Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Różanecznik - Rhododendron - prezentacje roślin 18:55, 22 maj 2018

Do góry
Pokaz rodków i azalii w Powsinie

Za drzwiami do ogrodu... 18:51, 22 maj 2018

Do góry
U nas znowu leje,jak nie było deszczu to nie było a teraz w nadmiarze...
Ptasi gaj 18:50, 22 maj 2018

Do góry
Przeszła dzisiaj u nas burza jeszcze grzmi,kręci się od kilku godzin.

Chciałam wam pokazać pięknego buka na rynku przez który codziennie przechodzę i inne drzewa nie wiem jak się nazywają jasno zielone rosną obok buka czerwonego. Po deszczu piękny widok.
Mam nadzieję, że moje też kiedyś będą takie ładne.

Paeonia - Piwonia 18:47, 22 maj 2018

Do góry
Biała króluje teraz

Storczyk - brak zielonych korzeni 18:38, 22 maj 2018

Do góry
Bardzo proszę o pomoc, jak ratować/hodować mój storczyk.

Mam go od września 2017, kupiony w markecie.
Po pewnym czasie przekwitł, na początku chyba nadmiernie go podlewaliśmy, później z kolei za mało (zaczął tracić liście)

Od 3 miesięcy co 1, 5 tyg wstawiam go na 30 min do miski z wodą (z filtra, letnia). Co drugi raz dodaję do niej odżywkę. Jednakże storczyk ciągle się nie rozwija, wydaje mi się, ze coraz słabiej siedzi w doniczce, więc pewnie korzenie się nie rozwijają.

Zielonych korzonków widać kilka, większość jak na zdjęciu.

Co z nim zrobić, aby zakwitł i było mu dobrze?

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 18:23, 22 maj 2018

Do góry
wczoraj mi Emus kupil kolczyki

dlugo szukalam czegos co by mi pasowalo do medalionu odziedziczonego po tesciowej

Kolczyki sa rzezbione w rogu jelenia

i na nowa rabatke, ktora bedzie sie nazywala muzyczna kupilismy pierwsza ozdobe. Teraz musze ta rabate zaplanowac pewnie zajmie mi to zime
Ogród pod lasem 18:13, 22 maj 2018

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Jak tam u Was, dziewczyny? Bo u mnie taka sytuacja

i to jest udany dzień

to teraz napisz co tam macie - jarzmianki widze, kocimiętkę - co jeszcze? Co to za drobniusie źdźbełka wystają przed i obok kocimietki?

Ja dzisiaj zboczyłam lekko jadąc do pracy i przykleiły mi sie tylko hakonka beni kaze (miałam swoją porozdzielac ale żal mi sie zrobiło zeby ją wykopywać i szarpać), jeżówka Flame Thrower, pierwiosnek japoński Miller's Crimson i złocien rózowy Robinson's Red. Ten ostatni nie liczy sie jako roslina a jako ochrona przeciwko opuchlakom, wiec w domu będe utrzymywac ze kupiłam tylko 3 byliny jesli nie uda mi sie ich niezauwazenie przemycic na rabaty W piatek wracam jeszcze po troche szałwii do uzupełnienia, bo ma byc dostawa.

Wiekszosc moich zakupów bylinowych w ostatnich latach tez w doniczkach ZP tylko niestety nie z samej szkółki a z mojego ogrodniczego.
Metamorfoza- nowy ze starego 18:12, 22 maj 2018

Do góry

Wytyczona haha
A tak na poważnie: myślę czy by po lewej kule bukszpanowe dac z np. trawami A po prawiej np berberysy kolumnowe z czymś tam hmm albo zrobić obie strony jednakowe
Białe/srebrme plamy na źdźbłach trawy co to może być? 18:10, 22 maj 2018

Do góry
Witajcie,

niestety nie znalazłam nigdzie odpowiedzi na mój problem związany z trawnikiem dlatego zdecydowałam się zarejestrować na tym forum i będę bardzo wdzięczna za udzielenie pomocy.

