Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

II Spotkanie Ogrodowiska na nartach, deskach, sankach i zjeździe na byle czym :) styczeń 2014 13:14, 29 gru 2013

Do góry
Madżenka z M
Gabi z Noemi
Postawić trawkę nad i... 13:14, 29 gru 2013

Do góry
No widzisz zapomnialam o wyprzedażach...
Ogród w skali mikro :) 13:11, 29 gru 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

Anek .. Nadrabiałam zaległości towarzysko - rodzinne. .. Na dodatek meble mi się sypią noo i zachrowałam " śmiertelnie " na ławkę przys stole jako wyposażenie dodatkowe .. Stąd tez wyprawa sklepowa była niezbędnie konieczna
Na dodatek zaczły się wyprzedaże , noo i w końcu się zmusilam by odwiedzić sklepy z ciuchami , bo ostatnimi czasy jedyne sklepy , które zwiedzam maniakalnie to centra ogrodnicze ,a w nich ciężko cuś do ubrania kupić ... A moja szafa powoli wyglądać jak szafa " ubogiej krewnej "

Zresztą , to zdaje się jest choroba wielu Ogrodomaniaczek
Tak więc już się wytłumaczyłam .. Z nieobecności

A ten krokus..hmmmmm..noo on nie jest jeden .. Martwię się ,że teraz wyłażą a co będzie na Wielkanoc ??

Mogę Ci włączyć skypa , to przeprowadzasz z krokusem rozmowę dyscyplinującą ... Kcesz ??

Buziaki

Nie martw sie na Wielkanoć bedzie feria tulipanów i będą w tym roku azalie kwitnać i nieśmiało będą się pokazywać rh Wielkanoc na koniec kwietnia.... I za tydzien weekend majowy....
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:08, 29 gru 2013

Do góry
Łukasz ty się nawet nie zastanwaiaj tylko sadż tak jak Danusia narysowała. Lilie przesadż w inne miejsce, bo ta rabata przed domem reprezentacyjna i caloroczna musi być. Lilie wsadż w inne odpowienie dla nich miejsce
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:03, 29 gru 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Marzenko - jak mi coś wypadnie (tfu, tfu) to będę to wymieniać na trawki

Borbetko - dziękuję za życzenia i Tobie również życzę wspaniałego 2014 roku Oraz żeby styczeń szybko minął, bo wyczytałem, że niefajny dla Ciebie jest...

Ja teź będę wymieniać na trawki więc może niech wymarżnie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:02, 29 gru 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Kretowi daj łopatą w łeb i niech się wynosi. Ja nie robię nic w ogrodzie. Łażę z Barim na spacery i słucham komend Krysi he he. Wiatry, mało słońca i to mnie dobija. Byle do wiosny.

Ja mam tak samo... Tylko na spacerki z Tytusem nie moge chodzić bo nie chce, ciągle go boli i idzie tylko za potrzebą i szybko chce wracać do domu...
W Gąszczu u Tess 10:58, 29 gru 2013

Do góry
gusiarz napisał(a)
Tereniu, wianki cudne, obfocone w iście GAP-owym stajlu - masz kobieto rękę - nie ma co narzekać, że dwie lewe .
Pytasz o nowe nogi?? Prosta sprawa... jedne kielonek na jedną nóżkę, drugi - oczywiście dla zdrowotności, na drugą nóżkę i do łóżeczka - jutro będziesz jak nowonarodzona
Buziam, kiziam i miziam

Hi hi, to ja napiszę źe kielonek cytrynóweczki
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 10:52, 29 gru 2013

Do góry
Najbardziej urzekły mnie lampiony
Poogladalabym więcej zdjeć twojego zimowo-wiosenego ogrodu. Życzę aby zima była łagodna i aby ogród latem pokazał się w całej krasie. Będzie pieknie!
Napislam pytanie na prive
Lecę w kulki... 10:49, 29 gru 2013

