Ja też dzisiaj gjojówkę z pokrzyw nastawiłam i nawet wiem po co mi ona . Z mleczy i skrzypu też mogłabym nastawić bo rosną u mnie na potęgę ale nie wiem co mogłabym z tym zrobić. Poratuj koleżankę radą . Pliiiissss . A i co to jest OW i HT?
Zrobiłam zdjęcie z drugiej strony.
Myślałam o buku czerwonolistynym kolumnowym , brzoza szczepiona na pniu. Mam małe doświadczenie i może macie jakieś sprawdzone u siebie drzewka.
Haniu - takie dziwolągi kupiłem. Dzięki za informacje. Jutro sekator pójdzie w ruch i opitolę obydwie, niech się rozkrzewiają.
Basiu tak powinno być i niech zdrowo rośnie. Moja miała być przesadzona w zeszłym roku do nowej ziemi ale tak zeszło. Tego roku we wrześniu będzie operacja i przegrupowanie na rabatce bo ciasno się robi.
Piękny widok jak się tak przelewają z murka. Ja swoje wywaliłam po 3 latach bo mi się strasznie zachwaściły i szlag mnie trafiał za każdym razem jak miałam je pielić.
Anulko, Kasiu dzięki Asiu to nie grab, to buk Kasiu no też mi się kojarzy że hosty to twardzielki
Hej Magda Joasiu coś tam poogarniałam ... przez urlopik
Macham Asiu
Na zakończenie urlopu kilka pstryków, bo od jutra czas będzie towarem deficytowym
co roku na terenie zamkowym w ostatni weekend czerca odbywa sie festyn rozany. Pozniej wstawie link do fotek bo jest to super widowisko. W trakcie festynu wybierana jest krolowa roz, ktora sadzi wybrana przez siebie roze i podpisywana jest ta roza jej imieniem, nazwiskiem i rokiem. Caly piekny szpale juz jest
a roz tam jest sporo ,niestety nie czas jeszcze na nie. Jedna kwitnaca jednak wypatrzylam
Zrobiłam parę fotek komórką po posadzeniu, słabo widać, ale coś tam widać. Rozszerza się ku górze, ale sam czubek zwisa. Nie mam pojęcia co to za odmiana.
Strzępka ścięłam dziś do 50 cm Z pozostałych 2 metrów ognisko będzie Szkoda, ale co robić, tak to jest.