Ewo takie mam goździki - to nie są te dwuletnie. One kwitną co roku.
Uwielbiają słońce i suche podłoże Zapach mega intensywny, nie da się przejść obojętnie no i są ogromnie wytrzymałe, proste w rozmnożeniu.
roślina idealna
Te poniżej na zdjęciu przesadzane dwa dni temu w trakcie kwitnienia, nic po nich nie widać
To niczym miniaturowa wersja goździków imieninowych.
Uśmiechnij się to polecą pocztą do Ciebie
Biały jest dominujący, bo tylko ten się mi trafił, ale fiolet niepotrzebny, orliki i inne roślinki przełamują tą biel. Ten jasnoróżowy również się u mnie pojawił.
Dobrze, że wyszła jednak, bo to dobra bylina, niekłopotliwa, choć ja wciąż nie do końca lubię te jej bordowe liście.
Ja go kupiłam by podmienić z korzeniastym. One wszędzie pasują tylko nie każdy w każde jedno miejsce, a jeszcze trzeba polubić ich rozbieganie, poczekać by się rozrosły i wypełniły rabatę, do Twojego ogrodu idealne.
Dereń, mam kilka lat, powoli rośnie, dobrze zimuje, osłonięte miejsce ma.
A z kozłkiem nie mam problemu, nic podobnego mi się nie wysiewa, zrobiłam zdjęcie.
Kochani dziękujemy za odwiedziny Mamy ogromne szczęście, że dane nam było poznać tak fantastycznych ludzi - niesamowicie ciepłych, otwartych, inspirujących, zakręconych na punkcie roślin ogrodników Mam wrażenie jakbyśmy się znali kopę lat Prezenty od Was wzruszyły mnie wczoraj ogromnie. Zupełnie nie spodziewałam się tylu cudowności. A dzisiaj jak je tak wszystkie ułożyłam na stole to się popłakałam. Serio! Tyle pięknych rzeczy, tak bardzo w moim guście, kolorach... Czym ja sobie zasłużyłam na tyle dobra? DZIĘKUJĘ
Zdjęcie na pamiątkę
Było jeszcze pyszne brownie i micha truskawek
Dziś wieczorem posadzę roślinki a ozdobom znajdę miejscówkę i pokażę wam jak to wszystko fajnie wygląda
A z buraczków i kalafiora będzie pyszny obiad. Ale chyba za dwa dni, na razie musimy zmierzyć się z grillem, na który wczoraj już zabrakło miejsca
Dziękuję Wam za wszystkie porady ogrodnicze No i chyba zrobię głosowanie na nową nazwę
Odpiszę Wam wkrótce, teraz zmykam do Sylwii i Wojtka na pielenie Oj będzie się jutro działo! Trzymamy kciuki
Jeszcze raz duża buźka za wszystko
W wolnej chwili wrzućcie jakieś zdjęcia. Ja z tych emocji zapomniałam o aparacie