penstemon ładny, takiego nie mam, ale do kupienia nie było
wracamy , doszłyśmy aż do podwórka, ale część parkowa ogrodu choć mogłaby być ciekawa, to jest mocno zaniedbana.....w ogóle to odniosłam wrażenie, że zadbana jest tylko lawenda....może się mylę Bo Ogrodowisko mocno podnosi wymagania jakie stawiamy ogrodom, które oglądamy....komu innemu może się podobać to co widzi
przywlokłam do swojej łączki choć nie wiem co to za roślinka
i łączka od której idąc dalej nie wiedziałyśmy czy jeszcze jesteśmy na terenie lawendowych pól czy na cudzym kawałku ziemi
pogdybałyśmy co to może być i na tym się skończyło bo no name Pogdybałabym też co do ilości gatunków roślin w tym ogrodzie, a wypowiedzi właściciela.....
to przegorzany....tyle wiem z O..
Mazan zobacz na cisy . Rok temu na wiosne sadzone piekne przyrosty , na jesien kilka zrudizlo radziles dac fosforu , dalam ale na wiosne nie wrzystkie sa sielone dwie kulki i dwa cisy nadal sa lekko brazowe na koncach jeden chyba nie do uratowanie .
Na wiosne dalam nawoz agrecolu do cisow i pryskalam dwa razy dolistnie florowitem ale nie widze poprawy . Dodam ze pozostale cisy sa zielone maja przyrosty ale w srodku obsypuja sie igly.
Co moge im dac zeby " zzielenialy"
Łąka kwietna jest
i trzmieliny przy lawendzie, z daleka fajnie nawet, z bliska nie koniecznie
brak tabliczek , ale jakaś próba z różanką, chyba lupo i fairy