Mam trawę z rolki, położoną około 2 lata temu. Przez pierwszy rok była idealna, gęsta, zdrowa, zielona. Nawet w zimie. W tym roku, po zimie, zaczęło się dziać coś złego, wzdłuż ogrodzenia zrobiły się zupełnie gołe place, jakby trawa "umarła". W niektórych również na środku miejscach mocno się przerzedziła, jakby uschła/zmarzła? Po przeczytaniu wielu porad na różnych forach postanowiłam przede wszystkim się nie przejmować tylko spróbować ją zregenerować. Zrobiłam wertykulację, aerację, usunęłam zeschniętą trawę i zrobiłam dosiewkę nowej trawy. Dosiewka ta była od razu z nawozem.
Efekt był widoczny już po 2 tygodniach, trawa szybko odżyła, w pustych miejscach odrosła, zazielenił się cały trawnik i co ważne - wszystko w tym samym kolorze. Kiedyś jak kupiłam nasiona samej trawy żeby dosiać w jednym miejscu to wyrosła trawa ciemno zielona która mocno się odznaczała.

Uznałam, że wszystko idzie ku dobremu i za kilka tygodni będę miała znowu piękny, gęsty, zielony trawnik. I poniekąd tak było i tak jest ale nie wiem dlaczego w niektórych miejscach pojawiło się takie coś jak na zdjęciu. To się pojawiło dosłownie w jeden dzień a co gorsza nie chce zniknąć. Trawa jest już po kolejnych 2 koszeniach a ten biały/srebrny nalot nadal jest. Myślałam, że to może od tego nawozu który był razem z nasionami ale ten "nalot" jest nawet w miejscach gdzie nie robiłam dosiewki. Martwię się, że za chwilę będzie na całym trawniku czego bardzo bym nie chciała bo włożyłam naprawdę dużo pracy, żeby zregenerować mój ukochany trawnik

Będę bardzo wdzięczna za poradę co to może być i jak się tego pozbyć...

Miejski ogród w wersji mini 18:08, 22 maj 2018

Do góry
Dziewczyny pomóżcie. Coś z moim bukiem nie tak. Wszystkie młode listki ma pokryte jakimś białym nalotem. Niektóre liście są też z dziurami. Tak to wygląda. Co mu jest i jak mu pomóc?

Gożdzikowa - wiejski ogród 18:07, 22 maj 2018

Do góry

Sezon 2017 u Hanusi 17:46, 22 maj 2018

Do góry
Moja pierwsza drzewiasta ma w tym roku tylko jeden kwiatek.

,

a czosnki się ukrywają.

Małymi kroczkami do celu... 17:28, 22 maj 2018

Do góry
U mnie orliki niebieskie rosną przy trzykrotce niebieskiej.

Ogródkowe perypetie:) 17:20, 22 maj 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Prawie gotowe, jeszcze będą drobne poprawki
Ale wodospad Niagara prawie

Pięknie wyszło ... i ta rzeczka też, nawet bym dała odnogę w lewo (patrząc na foto).
I daj coś mniejszego na wylocie suchej rzeki bo irysy ją zasłaniają i szpecą.. Za masywne tu są .. albo daj je w prawo..

A do pana Bylinowego koniecznie z popasem u mnie,, dam ci wtedy potenderię do oczka.. całe lat obędzie kwitło na niebiesko

Jakiś płaczący klonik by łanie wyglądał.. mojego szlag trafił Nowego boję sie sadzić w to samo miejsce bo obawiam się fytoflorozy

Woda to życie... ożywi każdy ogród.
W cieniu - zacieniona 17:15, 22 maj 2018

Do góry
...obok pyszni się hosta.
W cieniu - zacieniona 17:13, 22 maj 2018

Do góry
Zaczyna kwitnąć krzewuszka...ma już swoje lata...
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 17:05, 22 maj 2018

Do góry
też mam od Ciebie wielosił, rośnie i rozsiewa się ładnie i orlik ciemnofioletowy tez mam od CiebieNa zdjęciu wypadł blado, jest pieknie ciemny

Ogród z widokiem na jezioro 17:03, 22 maj 2018

Do góry
Ogród z widokiem na jezioro 17:01, 22 maj 2018

Do góry
Jeszcze kwitną rododendrony

Róże zaczynają

Pszczelarnia 16:59, 22 maj 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Błogostan u Ciebie w ogrodzie całym panuje nie tylko na tej jednej rabacie
Chcę znowu go zaznaćCmokam

Ha, doczytałam po wpisie już że z Izą mamy te same odczucia

Ściskam.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies