Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród wśród pól i wiatrów 21:24, 02 maj 2018

Do góry
Kawa napisał(a)
nooo Jolaaa
jak ty walniesz fotami to ...pffff
chyba focha zarzucę na mój "ogród"

cudnie się zazieleniło u Ciebie graby śliczne
moje hmmm maybe żyją

Hehe, brakowało mi tego Twojego "pfff" Faktycznie wszytko się zazieleniło w oka mgnieniu. Ciekawa jestem jak tam Twoje graby, fotków brak więc pewnie gdzieś odpoczywasz

Piwonię CI zostawiam. Piwonia majowa - zakwitła na 1 maja
To się nazywa wyczucie
Gabisiowy ogród...początki....:-) 21:22, 02 maj 2018

Do góry
No i jest.

Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 21:20, 02 maj 2018

Do góry
dawid123 napisał(a)

A to co to moye byc??? i ktos wie dlaczego tak brazowy sie ugory zrobil ?? dlaczego usycha ?

To świerk Conica.

Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 21:20, 02 maj 2018

Do góry
nicol21 napisał(a)
Pomożecie?
koleżanka spotkała przechodząc i zrobiła tylko takie zdj - mówiła ze cudnie i intensywnie pachnie i raczej nie kojarzy ze sklepów. To raczej jakiś krzew jest z małym drobnym kwiatem.

To Choisya.
Ogród wśród pól i wiatrów 21:19, 02 maj 2018

Do góry
m_gocha napisał(a)
Cóż rzec? Pięknie proszę Pani, pięknie
Klon piękny - też go nie pamiętam aby był u Ciebie w ogrodzie
Niestety mój klonik palmowy definitywnie zakończył swój żywot po zimie

Gdy dzisiaj wieczorem podlewałam to co najpilniejsze pomyślałam o Twoim ogrodzie i o tym czy działa już u Ciebie kropelkowe

Gosia, czytałam o "szpitaliku". Dobrze, że masz to już za sobą, trzymam kciuki za dobre wyniki. Nie mogą być inne!

Klonik był od dawna, zaraz przy bramie wjazdowej, po prawej stronie. Mam też drugiego, nawet się dziwię, że daje rady na tym moim wygwizdowie, w całkowicie nieosłoniętym miejscu. Tego możesz nie kojarzyć, rośnie na końcu ścieżki biegnącej w dół, od placyku brzozowego. Podciągam go do góry. Jak będzie ładnie rósł, to dostanie żwirek w nóżki

Jeśli chodzi o linię kroplującą, kupiłam 2 razy po 100 metrów. Poszła do szklarni, na rabatę południową z bonicą i na rabatę północną z limkami. Niestety, dla mnie jest to co najmniej o 200 m. za mało Dokupię na pewno.
Trawnik z rolki 21:15, 02 maj 2018

Do góry
Gmina Piekary Śląskie moje miasto
Gmina postanowiła zrobić miejsce dla tych co jeżdza na rolkach i deskach i obsadzić to krzakami i trawnikiem z rolki.
Fotki z dzisiaj a trawa kładziona tydzien temu

Przestroga dla tych co biorą z rolki i źle przygotują podłoze i nie bedą podlewać.
Pani Danusiu wyżej widać że przykryli biala agrowłukniną - w jakim celu ???
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 21:14, 02 maj 2018

Do góry
Lusia mostek byl chybotliwy ale nie jakis straszny. Psy mialy troche problem i jedna kolezanka ale wszyscy dali rade.

w tym miejscu posadzilam ...(no holender, w tym momencie zapomnialam winnik chyba sie nazywa) od Justyny czy to on??
Działeczka Asi :) 21:14, 02 maj 2018

Do góry
Po deszczyku

Działeczka Asi :) 21:11, 02 maj 2018

Do góry
Ogólne widoczki

Ogród wśród pól i wiatrów 21:09, 02 maj 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
wlasnie takie kolory nasycone lubie a tuje jakie piekne soczyste i miesiste zazdroszcze bo ja mialam klopotow co niemiara z tujami i grzybem

No co TY mówisz, z tujami miałaś problem?? Myślałam, że to bezproblemowe rośliny, a jednak nie.