Do góry
Aniu spokoju i radości w nowym Roku Ci życzę. Dziękuję za tak piekne zdjęcia i zyczenia.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:44, 29 gru 2013

Do góry
Zbysiu aby zakończyć dyskusje dot. Ćwiczeń przeklejam moją wypowiedź z watku Ani Monteverde w celu sprowokowania dyskusji
Tess napisał(a)
Cudna ta wiosna w grudniu, ale mnie martwi. Bo roślinki zaraz ruszą (zimowity u mnie wyłażą, ciemierniki kwitną), i jak nadejdzie zima bezśnieżna a mroźna to wszystko zmarznie.
Pozdawiam Aniu poświątecznie

Może zima jednak nie nadejdzie? Przecież meteorolodzy amerykańscy caly czas wieszczą, ze to będzie najcieplejsza zima od dziesięcioleci... Więc może nie panikujmy?
Wg tych prognoz luty juz ma być cieply więc przezyjmy tylko styczen, ktory póki co równiez nie zapowiada się straszliwie mrożny.... Planowane ochłodzenie do -5 w nocy w okolicach 12-13 stycznia
Podobna pogoda była w styczniu 2011 cały czas było bardzo cieplo, w grudniu było nawet +15 stopni, moje tulipany wyłaziły już w polowie grudnia.... Potem strasznie zimany i bezmrożny styczen i z roślinami nie bylo tak zle... Owszem wymarzly mi niektore rośliny sadzone jesienią 2010 ale nie bylo tak żle....
Ktoś napisła mądrze na forum, dla ogrodnika pogoda jest zawsze zła.....

A ja coś prognozuję, że będziemy mieć ekspresową wiosne i lato juź w maju.... Mieszkam od 11 lat we Wrocławiu i takich mroznych zim jak ostatnie kilka nie pamietam wcześniej... Zawsze było łagodnie, nawet gdy czasami pryzmroziło, nic mi w ogrodzie nie wymarzało... Ufam, ze tak będzie i w tym roku. A jesli wymarżnie to zgodnie z teza Danusi bedzie okazja coś wymienic przecież mamy globalne ocieplenie klimatu.... Bardziej boję sie huraganów niż mrozów..... A te huragany chronia nas (???) przed syberyjskimi mrozami znad Rosji....
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:43, 29 gru 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Cudna ta wiosna w grudniu, ale mnie martwi. Bo roślinki zaraz ruszą (zimowity u mnie wyłażą, ciemierniki kwitną), i jak nadejdzie zima bezśnieżna a mroźna to wszystko zmarznie.
Pozdawiam Aniu poświątecznie

Może zima jednak nie nadejdzie? Przecież meteorolodzy amerykańscy caly czas wieszczą, ze to będzie najcieplejsza zima od dziesięcioleci... Więc może nie panikujmy?
Wg tych prognoz luty juz ma być cieply więc przezyjmy tylko styczen, ktory póki co równiez nie zapowiada się straszliwie mrożny.... Planowane ochłodzenie do -5 w nocy w okolicach 12-13 stycznia
Podobna pogoda była w styczniu 2011 cały czas było bardzo cieplo, w grudniu było nawet +15 stopni, moje tulipany wyłaziły już w polowie grudnia.... Potem strasznie zimany i bezmrożny styczen i z roślinami nie bylo tak zle... Owszem wymarzly mi niektore rośliny sadzone jesienią 2010 ale nie bylo tak żle....
Ktoś napisła mądrze na forum, dla ogrodnika pogoda jest zawsze zła.....

A ja coś prognozuję, że będziemy mieć ekspresową wiosne i lato juź w maju.... Mieszkam od 11 lat we Wrocławiu i takich mroznych zim jak ostatnie kilka nie pamietam wcześniej... Zawsze było łagodnie, nawet gdy czasami pryzmroziło, nic mi w ogrodzie nie wymarzało... Ufam, ze tak będzie i w tym roku. A jesli wymarżnie to zgodnie z teza Danusi bedzie okazja coś wymienic przecież mamy globalne ocieplenie klimatu.... Bardziej boję sie huraganów niż mrozów..... A te huragany chronia nas (???) przed syberyjskimi mrozami znad Rosji....
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:34, 29 gru 2013

Do góry
Aniu jeśli Czechy to Spindlerovy Mlyn - to dla mnei taka namiastka Alp z trasami fisowskimi.
Sa dwie porądne góry Św.Piotr i Medvedin, są trasy do nauki i dla prawdziwych narciarzy porządne czarne i dobre czerwone (dwie FIS)
http://www.holidayinfo.cz/zima/stredisko.php?lang=7&ro=1&cntry=1&rg=2&loc=3&sub=0&cat=45&frm=info
Jesli się zdecydujecie z Kasią Bawarka to ja zalatwię rezerwację i będę Waszym przewodnikiem
Jest też Aquapark w tej miejscowości. Dodatkowo miasteczko takie pseudoalpejskie
Zgadzam się z tezą dot kontuzji na nartach... W ubiegłym roku załatwiłam sobie kolano bo myslalam, że tenis raz wtygodniu oznacza mega przygotowanie do nart.... I wiązania nie były przestwione na poczatek sezonu.... Przy hamowaniu narty się nie wypięły.... Teraz joga dla spręzystości i skalpel dla siły ud

Ps. I masz rację o czym teraz pisać na forum!
Okrywać cebulowe korą czy nie? jaka będzie pogoda do końca zimy? Katalogować rośliny?
Za chwile mam nadzieję kupowac cebulowe do dekorowania wiosennego domu to się zacznie. Musimy jakoś wytrwać do końca lutego.....
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:24, 29 gru 2013

Do góry
Pieknie wyglada zimowo-wiosenny ogród. Carexy są bezsprzecznie na liście najbardziej niezawodnych. Dlatego u mnie wiosną lądują na front.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:19, 29 gru 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Marzenko, najchętniej to bym już obsadzała

Danusiu nie ograniczaj się my czekamy w starterach
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:15, 29 gru 2013

Do góry
Irenko deszczyku u mnie nie ma... Motywacji do pracy w ogrodzie równieź.... Odkladam pracę na następny weekend, bo ma się stopniowo ochładzać.....ogród teraz nie potrzebuje mnie, kilka chwastów wyrwę za tydzień
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:07, 29 gru 2013

Do góry
Basiu, Tesiu mniejmy nadzieję, że jednak sroga zima w tym roku nas ominie. To byłaby dobra zima dla ogrdu, gorsza dla narciarzy...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:06, 29 gru 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
Znaczy to ze na kota...trza gilotyne szykowac ?

Oszcędzimy go wyłacznie pod warunkiem, że się pomylił
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:05, 29 gru 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...miód na moje serducho z tą prognozą...
...Kasiek - kot dostanie od nas amnestię każdemu się może zdarzyć drobna pomyłka...

Amenstia dla kota zagwarantowana !!!!
Niech maksymalnie będzie -10 stopni w nocy i od końca lutego wiosna to damy radę.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:04, 29 gru 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Cyba ogolna sprawnosc, to to co najwazniejsze, bo dzieki temu jest chec do zycia, marzenia i pragnienia, humor i usmiech, mimo paru zmarszczek na twarzy
Zaraz lece na elipsę, potem trzepaczka, potem walka z krete, wrocil, a to oznacza, ze nie bedzie mrozu w najblizszym czasie

Irenko mroz najwczesniej 12-13 stycznia zatem zostawiłam sobie usypywanie kopczyków i wysypywanie cebulowych korą dopiero w następny weekend.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:03, 29 gru 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Madżen dzięki za przepowiednię pogodową. Już się cieszę. A dziadka to macie jakąś opcję gimnastyczną? Jam jest dawny sportowiec i wygibasów się nie boję.

Zbysiu dla ciebie oprócz codziennej dawki optymizmu, ktory nam serwujesz proponuję rower i spacery oraz ćwiczenia rozciągające
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies