Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

malgol 15:28, 29 maj 2018

UlaB napisał(a)

Gosia, u mnie sa i w cieniu i na słońcu. W tym roku w cieniu nie kwitną bo sa tylko siewki z ubiegłorocznych, ale w zeszłym roku dały radę i dosyc długo sie trzymały. Zagapiłam się wiosną z pikowaniem ze slonecznej strony na cienistą i chyba dokupie żeby w tym roku tez mi kwitły w ocienionych miejscach.

To dobra wiadomość Nawet bardzo dobra
Gruszka_na_w... 15:30, 29 maj 2018

Uwielbiam efekty Twoich wypraw po serki.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
UlaB 15:31, 29 maj 2018

UrsaMaior napisał(a)

Naparstnice chyba w drugim. U mnie to ich pierwsze kwitnienie.

potwierdzam
jak sie wysieją to za rok masz stado maluchów nie przymierzając jak po werbenie patagońskiej jak zmężnieją można je ruszyc w inne miejsce, albo poczekac do wiosny 2go roku. W drugim roku zakwitną.
U mnie w tym roku w cieniu dywan siewek naparstnicy.
Magleska 15:46, 29 maj 2018

Jesteś niesamowita
Co prawda też tak mam , ale ja po ziemię i korę pojechałam , a wróciłam z kfiotkami , ziemi i kory nie kupiłam , bo się nie zmieściły

Ps piękne kadry pięknego ogrodu
paulina_ns 15:51, 29 maj 2018

Haha czytam, czytam o truskawkach, myślę sobie no Iza pewnie przetwory będzie robiła cofam się parę stron wstecz no i widzę jakie truskawki kupiłaś
Makao_J 17:28, 29 maj 2018

Mi naparstnice przepadły. Nie wiem czemu. Do tej pory co roku się rozsiewały a teraz nie ma nic
UrsaMaior 20:56, 29 maj 2018

UFFFF wszystko posadzone. O matko jak mnie pięty bolą! Kochane, poodpisuję później, padam na pysk! I kwiatka zostawiam

UrsaMaior 09:36, 30 maj 2018

malgol napisał(a)
A naparstnice masz w słońcu czy bardziej w cienu? Ja posadziłam w cieniu bo ponoć tez dają radę,ale nie wiem....(

U mnie cały ogród jest półcienisty i cienisty Te różowe ze zdjęcia rosną pod brzozą i głównie w cieniu, więc skoro na takim stanowisku dają radę, to wszędzie dadzą radę.
malgol 09:42, 30 maj 2018

UrsaMaior napisał(a)

U mnie cały ogród jest półcienisty i cienisty Te różowe ze zdjęcia rosną pod brzozą i głównie w cieniu, więc skoro na takim stanowisku dają radę, to wszędzie dadzą radę.

Uff
UrsaMaior 09:50, 30 maj 2018

UlaB napisał(a)
Mamy identyczną stałą czasową - tez dzisiaj "przypadkiem" zajechałam do ogrodniczego Za każdym razem gdy pokazujesz zakupy i ja mam w aucie na parkingu jakies roslinki. Tylko ja tak nie szaleję - niestety Dzisiaj kupiłam sobie paproć, jezówkę pachnącą (juz ma paki - namierzyłas nazwe odmiany swojej jeżówki pachnącej? jaki ona ma kolor kwiatów? białe czy inne?) i floksa wiechowatego takiego mniejszego w żółto-koralowym kolorku (o ile nie pomylony). Mieli mieć szałwię, ale nadal nie dojechała więc za kilka dni znowu się wybiorę Różom tez sie intensywnie przyglądałam, ale najpierw musze pokombinowac gdzie by tu upchnąć

Haha ogrodnicza dusza;D
Ta pachnąca jeżówka dalej nieznana. Nie wiem czy to nie Avalanche, kupiłam kilka niedawno dla porównania. Fajnie byłoby zidentyfikować, bo jest cudowna!
Moje nowe róże już w ziemi, trochę musiałam wczoraj poprzesadzać, ale udało się
Na paprocie też będę polowała, 3 adiantum już przesadziłam na azaliową, ale przydałoby się więcej.

iwonkap napisał(a)

a juz mysląlam ze wpadając po ogorki gdzies znajde od reki w okolicy takie roślinki na jakims targu
W jakiej cenie sa naparstnice ?

Kto wie, na tym moim targu można zdobyć fajne okazy, wczoraj kupiłam turzycę muskegońską, ładna duża kępa, akurat mi brakowało przy zawilcu.
Naparstnice po 15 zł, ale ładne, duże.

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Uwielbiam efekty Twoich wypraw po serki.

Wiesz jak to jest, idę, stoją, weź mnie, weź mnie. No i co zrobić?;D

Magleska napisał(a)
Jesteś niesamowita
Co prawda też tak mam , ale ja po ziemię i korę pojechałam , a wróciłam z kfiotkami , ziemi i kory nie kupiłam , bo się nie zmieściły
Ps piękne kadry pięknego ogrodu

Kora może poczekać! A jakie roślinki kupiłaś?
Ja dziś już do pana naparstnicowego dzwoniłam, że więcej potrzebuję, wczorajsze kremowe są cudne!

UlaB napisał(a)

U mnie w tym roku w cieniu dywan siewek naparstnicy.

Szcześciaro! Moje sprzed 2 lat się nie wysiały

Makao_J napisał(a)
Mi naparstnice przepadły. Nie wiem czemu. Do tej pory co roku się rozsiewały a teraz nie ma nic

2 lata temu miałam cudne, morelowe, tak liczyłam, że się wysieją i nic Żałuję bardzo, bo kolor miały wyjątkowy. Nie wiem od czego zależy wysiew. U Toszki sieją się jak wściekłe, dostałam kilka i pięknie zakwitły w tym roku.

paulina_ns napisał(a)
Haha czytam, czytam o truskawkach, myślę sobie no Iza pewnie przetwory będzie robiła cofam się parę stron wstecz no i widzę jakie truskawki kupiłaś

Paulina, szalona kobieto, jakie przetwory, ja nawet nie gotuję!