"Żaróweczki" zostawiam
Ogród Małej Mi 2017 21:09, 02 maj 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
I to co jeszcze się zostało z pilnych rzeczy..

Dopilnować żarłoczne gąsieniczki.. upss nie widać ile ich tu jest.. duuuuzo...w dzień krzak agrestu jest łysy.. i orliki też kochają..

Aniu czym walczysz z tymi gąsienicami? U mnie też były w zeszym roku więc i w tym się obawiam inwazji - ogród przepiekny, wisteria cudowna
Rododendronowy ogród II. 21:08, 02 maj 2018

Do góry

Tu ma być ogród :) 21:08, 02 maj 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Piękne są białe tulipany, ja mam kilka odmian, najdłużej Spring Green, które są właściwie biało-zielone, ale mogę je śmiało polecić, kwitną 3 sezon i bardzo się rozmnożyły.

Takie tulipki mogłabym mieć Ładne!!
Działeczka Asi :) 21:07, 02 maj 2018

Do góry
Przesadziłam z dużej rabaty magnolię gwiaździstą. Tutaj będzie jako soliter

Na dużej rabacie nie było jej widać. Jej miejsce zajęła magnolia Superba

Mój sad

Rododendronowy ogród II. 21:06, 02 maj 2018

Do góry
Dzis w ogrodzie

Klon Shirasawy - Acer shirasawanum 'Aureum' 21:04, 02 maj 2018

Do góry
Witam. Prośba o pomoc w diagnozie, co dolega mojemu klonowi?
Klon ładnie wypuścił nowe listki, ale po pewnym czasie te na jednej gałęzi zaczęły obumierać. Dodam, że na jesieni zeszłego roku na tej właśnie gałęzi liście zaczęły czarnieć i obumierać, a potem całe przyrosty zeszłoroczne ściemniały i uschły - stąd widoczne obcięcia. Dzisiaj potraktowałem klon Topsinem. Prośba o poradę, co mogę jeszcze zrobić, żeby go uratować.

Ogród wśród pól i wiatrów 21:03, 02 maj 2018

Do góry
Toszka napisał(a)
Mam tak straszne forumowe zaległości, że wstyd się przyznać Plus taki w tym minusie, że obejrzałam wszystko jednym (zapartym) tchem, z wypiekami na twarzy i dzięki temu ominęło mnie dawkowanie emocji i zdjęć No cóż mam powiedzieć? PIĘKNIE psze pani!!!!!Pięknie

Tosia, wiadomo .. nie samym ogrodem żyje człowiek, tak więc forumowe zaległości masz wybaczone. Ale cieszę się, że wpadłaś. Wciąż żałuję, że nie masz swojego wątku. Może w tym sezonie dasz się namówić Dziękuję za miłe słówka

Dla Ciebie widoczek poranny
Działeczka Asi :) 21:00, 02 maj 2018

Do góry
Troszkę zdjęć z wczoraj

Kwitnie rajska jabłoń kilkakrotnie przesadzana, oj biedna ona Póki co, nie będę już jej ruszać

Działka została oznaczona numerkiem przez mojego męża

Ogród wśród pól i wiatrów 20:59, 02 maj 2018

Do góry
iwonkap napisał(a)
Masz moze zdjęcie pod reką Amonongwy jakoś później - latem , jesienią ?

Iwonka nic jesiennego nie mogę znaleźć. Zerknij na necie.
Końcówka sierpnia 2016 poniżej.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:58, 02 maj 2018

Do góry
mmeg napisał(a)
Dodaję zdjęcie poglądowe... Chcę wsadzić coś w miejsce tej paskudy - karagany... Cos wyższego, co zrownoważy bryłę domu...

Ja bym dała bordowego buka kolumnowego, ale tylko dlatego, że sama mam taki zamiar
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies