zapakowane solidnie, hakone szt. 2 domówiłam do podokiennej, powiem, że w porównaniu do tych wcześniejszych hakonek szału nie ma.
Z poprzedniej szkółki tańsze o połowę były, zresztą oceńcie sami
Kolorowo, letnio, tylko się cieszyć. jakoś wszystko mimo braku doglądu kwitnie, plag jakiś strasznych nie ma. Jesień niech się nie spieszy, nacieszmy się, bo ja potem tego krótkiego dnia nie cierpię, temperatury mi nie przeszkadzają. pozdrawki i fajnie, że się pokazałaś
Bardzo dziękuję ten sezon jest naprawdę wyjątkowy, jedyny problem, to susza. Plewić się nie daje, podlewać trzeba, aby nie padło.
To koniecznie przesadź, to taka piękna trawa, żal byłoby stracić.
Tak się prezentuje mój szpalerek miśków, nie mogę się doczekać kiedy usunę liście po tulipanach, mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu już będzie można bo widzę, że same zaczynają żółknąc.
W tamtym roku miałam mniejszy z nimi problem no ale w tamtym roku było ich o jakieś 100 mniej )) nie licząc czosnku